返回列表 回復 發帖
tvb N 套結局的劇情橋或昏迷 ,或失憶!No more new idea?
+ d" t$ e/ D& O! c4 w2 S
: Y" M: @6 ]7 A! Y2 U公仔箱論壇如果以尾段comment兩套劇, 守業者劇情係吸引過食為奴少少, 但開頭食為奴好睇好多喎. 守業者ending講馬仔失憶橋段好似幾老土.tvb now,tvbnow,bttvb  F' q6 k5 S: z) a
大文細佬 發表於 2014-4-2 01:01 AM
$ Y3 w2 E- @1 m7 P( z# O1 z公仔箱論壇& B. ^; ]! G6 J
哈,好多網友同你一樣,覺得ending係有啲好做唔做,既然最後都大團圆,又何必玩失憶吖.......
我覺得呢部戲好好睇, 可能多老戲骨啦, 開頭查案嗰D確係引人入勝!5 G: q9 u* g0 L# `; C' q
後尾轉戲路,吾知點解我又OK喎...XDTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 z: u/ I7 ~# h& @
個大結局我收貨ge...不過....唉...最尾大水浸令佢地係返埋一齊咪算囉, 仲上演一齣"鐵達尼號"(女坐木板男遊水推板) ...
) f3 r. o. Q/ C; I3 [tvb now,tvbnow,bttvbmolaytau 發表於 2014-4-2 09:35 AM
, Y, j! h, d" g$ J$ y公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb/ p: b9 A" @% S0 N7 D2 s; A' l
哈哈,鐵達尼號,形容得好好。
  a6 r# k% Q3 q2 V" Hos.tvboxnow.com

- a8 p' M3 O& p8 u) |6 _公仔箱論壇本劇結局有幾好嘅收視,所以我真係相信一年後我哋會睇到【粥是故鄉綿】架............
  e, I" ]+ b; {; y

/ t3 E) E) p0 y公仔箱論壇
套劇終於播完,都唔捨得架。結局的確係老土又唔合邏輯,家揚俾木板撞完又到木頭,真係唔識閃?最後仲失蹤失憶,好彩最後都算happy ending。應該唔會有續集,唔通要講佢地點教啲仔女,定係有第三者。馬仔演技進步咗,感動到我
几好睇一部电视剧
- ^- h5 [" f, u. k! jtvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- N5 A# U! n% R$ `) L. X
哈哈,鐵達尼號,形容得好好。
0 i. s4 T! M& S  J公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- o4 q* @; b5 {  J' y/ e3 s3 U$ S
本劇結局有幾好嘅收視,所以我真係相信一年後我哋會睇到【粥是故鄉綿】架............
" H/ Q# z7 q3 Y3 B8 Y* n# Atvb now,tvbnow,bttvbos.tvboxnow.com1 Z! p7 f! W2 \+ V) b3 g
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- X1 g* [! F9 p
leekwoklam 發表於 2014-4-2 01:02 PM
: {# g/ L! ?9 q3 D, v# @7 D& aos.tvboxnow.com
% [: C6 R: ~7 F公仔箱論壇【粥是故鄉綿】我爸爸唔鍾意食粥架, 好唔好飯呢?
支持馬浚偉
7# chy25
( i3 z$ r) w# V7 K" H/ D% Z+ W* `6 [) v3 e8 k+ i$ O
女是故郷的兇!(オ對)
套劇終於播完,都唔捨得架。結局的確係老土又唔合邏輯,家揚俾木板撞完又到木頭,真係唔識閃?最後仲失蹤失憶,好彩最後都算happy ending。應該唔會有續集,唔通要講佢地點教啲仔女,定係有第三者。馬仔演技進步咗, ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ q. U2 m6 E9 Y* y: j  }
luckyfish 發表於 2014-4-2 08:52 PM
2 K$ t, A/ |# ytvb now,tvbnow,bttvb
- L( `% Z5 r1 B, jTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。續集?我諗唔好喇啩?見幾好就收算罷啦..........
0 s! b; Z; N7 ~* e" i  T; ?% O
+ d3 m. D3 @+ e公仔箱論壇【粥是故鄉綿】我爸爸唔鍾意食粥架, 好唔好飯呢?
6 ^# Z  E& z- Q- d- b* k5 {大文細佬 發表於 2014-4-3 01:03 AM
8 ~$ d. p* x0 R  z( w
7 O5 o, E3 D+ J' _* ytvb now,tvbnow,bttvb不如「飯是故鄉軟」吖!軟飯?tvb now,tvbnow,bttvb3 j( x9 t/ q2 x
唔好誤會呀細佬,我係指我自己鍾意食軟飯咋!6 I+ _4 o, f& e0 Z; K8 E2 D/ `
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) l: q, A( K8 X. o; S

1 ?, K; |7 ~; t2 w但我唔想守業者有續集.........
守業者我都係睇過幾集
我覺得呢部戲好好睇, 可能多老戲骨啦, 開頭查案嗰D確係引人入勝!os.tvboxnow.com* F' y2 o1 o! x0 [5 T5 x
後尾轉戲路,吾知點解我又OK喎...XDtvb now,tvbnow,bttvb8 a4 |9 i8 n' ~. w2 ~
個大結局我收貨ge...不過....唉...最尾大水浸令佢地係返埋一齊咪算囉, 仲上演一齣"鐵達尼號"(女坐木板男遊水推板) .../ x; Q. Q2 N0 ?
molaytau 發表於 2014-4-2 09:35 AM
os.tvboxnow.com, Z3 \7 n2 Q  R/ V2 e, j* F& x: K# R
無錯,岳華、程可為、張國強、李國麟,無咗呢啲優質綠葉嘅話,就算馬仔阿怡表現再好都會係美中不足。
好少睇一出戏的结局是'快进'的。觉得成出戏好拖沓。。一家斗来斗去,冰冰同家杨一个走一个翻,一个翻另一个走。真系好TVB的桥段。。好没新意。。唔支持出剧。。。不过都好支持D 演员。。要拍甘多集,,真系辛苦距地啊!!。
都過得去啦
好少睇一出戏的结局是'快进'的。觉得成出戏好拖沓。。一家斗来斗去,冰冰同家杨一个走一个翻,一个翻另一个走。真系好TVB的桥段。。好没新意。。唔支持出剧。。。不过都好支持D 演员。。要拍甘多集,,真系辛苦距地 ...
5 H: Q5 D! p/ p7 m2 x- ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。hjp1980 發表於 2014-4-7 08:52 PM
公仔箱論壇9 }7 e1 h* s# y8 L) G( _( t9 u& v

( e9 u1 E* E7 k) |+ }& K" p如好多網友咁講,大結局一個鐘乜都夠,不過最高收视成35點,部份應歸功於星期日晚播囉。