返回列表 回復 發帖
慢火連雞骨熬足兩個鐘,D 洋蔥番茄薯仔溶晒 + 蛤蠣、芹菜、紅蘿蔔、青豆,好好味嘎!!!
gracechanstuart 發表於 2014-10-10 11:22 AM
好叻喎! 邊個教您煮架?
~ 《2022香港小姐競選》小遊戲 ~  已經結束,詳情請看 有傾有講吹水區 < 玩遊戲,送獎金 TVB$········ ^^>  4736 頁 #71033~#71035  ^^
我一般就用番茄薯仔同粟米粒連骨頭熬,薯仔融佐好好味
條骨都無佐lu
好叻喎! 邊個教您煮架?
HENRY_168 發表於 2014-10-10 11:28 AM
唔使人教嘎! 喺餐廳食過咪識煮囉!!
我一般就用番茄薯仔同粟米粒連骨頭熬,薯仔融佐好好味
lhy92725 發表於 2014-10-10 11:31 AM
粟米攪碎加雞粒會仲好味呀!!!
我無用攪拌機,清洗太麻煩了
中意豬骨頭湯多D
條骨都無佐lu
我無用攪拌機,清洗太麻煩了
中意豬骨頭湯多D
lhy92725 發表於 2014-10-10 11:41 AM
我用三款攪拌機,唔同食物或者食物量用唔同既機!之後用清水稍為沖沖,擺落洗碗機洗就唔會好麻煩!!
要去陪老公睇電視啦!各位請請!!
我用三款攪拌機,唔同食物或者食物量用唔同既機!之後用清水稍為沖沖,擺落洗碗機洗就唔會好麻煩!!
gracechanstuart 發表於 2014-10-10 11:51 AM
您屋企有1500呎實擺得落這幾部機!  
~ 《2022香港小姐競選》小遊戲 ~  已經結束,詳情請看 有傾有講吹水區 < 玩遊戲,送獎金 TVB$········ ^^>  4736 頁 #71033~#71035  ^^
地方細,邊黎整甘多機器在廚房噢
一個人食,好醜一餐遮
條骨都無佐lu
要去陪老公睇電視啦!各位請請!!
gracechanstuart 發表於 2014-10-10 11:53 AM
很恩愛啊!  
哇!! 呢度突然 飛咁塊起樓既?? 咩事??咩事?? !!
gracechanstuart 發表於 2014-10-10 08:55 AM
邊有快啊
大廚早晨.
pknoface 發表於 2014-10-10 10:26 AM
多謝大廚奬金.
pknoface 發表於 2014-10-10 10:29 AM
KEN YO MAN
大廚早晨!
HENRY_168 發表於 2014-10-10 10:49 AM
多謝大廚獎金!
HENRY_168 發表於 2014-10-10 10:50 AM
多謝你們來起樓 吹水
曼哈頓蛤蜊巧達湯 + 沙律!!!
gracechanstuart 發表於 2014-10-10 11:03 AM
日本派廚娘

Doctor-X3 首集收視是 21.3%
天機不可泄露 ﹗ 大家估都估不到 答案就在“第二季”的第四集 !