返回列表 回復 發帖
今套使徒行者暫時的[愛情線]都okay。- z2 p; m0 B! y7 d
公仔箱論壇8 h0 _+ B. c7 W) ~! q
爆seed同釘姐呢對臥底生涯中互相扶持,互相幫忙同拯救對方,寫得較為合理同有需要。& x5 E( b: z( L
卓SIR狐家寡人要搵年紀有返咁上下的先匹配,整個其後係法官的失婚女人,又合理。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* P/ t- I2 h  h7 R4 j( E" u
Kobe生性 ...os.tvboxnow.com$ e: J& S+ k1 a, _
金田Sam 發表於 2014-9-14 10:30 PM
, T0 M+ I" \: v公仔箱論壇金田Sam會員:+ c' C7 g  ~) Q- V7 |9 h- e, v
看你多帖回帖後,我覺得你好像睇通了結局內容喎?
tvb now,tvbnow,bttvb" e9 S/ c( h1 F5 ], v
金田Sam會員:4 I1 k* o6 X. K. p
看你多帖回帖後,我覺得你好像睇通了結局內容喎?2 ^' T3 e) R* I& l; b
timmaxsing 發表於 2014-9-14 10:38 PM
" d& x+ h! m/ S1 H4 a! I, v7 ^6 t2 Hos.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb" ^& i9 K: k9 [
嗯,的確網上有好多地方有唔同版本的[劇透],同時tbb自己網頁人物簡介中又有提示,正如歡喜哥的失散女兒,卓sir想釘姐去扮其女兒,釘姐扮後太代入時反而同情起歡喜哥的遭遇,可惜最後係由爆seed開鎗ko了結,一個咁冷門的姓覃姓氐,兒子死埋咁就絕咗種了。
: ~" m9 y: i' R+ S- \TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) l, t1 n, Y7 Q% h# _+ ~( j1 C

/ C: H6 |1 e* kos.tvboxnow.com我睇劇係會間中睇下演員,正如忠奸人有郭晉安,寒山乜嘢有李詩韻身兼兩個角色,有喜愛的演員同較有趣的劇本時才留意整套劇的方向,今套的使徒行者落重本,唔睇會幾可惜,難得咁肯落本仲無冷場,最重要係佘詩曼的回歸和林峯將會係最後一套,佢地兩個合作的劇集今套可能就係最後一套了。7 `2 O) b) f' l9 W: Y+ h7 q: p

# Y) z8 K- s( e  c1 F  htvb now,tvbnow,bttvb1 y* y2 q) J& \* p  g( I
佘詩曼,我一路幾鍾意呢個演員,聰明,口齒伶俐能言善辯,相信不少對白係由演員睇熟劇本後而由佢自己改成咁,佘詩曼做戲認真,無論角色點樣設定,總可以發揮唔同效果,宜家只係歲月催人,化粧要咁樣先切合角色,難為了她。/ [- j5 f) J' R/ X* ^
7 x* o# E( ^3 V  _2 s9 W; ^4 S

& x4 k% F. u% }7 A+ [, {TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。林峯,好玩的性格今次的爆seed角色恰如其份,形同度身訂造表現好好,身手敏捷亦係其強項,打鬥場面親身演出極之精彩,34歲人了,的確已不是小孩,已有成年人的風格了,林峰不錯,是擔大旗做男主角的材料,面對鏡頭的掌握現時游刃有餘。
. P  z: q$ E/ k1 ]2 G- h
6 ]1 M. ]% s4 FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* |1 x/ O3 \7 W: a  X4 w
大堆頭的拍攝,戲中內容直頭拍晒出嚟,而唔係只由個別演員中簡單對話就交代了,呢點幾好,可惜tbb並唔係每套劇都咁做,古裝片的戰爭場面也周不時靠畫圖然後走兩個臥記入嚟講外面的情況點樣凶險,十萬大軍如何失利,.....寒山戲中的打仗場面己欠奉了,簡單對白劉江己經失勢,兒嬉得很,使徒行者15集時有交易情況,偷襲和飛虎隊的進攻,更有爆炸場面,只係點解爆seed中鎗唔走得時,應該好傷先係,但其後依然勇猛仲只講佢訓幾日就好返? 相對擋子彈的安琳,同樣從後背部中一鎗就只係講到幾句對白就死咗,哈哈。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; d9 r( s& J2 q" x

2 f0 B, ~  l! d( Ytvb now,tvbnow,bttvbos.tvboxnow.com- {- Z* Z3 B: p
除咗好演員外,就只有劇情,今套落重本的劇集,不知道tbb是想怎樣? 打造台慶劇應該遲兩個月才播,急住推出所為何事天曉得了,但精彩,暫時係抽到少少故事舖排的細節而己,整體上的確難得一見的好戲,埋尾唔好又情情塔塔就好了。

