返回列表 回復 發帖
原帖由 bubu1109 於 2008-8-30 23:33 發表

感覺上還是盡快整理好股盤,跟住日日推高價錢會比較好,只要大家低價錢入得多貨,到升高時會賺得比較多
都係安全D好,我怕爆盤失敗了令大家失望就唔係咁好 ...
今天还会抽资??
礼记!加油!加油!加油!
會在中午12點開始連續抽資減持,直至6點才結束

6點後會開始推股
原帖由 bubu1109 於 2008-8-30 23:41 發表
會在中午12點開始連續抽資減持,直至6點才結束

6點後會開始推股
抽到几低??0.20吗
我都唔知會抽到幾低,不過會盡力抽低一點,0.2希望我做到啦,對我來說比較高難度

現在先去休息下,一陣開市繼續推股

没有爆盘的我很难进200了...
原帖由 后勤部长 於 2008-8-31 12:07 AM 發表
没有爆盘的我很难进200了...
靠爆盤進200名好像有點難度,因為還有1個月時間,爆盤也只會在初期轉做大盤時才做到(好像)

其實你將錢分開兩部份,一部份全力低價買入一隻信得過的大藍籌(買幾百萬什至幾千上億萬股),

另一部份是繼續賺錢,維持你每天可以不停買入作為賭注的大藍籌,這樣反而可靠一點,
你只要計算一下買入幾千萬股乘以幾十什至幾百元你會賺多小,這只是我自己覺得做散戶賺到錢的其中一種方法

我現在靠你的股了...老大
追不回去
原帖由 xenos68 於 2008-8-31 03:06 AM 發表
我現在靠你的股了...老大
追不回去
咁你記得到中午開始抽資時,見低價就買入,你的公司(52號股)我一有時間就幫你推下,不過未必推得多,
因為已經有幾隻股每日都要推 我盡能力啦
原帖由 bubu1109 於 2008-8-31 03:48 AM 發表

咁你記得到中午開始抽資時,見低價就買入,你的公司(52號股)我一有時間就幫你推下,不過未必推得多,
因為已經有幾隻股每日都要推 我盡能力啦 ...
我會看準入的了
我現在才知道
原來自己公司不包括在資產裡呢...
總資產才7千多萬

那不推也沒關係吧@@

原帖由 xenos68 於 2008-8-31 04:19 AM 發表

我會看準入的了
我現在才知道
原來自己公司不包括在資產裡呢...
總資產才7千多萬

那不推也沒關係吧@@
公司的股價升高也代表你的總資產增加,所以我會幫你推.

還有希望你公司就算沒有流通股票,也不要減持增加股票數量,因為我會一賣一買的繼續幫你推高股價

原帖由 bubu1109 於 2008-8-31 02:00 AM 發表

靠爆盤進200名好像有點難度,因為還有1個月時間,爆盤也只會在初期轉做大盤時才做到(好像)

其實你將錢分開兩部份,一部份全力低價買入一隻信得過的大藍籌(買幾百萬什至幾千上億萬股),

另一部份是繼續賺錢,維 ...
點解講還有1個月時間既?一個月后會又咩事發生啊?重有,炒股有功勛獎咩?
還有一個月時間只是代表9月30號比賽結束,而比賽是有獎勵tvb幣同功勳的
bubu可不可以早点抽资,我等到快要睡了
原帖由 peterzai05 於 2008-8-31 07:50 AM 發表
bubu可不可以早点抽资,我等到快要睡了
其實我都想快點抽資,不過寫了時間就不改了,而且有人放緊股,你睡醒了再來買也不遲,

因為今日我會不停咁抽資減持,由一陣12點至6點,應該有足夠時間給大家買入
原帖由 bubu1109 於 2008-8-31 02:00 AM 發表

另一部份是繼續賺錢,維 ...
这个我明白,看准了一只蓝筹把钱全部砸下去,肯定要比现在赚得多...
不过我觉得没意思...