返回列表 回復 發帖
(不知說什麼好)
比你/妳門看看最多票的頭三個啦...
笑下啦...

44票  8.  開開心心過新年 嘻嘻哈哈食榴槤 - 理得佢今年咩年 竟然迫我去耕田 (bubu1109) #46   
29票  21.  山貓 追 山鼠 食 山上 的 山菜 - 水伯 同 水婶 在 水面 捉 水鱼 (蓝云) #15   
20票  18.  大牛小牛揾不到母牛 - 高音低音唱不到啱音 (wongjj) #47   

原帖由 山棻爺爺 於 2009-1-12 04:41 PM 發表
(不知說什麼好)
比你/妳門看看最票的頭三個啦...
笑下啦...

44票  8.  開開心心過新年 嘻嘻哈哈食榴槤 - 理得佢今年咩年 竟然迫我去耕田 (bubu1109) #46   
29票  21.  山貓 追 山鼠  ...
我既都对得唔差啫。。。。。。。。。。。。

1. 開開心心過新年   嘻嘻哈哈食榴槤  快快乐乐过牛年  团团圆圆食团年

2. 大牛小牛揾不到母牛         大财小财都入晒我袋   

3. 山貓 追 山鼠 食 山上 的 山菜    牛公 追 牛乸 入 牛棚 生 牛仔  

回應 vwwo 第 302 篇文章

3. 山貓 追 山鼠 食 山上 的 山菜    牛公 追 牛乸 入 牛棚 生 牛仔     
原帖由 vwwo 於 2009-1-12 04:46 PM 發表

我既都对得唔差啫。。。。。。。。。。。。

1. 開開心心過新年   嘻嘻哈哈食榴槤  快快乐乐过牛年  团团圆圆食团年

2. 大牛小牛揾不到母牛         大财小财都入晒我袋   

3. 山貓 追 山鼠 食 山 ...
嗯嗯,靚姐都對得幾工整啊...

可惜不在榜中...

無得投啦..

囘 头 看 伱 , 为 甚 么 囿 怀 疑 , 为 甚 么 囿 倣 弃 ?
原帖由 山棻爺爺 於 2009-1-12 04:48 PM 發表
难得你都认同,我条气都顺翻!!
原帖由 无印良品 於 2009-1-12 04:50 PM 發表

嗯嗯,靚姐都對得幾工整啊...

可惜不在榜中...

無得投啦..

我既对联都系用晒‘广东’话黎对!

回應 vwwo 第 305 篇文章

這就好了(顺气,顺气)
原帖由 山棻爺爺 於 2009-1-12 04:27 PM 發表
下次有機會搞其他,大家再支持啦...

我一定支持!!

回應 无奈的寂寞 第 308 篇文章

Very Thx....

點稱呼..?
可叫我山棻 OR 爺爺都可...
原帖由 山棻爺爺 於 2009-1-12 05:00 PM 發表
這就好了(顺气,顺气)
我地做版主既,D钱同分都无乜用。
我既对联只系想有人认同啫!!
原帖由 山棻爺爺 於 2009-1-12 05:05 PM 發表
Very Thx....

點稱呼..?
可叫我山棻 OR 爺爺都可...
可以叫我无奈。。哈哈啊。。
山棻兄,一定支持你的活动。。

原帖由 vwwo 於 2009-1-12 05:11 PM 發表

我地做版主既,D钱同分都无乜用。
我既对联只系想有人认同啫!!
靓姐,没关系。下届一定支持你。。

回應 无奈的寂寞 第 311 篇文章

无奈兄,多謝先..
你是上班 OR ?
原帖由 山棻爺爺 於 2009-1-12 05:18 PM 發表
无奈兄,多謝先..
你是上班 OR ?
山棻兄, 我是上班。差不多到放工了。。你呢?

回應 无奈的寂寞 第 314 篇文章

一樣,快放工...