評分次數

• timmaxsing

& i9 l; `5 w: \2 h( i
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) t  c& D  |: S
嗯,的確網上有好多地方有唔同版本的[劇透],同時tbb自己網頁人物簡介中又有提示,正如歡喜哥的失散女兒,卓sir想釘姐去扮其女兒,釘姐扮後太代入時反而同情起歡喜哥的遭遇,可惜最後係由爆seed開鎗ko了結,一個咁 ...公仔箱論壇7 i: F& d  E, ]# F, O; u. Z
金田Sam 發表於 2014-9-14 11:09 PM
1 X& @: c' a) @- W) ], ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。本劇排在台慶劇前檔都算合理(接檔為《再戰明天》),唔個期都唔係一般劇可以上,《使》算成功架嘞。但論話題性,《再》可能又會再高出一皮。
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-9-15 11:30 AM 編輯 os.tvboxnow.com8 O2 A0 C6 F* \0 V! b& r
tvb now,tvbnow,bttvb' y2 i! H$ B8 J( V1 [( Z
老實講.. 個人覺得全套劇講卓sir追張太呢段最悶
: \% U( }3 p6 b% `7 P大文細佬 發表於 2014-9-14 07:06 AM
) K2 j# [" }3 s# t. p1 H4 a+ mos.tvboxnow.com係呀,我都唔係好有興趣。
) Y4 |- n, D- x* k" [* }. `公仔箱論壇所以鍾意睇日劇嘅其中一個原因就係,唔須要硬食呢啲不必要嘅感情戲......
6 v; `: C6 o. y- F仲有,卓sir玩竊聽咁多年,係咪都不知不覺間鍾意咗好多當事人呢?: Z2 J  A4 T* c5 V# Z  q9 F
tvb now,tvbnow,bttvb; r/ b+ o# D/ K3 t, d8 R

: O: w% C% P7 RTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我就話祟金父女條線咁就完咗,又要迫我哋睇番揾臥底、黑警重悶   ........Um
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
玩轉《使徒行者》15/9/2014 Round 10:問歡喜哥最鍾意嘅食物係乜嘢?
; I; ~+ L! V1 Z8 Q: B6 Atvb now,tvbnow,bttvb6 Z. ~, m! B0 {3 w- g3 M8 Z

1 [$ u0 D# C8 \9 P2 Y9 c歡喜哥咁中意釘姐三個師奶阿媽,我估佢最鐘意食物應該係;三丝炒瀨
! \1 s0 ?9 Y( d- s( w- d1 ?2 RTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb: o8 B' h# s& C' u3 q- K. ~
玩轉《使徒行者》15/9/2014 Round 10:問歡喜哥最鍾意嘅食物係乜嘢?公仔箱論壇: M7 b' t& v6 V( `
os.tvboxnow.com$ u# C& d% r% Y' a( P! _! i3 r  [6 e
tvb now,tvbnow,bttvb5 C# f4 T+ u, ?
歡喜哥咁中意釘姐三個師奶阿媽,我估佢最鐘意食物應該係;三丝炒瀨
! d0 w8 Z5 y' u0 s2 Q- j( d公仔箱論壇mnb1123 發表於 2014-9-16 12:34 AM
公仔箱論壇$ F; [  S; V% G8 U; X# c
7 s1 T$ ~; X* @. `% ~6 J$ l
肚痛喇.. 咁都比你諗到! 但好似佢三個c9阿媽鍾意歡喜哥.. 唔係歡喜哥鍾意佢地喎... 鹿死誰手
; q- `1 H% m9 f" P, Jos.tvboxnow.com係呀,我都唔係好有興趣。
6 M5 U/ i) j3 `所以鍾意睇日劇嘅其中一個原因就係,唔須要硬食呢啲不必要嘅感情戲......公仔箱論壇4 r3 m8 T! @! P% v* f3 Z' r) k% `
仲有,卓sir玩竊聽咁多年,係咪都不知不覺間鍾意咗好多當事人呢?
+ Z& h1 U  H' Q: }$ P% l6 kos.tvboxnow.com2938054
8 I& S  F& Z$ p1 p5 T9 ]& ]
: c: K4 l3 S! F/ z' yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我就話祟金父女條線咁就完咗,又要迫 ...
$ Y; S! E% H9 l, L, Hos.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-9-15 11:14 AM
8 Z, S5 {4 P: P! bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
. ]1 z) r! a4 ztvb now,tvbnow,bttvbUC黑警都好睇過呢pairs條線... 揾安琳同卓sir有感情仲好睇... 男嘅成熟有型.. 女嘅超索!
乜歡喜哥唔係鍾意食壽司架咩??.. 我見佢開間日本餐廳嘛!
tvb now,tvbnow,bttvb; e6 Z0 ^# s$ e8 q! Q8 S
公仔箱論壇# h/ _/ Z" _, l
肚痛喇.. 咁都比你諗到! 但好似佢三個c9阿媽鍾意歡喜哥.. 唔係歡喜哥鍾意佢地喎... 鹿死誰手
( H! o* L$ g, ^' T公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-9-16 02:14 AM
8 k( @: P' O- Z  Z$ U9 b9 b# M1 t& Kos.tvboxnow.com
1 M' ~2 K: |/ o1 B% z& j5 e9 _( X6 r係哦 ,三個阿媽争瘋喝醋討好歡喜哥。我諗歡喜哥都想享齊人之福 。唔緊要啦、志在参與、搞吓笑
玩轉《使徒行者》15/9/2014 Round 10:問歡喜哥最鍾意嘅食物係乜嘢?
% F1 k( Q& }7 S$ Q
. d4 O" s. M/ T1 ?  G4 z) h9 W' R" x  }* d
歡喜哥咁中意釘姐三個師奶阿媽,我估佢最鐘意食物應該係;三丝炒瀨# T! O  f- N' w& a
mnb1123 發表於 2014-9-16 12:34 AM
* L9 C. ^9 M  S6 y8 f3 I  ?
os.tvboxnow.com1 s" Y0 R* g( R- X
或者應該咁講:
! O2 n' \5 @2 i3 r7 zos.tvboxnow.com釘姐三個師奶阿媽咁鍾意歡喜哥,歡喜哥都想享齊人之福,所以最鐘意食物應該係;三丝炒瀨 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 {9 C0 q! O7 S) L4 h" ]- L
會唔會好D阿細文大佬
乜歡喜哥唔係鍾意食壽司架咩??.. 我見佢開間日本餐廳嘛!
8 L2 c1 c$ l' L9 m2 r  w1 R; f大文細佬 發表於 2014-9-16 02:23 AM
; K1 l( a, q/ x0 mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。哈哈,好正常吖細佬,壽司係我其中一個合理答案,雖然唔係我嘅No.1選擇,但請收獎。
" g: m; T, f4 `( U0 A

