返回列表 回復 發帖
原帖由 GQG 於 2009-5-7 09:50 PM 發表
我一向对阿仙奴都好有信心,我相信阿仙奴要超越曼联&车仔并唔係完全冇可能,
问题只係阿仙奴接落黎要为乜目的去买卖球员,如果为左继续训练年轻球员同买D天才仲有赚钱,
咁就係要继续做老四啦,如果係要球队打出成绩,阿仙奴就要 ...
冇错 就算係输波 而又能够获得其他球队嘅尊重 先係阿仙奴嘅目标。。。。
另外 我身边都有唔少其他俱乐部嘅球迷朋友,
最令我开心嘅係 大多数人都觉得 阿仙奴的确"有能力"踢出艺术足球,
至于点样先可以赢波??阿仙奴其实有太多地方需要改善。
呢D就係其他球迷俾我嘅讯息。。。所谓"旁观者清"!
原帖由 HONBITERU 於 2009-5-8 01:31 AM 發表

GQG兄及Sang兄真的是我的知己良朋,很了解我,多謝兩位!!!

愛之深恨之切,對我這30年的擁躉來說,一直是深心不忿其定下的策略,UK球迷對其本區球會,當然要死撐到底,因為彼此維繫著代表性;而其他國家的球迷是真Fans,所希望的是球 ...
哈哈。。。Honbi兄其实你都的确遘中咗好多球迷嘅心声!

Henry 要走因为 阿仙奴 俾唔到欧洲冠军佢 - 可以接受!
Pires 要走因为 阿仙奴 觉得佢"年事已高"-仲可以接受!
Flamini 要走因为 阿仙奴 俾唔起人工??-真係几难接受。

AC米兰 就算今年入唔到欧洲赛事 但都养得起FLAMINI??
点解呢???呢点我都唔係几明。。。米兰有野心??
阿仙奴 冇野心??。。所以你遘都没尝唔係冇道理!
Henry仔出走果暂 可能大家觉得佢"朗才将尽"。。。
但今日嘅巴塞如果冇佢 都好难有机会成为三冠王。
其實溫格做領隊好有水準
雖然我還是覺得費格遜最強

半場輸 0:2  全場反勝 5:2
賽後知道費sir 半場同球員講咩
就知費sir 係好攻心計的一個人
呢點溫格做唔到..

但係買後生仔方面
溫格比費格遜較有眼光
可惜最後只為錢著想
低買高賣  有生意頭腦
但係最後累左球隊

唔買返d/留返d 穩陣球員
阿仙奴真是不用想在英超頭二
各位阿仙奴迷唔好打我呀

温格教授战术没问题。。。问题是在球员们在场上的表现。。时好时坏。。不够稳定 是因为场上球员全部都是年轻仔,大赛场上经验不足。。
原帖由 HIDE 於 2009-5-12 09:10 PM 發表
其實溫格做領隊好有水準
雖然我還是覺得費格遜最強

半場輸 0:2  全場反勝 5:2
賽後知道費sir 半場同球員講咩
就知費sir 係好攻心計的一個人
呢點溫格做唔到..

但係買後生仔方面
溫格比費格遜較有眼光
可惜最後只為 ...
HIDE兄肯俾意见 我哋梗係求之不得啦,
其实有时候 其他俱乐部球迷的意见仲珍贵!
原帖由 sang86 於 2009-5-12 09:20 PM 發表
温格教授战术没问题。。。问题是在球员们在场上的表现。。时好时坏。。不够稳定 是因为场上球员全部都是年轻仔,大赛场上经验不足。。
最大问题係 一有开经验 阿仙奴又因为"钱"而卖走嗮D球员!
不買人, 有傷兵, 重用冇能力既球員......
if got rich owner like man city,
wenger will be very very successful.
wenger is lack of money.
i trust wenger can bring back champion.
coz wenger capability is great.
49 match unbeatable can see how great is wenger.
if got rich owner like man city,
wenger will be very very successful.
wenger is lack of money.
i trust wenger can bring back champion.
coz wenger capability is great.
49 match unbeatable can see how g ...
mousekeng 發表於 2009-5-14 07:09 PM
Even if we got the rich owner like mc,
But the way i look at Wenger still preferred those Young Player.
Always, they are lack of experiance and consistance even with some qualities....
49 match unbeatable is quite lucky for Arsenal...
still remember MU vs Arsenal although the result is 0-0 that season, is because Van Nistelrooy miss a penalty kick, if not Arsenal wont wrote down the 49 matches unbeatable record in BPL...
49 match unbeatable is quite lucky for Arsenal...
still remember MU vs Arsenal although the result is 0-0 that season, is because Van Nistelrooy miss a penalty kick, if not Arsenal wont wrote down the ...
nichol45 發表於 2009-5-15 08:44 AM
足球就係咁残酷。。。。
下個賽季我們再鬥過吧!
我都心死了 , 2年前已經覺得要在買一名防中 , 一名中堅回來 , 而前年就應該要放走艾迪巴約......
阿仙奴的人太年輕啦.
冇經驗

同埋阿仙奴的後備...相對於manutd and 車仔.....
都係俾佢地weak

一但正選傷了.....跟本就冇人頂到個位