返回列表 回復 發帖
原帖由 HONBITERU 於 2009-2-22 02:45 AM 發表

只要佢今屆無踢過歐洲賽事,或者ARSENAL本身無其他球員同樣踢過歐洲賽同佢爭位,歐洲足協係可以比一名曾經踢過歐洲賽的球員註冊踢歐聯的!!! 不過好彩達施華復出返,總之我對ARSENAL在今屆英超,是抱有入4甲的希望! 至於英 ...
希望 WENGER 唔係[坐五忘四]!
昨晚 SUNDERLAND 咁踢法 目的非常明显就係想攞一分!
原帖由 HONBITERU 於 2009-2-22 03:05 AM 發表

那也未必。。。車路士雄據這幾年英超,論隊形實不出BIG 4,但ASTON VILLA在本屆前半屆的確很出色,但球隊的狀態維持很講究穩定性,VILLA在最後階段,有可能維持不了,甚至現在VILLA亦開始回落跡像;而ARSENAL的傷病球員開始復出, ...
我赞同你嘅遘法 其实VILLA都太依靠几位球员的发挥,
而仲有一点就係佢哋唔属于 进攻型球队,
好多场波 都係 OPEN GAME,
好大空间俾两边 边翼发挥,
如果 Agbalonhor 受伤。。。佢哋可能有麻烦。
原帖由 cutemino3 於 2009-2-22 08:21 AM 發表
这样看来阿申那实在很难追呢
一再的和局
等于每一次3分才拿一分
这还真的难追啊
今天的比赛song一再的犯错却还是留在场上
而且时间还比阿沙文长
而阿沙文第一场比赛算踢到不错了
不过还需要时间适应英超以及阿申那的 ...
我有理由相信 VILLA 依家已经开始感受到压力!
要保持前四 的确唔简单。。。
SONG早就应该换出场啦。。。
WENGER 明知道对方已经唔会踢进攻,
DENILSON 一位就已经足够啦,
真係唔知有时佢点o念。。。
原帖由 canz85 於 2009-2-22 03:01 PM 發表
昨晚看了阿记的比赛觉得:
放ashavin 在右边太浪费了。。限制了他发挥的空间
denilson+song踢得不够信心,并且犹豫造成中前场有点脱线。。
防守方面依然存在很多空洞。。站位显得很凌乱。。
阿记得短传,配合,默契,信心--渐 ...
因为 阿仙奴 右边已经冇人可以代替,
WALCOTT 受伤 EBOUE 唔稳定,
NASRI 又要兼顾左边。。。
所以侅冇得选择之下 WENGER 唯有用佢踢左边。
其实如果对手係强队 我觉得呢個阵容都顶得下,
但问题係 SUNDERLAND 堆积重兵侅中路,
阿仙奴 真係冇乜机会进攻。。。
i think arsenal can in 4!!
now is waiting walcott, fabregas and rosicky come back!!
if we got they, plus adebayor, van persie, eduardo, arshavin.
then want to win is not a problem!!
the major problem of arsenal is injury!!
dunno why arsenal player so unlucky.
always out for over 1 month due to injury!!
if they healthy, i think arsenal are in the champion competition list!
我是担心到时walcott, fabregas回来了,又不知道是谁倒下了...咳..
原帖由 mousekeng 於 2009-2-22 10:37 PM 發表
i think arsenal can in 4!!
now is waiting walcott, fabregas and rosicky come back!!
if we got they, plus adebayor, van persie, eduardo, arshavin.
then want to win is not a problem!!
the major problem  ...
如果根据 FIFA MANAGER游戏,
D球员如果太疲倦 就好容易受伤,
但现实世界我就唔係太清楚,
但都应该[大同小异]
另外如果球队嘅 PRESSING TACTIC 过分 EMPHASIS,
都可能会发生同样事情。。。
大家研究下啦。。。。
原帖由 jgoh 於 2009-2-22 11:10 PM 發表
我是担心到时walcott, fabregas回来了,又不知道是谁倒下了...咳..
下一位我最担心嘅应该係 VAN PERSIE 或 CLICHY。。。。
已经无乜睇阿仙奴踢波喇........
入谷温人
阿申纳出了名是技术型球队,也出了名怕强悍作风的球队,因为阿申纳的球员都是玻璃做的。。所以呢。。我没看过阿申纳由几次是能全主力上阵的。。。
原帖由 toyo88 於 2009-2-23 07:50 PM 發表
已经无乜睇阿仙奴踢波喇........
点解呢??因为已经失去"娱乐性"??
原帖由 jgoh 於 2009-2-23 08:01 PM 發表
阿申纳出了名是技术型球队,也出了名怕强悍作风的球队,因为阿申纳的球员都是玻璃做的。。所以呢。。我没看过阿申纳由几次是能全主力上阵的。。。 ...
就算係联赛啱啱开始嘅第一场波,
D球员都因为代表国家队赛事(受伤)
而唔能够落场。。。
如果唔係就因为上一季嘅老人病没好返。。。