; N* N: t0 P/ s( f9 n7 f' T. p) R或者應該咁講:5 n- d3 j& E7 M* b& v
釘姐三個師奶阿媽咁鍾意歡喜哥,歡喜哥都想享齊人之福,所以最鐘意食物應該係;三丝炒瀨 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 @( r1 b% g8 \( o! B9 x
會唔會好D阿細文大佬5 ?: `7 n! W; B6 Y6 Z
mnb1123 發表於 2014-9-16 10:53 AM
公仔箱論壇" M3 y2 a3 x$ k/ F5 }. z# G% N6 @- q
mnb1123思路有啲接近我嘅標準答案,好嘢喎,請收獎。
; j7 q4 d" H2 ?8 A7 r+ O' TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。不過,我個答案明天先公佈啦。
* D" X, `0 E0 }3 p# S+ ]3 ^公仔箱論壇
. e. Q6 a' L8 K  w9 X8 y9 Z* Ztvb now,tvbnow,bttvbUC黑警都好睇過呢pairs條線... 揾安琳同卓sir有感情仲好睇... 男嘅成熟有型.. 女嘅超索! 公仔箱論壇3 K( g7 z9 C7 X7 T& d9 z* L
大文細佬 發表於 2014-9-16 02:20 AM
; x# P; l3 K6 m) l係囉,啲編劇導演都唔知點諗「橋」嘅......公仔箱論壇% d. A$ o2 J( _" k9 N( q
不過我唔係嫌美儀老啊。
tvb now,tvbnow,bttvb) b! ^3 f2 F+ ~& V
mnb1123思路有啲接近我嘅標準答案,好嘢喎,請收獎。tvb now,tvbnow,bttvb% N* {- ~+ C0 a
不過,我個答案明天先公佈啦。
7 ]6 @1 \  C* {. eos.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-9-16 12:22 PM
0 F9 Q7 t/ O  \# B, ?( _多謝樓主Lee sir、多謝Vandas姐 明天再會
( m8 O! v& Y1 X1 \: Z! t
哈哈,好正常吖細佬,壽司係我其中一個合理答案,雖然唔係我嘅No.1選擇,但請收獎。
  _1 s0 m0 w( c7 y% C/ J2 U  Wtvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-9-16 12:18 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; o6 }# |0 N9 M5 l; e( `) Q2 w
2 u6 Z& g! ]+ h" l3 Z
多謝lam lam$$.. 如果唔係見到mnb1123多謝Vandas姐, 我都唔記得多謝呀... 多謝Vandas姐呀.. 多謝你地兩位