返回列表 回復 發帖
又睇到馬仔迫於無奈要弒師,感動係有啲,不過這類劇情睇到我好攰......
- l: r4 g, I; J; m8 R. F0 ]
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
當然支持啦....
這是tvb既有的劇情套路之一,向來就有一定的收視群,多樣化口味是tvb的優勢,也是我多年追看tvb的原因之一
啱!呢種設定以前曾經成功過無數次,至於“多元化”呢就真係見仁見智啦。
! Z# g4 |* x: f1 a1 m9 Y( \( _os.tvboxnow.com近來,睇無記劇有一種睇到「攰」嘅感覺,唔知點形容,但純屬個人意見。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 A3 ]6 E. x# N. w
剧情好老套   人物性格也没什么吸引力的
I select (2) as it is just so so!
馬仔做戲唱歌一路都保持水準,穩中求進步,一直都很欣賞他,可惜在tvb際遇麻麻不受重視。不知他什麼時候拍下一部tvb戲劇?
15# leekwoklam
* l2 Q* ^  k* J' z" |tvb now,tvbnow,bttvb馬仔有攞過最受歡迎男角色,不過攞唔到視帝,d劇集又成日俾人塞去炮灰檔,又無大製作參與,咁先同tvb講byebye。os.tvboxnow.com& O3 b6 x; z; K" b* B: Q8 C
spacesand 發表於 2014-2-24 11:54 AM
9 t" {" o7 Z* L! C3 \. c# ]# e( s
都好戥佢唔抵,幾乎套套劇都安排喺炮灰檔播出,但好彩佢夠爭氣,收視一直都好好。今次就唔多樂觀,希望遲啲可以升番,保持佢收視福將嘅金漆招牌。
3 v2 T9 p9 a! ^5 s# }- `: t; Atvb now,tvbnow,bttvb- E* t9 J) R; |( y4 Y
講到無得參與大製作,印象好深刻係兩年幾前嘅《回到三國》,馬仔拍巡禮嗰陣關二哥造型型到爆,同吳RON都有火花,搞得我鬼死咁期待,可惜最後因為高層因素冇得拍。
公仔箱論壇" Q* V" y0 O+ q: {9 l2 m
% r/ b) ]; o/ U7 _' |4 f6 b9 u6 R
細佬,馬仔初出道時仲好興四大天王架,無線當時仲將佢塑造為黎明接班人喎。$ `" T- N2 }% Q
leekwoklam 發表於 2014-2-28 11:27 AM
4 K* y; n6 h4 ?9 t; V
講到呢樣就要怪無線,唔知邊個NC唸出“他不是學友,他不是黎明,他不是克勤,他是馬浚偉”嘅宣傳口號,無啦啦得罪天王班fans,點會有運行?
我覺得呢套篇得幾好,
+ E: b/ m; Z* k6 w! u4 m好有以前d "故鄉" 味os.tvboxnow.com5 P- H3 a7 J+ ]1 |- L$ b7 y

! i% h. t/ p) D& Q公仔箱論壇算係呢段時間入面有d 劇情嘅戲囖...
! q0 x7 T. L( k3 X. I8 E- w3 PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" [0 `6 P# U  I9 j. v2 y) @
支持馬浚偉.   以前都好 like 佢.
$ N$ Z' J+ E0 L6 d# w+ d3 Los.tvboxnow.comshibala 發表於 2014-3-4 03:35 AM
4 ~! p! A1 z* i公仔箱論壇套劇一開始真係麻麻,如果唔係馬仔我可能完全唔會睇。但慢慢睇落就覺得唔錯,所以我一定會繼續支持佢
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-3-10 02:11 PM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb8 A2 u  y% H' j/ ?

