返回列表 回復 發帖

同Man Utd人腳比較

主力:

Reina vs Van Der Sar
8:10
Man utd Win!

Aurelio, Carragher, Agger, Arbeloa VS Brown, Ferdinand, Vidic, Evra
利記協防vs曼聯個人質素,考慮到Reina質素不如Van Der Sar而防守整體效果唔差過曼聯,顯得利記略勝一籌,7.5+9.5+9+7.5:7+10+8+7.5=33.5:32.5
Liverpool Win!

Mascherano, Alonso VS Hargreaves, Carrick
Mascherano無疑算係明星球員,Alonso係歐洲冠軍替補, Hargreaves算半個國家隊主力,且未能打入歐錦賽,Carrick係替補,利記應該可以勝出半籌,10+8:9+8=18:17

Keane,Torres VS Ronaldo, Rooney
Keane,Torres都係英超成名射手,應該可以擦出火花,但對比Ronaldo, Rooney無論配合或係個人能力都已化臻境,8+9:10+9=17:19
Man utd Win!

Gerrard, Kuyt VS Tevez, Giggs
論個人質素Gerrard應該係4人當中最高,Kuyt貴為荷甲射手,但始終未入狀態, Tevez, Giggs實力不容小覷,對比之下,防守方面利記可以勝出,進攻略遜一籌,10+8:9+9=18:18
Draw!

主力綜合指數:
Liverpool 8+33.5+18+17+18=94.5
Man utd 10+32.5+17+19+18=96.5

替補:
Cavalieri VS Kuszczak 7.5:7.5 Draw!
Lucas VS Anderson 8:8 Draw!
Benayoun VS Scholes 7.5:9 Man utd Win!
Voronin VS Saha 6.5:8.5 Man utd Win!
Pennant VS Park Ji-Sung 6.5:7.5 Man utd Win!
Babel VS Nani 8:7.5 Liverpool Win!

Skrtel, Hyypia, Finnan, Dossena, Degen VS Neville, O'Shea, Silvestre
利記勝在人多,8.5+8+7+7+7:8+7.5+7.5=31.5:23

替補綜合指數:
Liverpool:7.5+8+7.5+6.5+6.5+8+31.5=75.5
Man utd:7.5+8+9+8.5+7.5+7.5=72
在替補上Liverpool主要勝在后防的替補人數眾多,前場質素遠遠不及Man utd,也可以看到Man utd的死穴是在后防的替補上.

評分次數

• ~嘉~

真搞笑...
真係笑瓜我啊
哈哈利害利害

分析好中肯

唔錯唔錯,謝謝分享^^
✔ ✘吊詭..
曼聯後防真係好小人
hide曾說過:
「一個樂隊只有在死了人後,才能成為傳奇。」
現在,X JAPAN真的成為傳奇樂隊了。
但利記冇前場
其实算算应该是曼联前中后都人才济济,只是主力占据大部分而已!
板凳实力充足!加上青训系统!
liverpool今年大家都因该怕他了,以前就讲攻力不够,现在可不是了

liverpool 支持你!!!
礼记!加油!加油!加油!
Liverpool should have better season this year and I will we can win when we playing ManU regardless home or away games.
原帖由 bdb8888 於 2008-7-31 10:22 AM 發表
真搞笑...
真係笑瓜我啊
me 2 ar....
曼切斯特皇者
紅魔曼聯
我觉得利记中场方面仲係非常依靠Gerrard嘅策划。
如果可以买入多位好似Ballack/Lampard咁嘅球员,
情况就完全改观。
唔該利記球迷咪發夢真係好好笑
我都觉得利物浦是防守好过进攻。多谢你的分析。
等待一个人的人
睇黎NBA D球星踢波世界第一了,因为佢地脚长码大。。。。你几时见过人着15。5码既鞋
甘年进攻增强左~应该有D睇头啦~最爱红军~
thxxxxx