返回列表 回復 發帖

大酷貓、小靚貓、勁酷啦叭師傅 早晨!! 各位水區老友 早午晚 好好好!!!

Grace 終於忙完所有計獎派獎返嚟啦!!再做埋個報告俾言少就大功告成啦!!!

今日Grace 又同各位分享親手烹調既美食!!!

祝大家每天享受溫暖牌愛心美食!!天天幸福!!!

焗爐內就係正在焗緊既迷你葡撻啦!!!

D蛋同Cream焗到脹卜卜,就焗到剛剛好啦!!

係唔係色香味俱全呢??!

仲有焗爐焗蒜汁香脆花生,大家自便啦!!!

大酷貓、小靚貓、勁酷啦叭師傅 晚上好!! 各位水友 早午晚好好好!

Grace 又嚟賣廣告啦!!!

Grace 10/23 - 11/03 日 會出遊!!!

但這期間【☆★Grace 360° 分享天地!!★☆】仍有個小遊戲,歡迎大家前來參加!!!

預祝大家 萬聖節快樂!! Happy Halloween Everyone!!!

詳情請看以下連結:

【☆★Grace 360° 分享天地!!★☆】《動動小腦筋》小遊戲

甚麼是《質數》??

Prime Number??

質數(Prime number),指在大於1的自然數中,除了1和該數自身外,無法被其他自然數整除的數。

是質數; ×是質數

大酷貓、小靚貓、勁酷啦叭師傅、各位水區老友 早午晚好好好!!!

Grace 返嚟啦!! Grace 去完旅行,搞掂屋企、唞順條氣兼瞓醒返嚟啦!!!

大酷貓、小靚貓、勁酷啦叭師傅、各位水區老友 早午晚好好好!!!

Grace 整左熱辣辣小籠包,大家自便啦!!!

Grace 姐 晚安!
包正靓 !
大啦叭 發表於 2017-11-11 06:08 PM

啦叭師傅 早早晨!!!

Grace 嗰日整左4籠,食左一籠,老公唔鐘意食包,所以其他雪起左!!!

食飽又差不多要訓啦,聽日又早更,530要起身了
lhy92725 發表於 2017-11-11 09:23 PM

靚貓貓 早早晨!!!

早返係唔係早放工呀??!!!

各位下午好
CC517 發表於 2017-11-12 03:27 PM

大酷貓 早早晨!!!

考完試未呀??!!!

收工返到屋企,唔想煮飯食添
lhy92725 發表於 2017-11-12 06:01 PM

煮麵啦!!!

大酷貓、小靚貓、勁酷啦叭師傅 中午下午好!!!

各位水區老友 早午晚好好好!!!

Grace 整既洋蔥牛肉酥皮咖喱角整好啦!! 千層酥皮非常鬆化,大家唔好客氣呀!!!

Grace 姐 晚安!
广东包用面种发,发粉都ok ,求其捞埋唔使搓到起面筋就出包蒸嘞。
所以叉烧包都系爆口。不过D 皮就散咯。
插图似北方包多D播 ...
大啦叭 發表於 2017-11-16 05:21 PM

啦叭師傅 好!! 我整嗰幾籠小籠包,麵粉完全冇落發粉,有加菜油,水80℃搓既麵糰!!

既然老公唔中意,為咩整甘多呀
lhy92725 發表於 2017-11-16 09:32 PM

因為Grace鐘意嘛!!

放4點啊,不過要交數,通常都成430先走得
lhy92725 發表於 2017-11-16 09:32 PM

咁都 OK 喔!!

夜班就1545到凌晨0100
lhy92725 發表於 2017-11-17 02:40 PM

貓貓 唔好忙壞身體呀!!!

大酷貓、小靚貓、勁酷啦叭師傅 中午下午好!!

各位水區老友 早午晚好好好!!!

Grace 姐晚安!
有人喜欢用生熟粉两沟。
大啦叭 發表於 2017-11-17 06:44 PM

啦叭師傅 好!!

我都算係生熟粉兩溝,因為搓粉時都有用生麵粉!!!