返回列表 回復 發帖
還要开工呀!
hungyu 發表於 2015-6-27 12:45
我只是打工仔 沒辦法啦為了3餐飽餐餐好睡得好
依套好好睇架,係有少少唔合理同怪怪地遮...
整體上,科幻得黎,真係好寫實...
kingsleyyu 發表於 2015-6-27 11:09
who is she?  i just copy your answer.  haha
Pedestrian_A 發表於 2015-6-27 16:08
海嶺
http://www.tvboxnow.com/thread-2868820-1-1.html
第一頁
Pedestrian_A 發表於 2015-6-27 16:12
最多派$活動的
中午唔係有2-3鐘落場休息既
mnb1123 發表於 2015-6-27 13:00
我這裡的休息時間沒有那麼久拉
那種有的休1~2小時的通常是做12個鐘沒有規定輪班值班的和酒店的...

-管理線-  #26998  4:34PM
做得开心就得了、咩都冇問題…
hungyu 發表於 2015-6-27 12:55

[發帖際遇]: hungyu 在café遇見俐溫給約娜纏住,上前阻止拉俐溫離開獲得俐溫送贈TVB 1000000幣。

hungyu1 秒前TVB 1000000 元
積分轉出
i see 26998
Pedestrian_A 發表於 2015-6-27 16:35
改了 謝謝
通常食飯時間當休息啦
lhy92725 發表於 2015-6-27 16:33
有時忙 吃飯都沒時間休息 唯有邊做邊吃
你說我?
Pedestrian_A 發表於 2015-6-27 16:35

[發帖際遇]: Running Man組隊的時候 ,Pedestrian_A跟金鐘國一隊,輕鬆獲勝獲得獎勵 TVB 1000000幣。

Pedestrian_A2 秒前TVB 1000000 元
積分轉出
呢度失驚無神有錢派
lhy92725 發表於 2015-6-27 17:09
沒野搞 找回之前的發帖際遇獎勵出來當暗樓玩...
追緊我最喜愛得韓星的新劇<<愛你的時間>>
我沒時間招呼大家 不好意思 大家自便啊  

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
反而我覺得穿越蟲洞,以現在科技根本做唔到先覺得匪夷所思。
或者將來科技真係做到,咁來回宇宙就好似叮噹隨意門咁方便。

我覺得最奇怪的係當主角佢地去到水行星時,
因為行星質量極大,導致佢一個鐘係差唔多地 ...
kingsleyyu 發表於 2015-6-28 00:40
那個是Miller星 時間流逝比地球時間緩慢
Miller星的一小時等於地球上約七年

星際效應其實真的不錯,嚴格說起來是硬科幻
幾乎都有所本,除了穿越蟲洞這塊。其他部分包括更高次元等等的設定都非常有趣。
danui 發表於 2015-6-27 23:52
時間是最可怕的
歲月催人老
chenwenwu 發表於 2015-6-28 15:56

[發帖際遇]: chenwenwu 發帖時,幫李潤城做代駕,潤城賞了小費,獲得 TVB 2000000幣。

chenwenwu2 秒前TVB 2000000 元
積分轉出