: k" ~# a( T% W
9 J0 v; N2 [, g6 S講到呢樣就要怪無線,唔知邊個NC唸出“他不是學友,他不是黎明,他不是克勤,他是馬浚偉”嘅宣傳口號,無啦啦得罪天王班fans,點會有運行?
+ Z/ h: K" G' p+ X/ I' a9 k/ V, a' _公仔箱論壇luckyfish 發表於 2014-3-10 12:07 AM
tvb now,tvbnow,bttvb! ^+ X- }, }$ Z: D. Y. X
啱!好心做壞事,簡直越幫越忙就真。
/ ]( k: w! f6 @  nluckyfish大哥或大姐, 你都好熟嗰期啲新聞喎,真係好勒,多個老友參與討論。
os.tvboxnow.com+ w* x0 f/ o4 R+ d9 h' q
啱!好心做壞事,簡直越幫越忙就真。tvb now,tvbnow,bttvb* W6 w2 q! Y% y; w. u" t9 m0 a
luckyfish大哥或大姐, 你都好熟嗰期啲新聞喎,真係好勒,多個老友參與討論。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( m" W" c9 Q# @
leekwoklam 發表於 2014-3-10 02:09 PM
( c. s# v/ M+ F8 n+ q公仔箱論壇我係大姐,講太多就曝露年齡喇,哈哈。。。但其實我係之後先留意到單新聞,主要都係想了解馬仔多啲
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-3-11 11:38 AM 編輯 公仔箱論壇7 S& f; Z& d/ g- B8 S

& z/ [4 E; m7 d7 R8 x) v
+ F  W. w5 V8 a
我係大姐,講太多就曝露年齡喇,哈哈。。。但其實我係之後先留意到單新聞,主要都係想了解馬仔多啲
7 o; [! u7 ]4 ?: N公仔箱論壇luckyfish 發表於 2014-3-10 04:30 PM
公仔箱論壇6 w7 T7 E; k" P
係呀?總之多謝你報料,請繼續支持本論壇。7 Q/ ]. C! t" _7 d, A' P

/ W2 G6 ?+ W; `) ?- X+ F報載___________________________________________________________________________________________________
) |, L1 O$ k1 ^; X$ Pos.tvboxnow.com出席本劇宣傳活動時,馬仔說:「最意外是觀眾喜歡我唱的主題曲,現在公司還邀請我上《勁歌金曲》,又說要拍MV,搞到我好驚,上次上勁歌已是《蒲松齡》那時候,不知年底會否獲獎呢?」記者笑馬仔想當亞太區最受歡迎男歌手時,他笑道:「我拿旺角區就可以,因為我住該區。」
- A* N* i5 B/ @- K2 r9 Bos.tvboxnow.com
6 ~8 E' c, r7 u* u; p' p( c
_____________________________________________________________________________________________________________TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  ]7 z( ?* a( Q% a
馬仔好謙虛,其實佢都係唱家班出身,声底唱功自有一定份量嘅。
# m7 ~5 V$ b1 F5 d% {% L0 {os.tvboxnow.com. G6 ]. M: P9 w) @. j) s
/ ~1 C7 Y; X$ ?" L$ ~0 S) [
係呀?總之多謝你報料,請繼續支持本論壇。tvb now,tvbnow,bttvb8 M1 c8 e- q9 S8 p- d  o

5 F  l! h0 A- f4 jos.tvboxnow.com報載___________________________________________________________________________________________________
$ s- j" |  Z: l& ~9 J出席本劇宣傳活動時,馬仔說:「最意外是觀眾喜歡我唱的 ...os.tvboxnow.com; J6 U8 j  g* f& Y
leekwoklam 發表於 2014-3-11 11:08 AM
2 v+ O+ \+ W1 ]
有時間都會多啲上來。話到要拍mv兩三個禮拜都冇乜動靜,希望真係會有,首歌越聽越好聽,好中意馬仔把聲
& c' ]. q2 b* ^1 L3 W4 pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。另外馬仔好似緊係同tvb簽一部部頭約,下次再拍唔知係幾時。。。
0 r$ {/ K' p7 t, W0 a$ ^有時間都會多啲上來。話到要拍mv兩三個禮拜都冇乜動靜,希望真係會有,首歌越聽越好聽,好中意馬仔把聲
. I1 i% X" V+ Z- T% a另外馬仔好似緊係同tvb簽一部部頭約,下次再拍唔知係幾時。。。 ...公仔箱論壇' u! b) C0 z2 _/ D/ Q- \& }
luckyfish 發表於 2014-3-11 07:46 PM
. D6 x2 ?' Z) e/ _5 P$ t6 k* ^/ o公仔箱論壇! Y# F. n; P$ I  m& y1 Z8 @! p
係囉!TVB成日揾人笨架,印象中以前馬浚偉拍《紫禁驚雷》MV時又係比無記“過咗一棟”,攪到佢事後非常之唔happy囉。" ~8 ^. _5 i1 \8 c2 e) O6 l5 C