返回列表 回復 發帖
tvb N 套結局的劇情橋或昏迷 ,或失憶!No more new idea?
$ t9 x' v# U) }8 o0 p4 m

* c. B" q3 N9 E如果以尾段comment兩套劇, 守業者劇情係吸引過食為奴少少, 但開頭食為奴好睇好多喎. 守業者ending講馬仔失憶橋段好似幾老土.+ q, L, n) u* J" n9 Q1 u( r
大文細佬 發表於 2014-4-2 01:01 AM
os.tvboxnow.com# T9 V0 ^  ^1 ~2 I. U3 g, P7 {

; t1 o: ?& S7 _5 @哈,好多網友同你一樣,覺得ending係有啲好做唔做,既然最後都大團圆,又何必玩失憶吖.......
我覺得呢部戲好好睇, 可能多老戲骨啦, 開頭查案嗰D確係引人入勝!
1 x1 S, K* t: u. @9 s# Mtvb now,tvbnow,bttvb後尾轉戲路,吾知點解我又OK喎...XD
* I, }: G# m7 }/ p個大結局我收貨ge...不過....唉...最尾大水浸令佢地係返埋一齊咪算囉, 仲上演一齣"鐵達尼號"(女坐木板男遊水推板) ...
0 b0 z% o7 a0 Mmolaytau 發表於 2014-4-2 09:35 AM
公仔箱論壇: a; y1 h5 b0 J$ k  p
% K% O# I; i, Y/ \
哈哈,鐵達尼號,形容得好好。公仔箱論壇5 b: I. q* H$ Y8 [# B3 f

; w: e; O% H" W' G8 ^% c1 k本劇結局有幾好嘅收視,所以我真係相信一年後我哋會睇到【粥是故鄉綿】架............
- W/ K& h9 Q3 L) }! N公仔箱論壇
8 J* h! M9 b3 W; E
套劇終於播完,都唔捨得架。結局的確係老土又唔合邏輯,家揚俾木板撞完又到木頭,真係唔識閃?最後仲失蹤失憶,好彩最後都算happy ending。應該唔會有續集,唔通要講佢地點教啲仔女,定係有第三者。馬仔演技進步咗,感動到我
几好睇一部电视剧
公仔箱論壇  M2 y/ b' P* [/ k3 L. ?$ F2 k/ p! ~6 h
os.tvboxnow.com4 |" f  A7 m4 N; R
哈哈,鐵達尼號,形容得好好。7 e) {! k4 W  n. H

! r: R0 n! N' N% Btvb now,tvbnow,bttvb本劇結局有幾好嘅收視,所以我真係相信一年後我哋會睇到【粥是故鄉綿】架............os.tvboxnow.com$ J' z" n7 b0 h5 [/ S) O0 }# `5 Q

U' K( h, k2 m0 ~9 G: Y" m# m' C- e1 x9 r2 t: R
leekwoklam 發表於 2014-4-2 01:02 PM
* o8 H: `" }. |! k
os.tvboxnow.com! x  w# o( m) B3 j: T0 v; X, g
【粥是故鄉綿】我爸爸唔鍾意食粥架, 好唔好飯呢?
支持馬浚偉
7# chy25 os.tvboxnow.com8 h8 k8 n* @1 I& N3 f

' e+ M$ G* L5 B8 \, z4 A  j* ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。女是故郷的兇!(オ對)
套劇終於播完,都唔捨得架。結局的確係老土又唔合邏輯,家揚俾木板撞完又到木頭,真係唔識閃?最後仲失蹤失憶,好彩最後都算happy ending。應該唔會有續集,唔通要講佢地點教啲仔女,定係有第三者。馬仔演技進步咗, ...
( L) v6 p- F0 Y- f/ W$ P4 Jluckyfish 發表於 2014-4-2 08:52 PM
公仔箱論壇2 {2 e$ w& ~" J+ f) ^6 r

8 q: T# @/ r, b! H續集?我諗唔好喇啩?見幾好就收算罷啦..........
1 Y: |9 A: s) q: Q! i4 |% Pos.tvboxnow.com8 E# k8 }; B6 R0 J, h' B4 V( v
【粥是故鄉綿】我爸爸唔鍾意食粥架, 好唔好飯呢?os.tvboxnow.com) R) R  A( X% C5 p! V
大文細佬 發表於 2014-4-3 01:03 AM
6 r; b/ w: q8 B/ p4 Y os.tvboxnow.com# p2 j+ @# V$ i/ ?( k
不如「飯是故鄉軟」吖!軟飯?公仔箱論壇! [" o  l2 q8 ~$ `! G
唔好誤會呀細佬,我係指我自己鍾意食軟飯咋!" U( Z4 q0 I" P7 _# J

J7 J. u9 u5 t1 h, Mos.tvboxnow.comos.tvboxnow.com, ^' d, a3 |1 p7 Y
但我唔想守業者有續集.........
守業者我都係睇過幾集
我覺得呢部戲好好睇, 可能多老戲骨啦, 開頭查案嗰D確係引人入勝!
' ~! y0 m2 n/ h7 p4 vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。後尾轉戲路,吾知點解我又OK喎...XD
, t  f- a2 ?$ U, J, V. wos.tvboxnow.com個大結局我收貨ge...不過....唉...最尾大水浸令佢地係返埋一齊咪算囉, 仲上演一齣"鐵達尼號"(女坐木板男遊水推板) ...
0 X5 ]/ `  V5 Y9 g. g6 }公仔箱論壇molaytau 發表於 2014-4-2 09:35 AM
8 a) m, B" i- V$ l/ Ftvb now,tvbnow,bttvb無錯,岳華、程可為、張國強、李國麟,無咗呢啲優質綠葉嘅話,就算馬仔阿怡表現再好都會係美中不足。
好少睇一出戏的结局是'快进'的。觉得成出戏好拖沓。。一家斗来斗去,冰冰同家杨一个走一个翻,一个翻另一个走。真系好TVB的桥段。。好没新意。。唔支持出剧。。。不过都好支持D 演员。。要拍甘多集,,真系辛苦距地啊!!。
都過得去啦
好少睇一出戏的结局是'快进'的。觉得成出戏好拖沓。。一家斗来斗去,冰冰同家杨一个走一个翻,一个翻另一个走。真系好TVB的桥段。。好没新意。。唔支持出剧。。。不过都好支持D 演员。。要拍甘多集,,真系辛苦距地 ...公仔箱論壇: x# t1 S; U, g- i$ l3 C+ F- x1 f
hjp1980 發表於 2014-4-7 08:52 PM
0 u' v" T- C: u% uTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 B( J8 C% q# T- Q
如好多網友咁講,大結局一個鐘乜都夠,不過最高收视成35點,部份應歸功於星期日晚播囉。