返回列表 回復 發帖
又有嘉琪喇.. 我好想問有個女仔嘅造型勁搞笑... 粗眉嗰個呢.. 佢叫乜名呀??...
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 g1 l8 M% b) A) H3 L' A" D- \
有啲奇真係好誇張又好笑,睇吓吳沚默個角色烏笄。
  E6 N- c7 n2 g6 S9 y0 X29626455 ^- O+ i- o5 A' Q- p/ v
leekwoklam 發表於 2014-10-18 07:07 PM
tvb now,tvbnow,bttvb9 N' F- O, j9 |* e$ n

8 I; x. k& F6 z. [! Y. d就係呢個造型呀
第一集笑位好少, 期待之後發展
0 J3 O8 i. V, k2 g% R: ftvb now,tvbnow,bttvbmintone 發表於 2014-10-20 11:59 PM
' g3 b- i, p! v
公仔箱論壇6 A% a  l* |8 U
咁我等埋第二集先至睇lu
睇完4part之後我都無笑過
2 l" I( X" Q! [- H" k5 i% e2 [tvb now,tvbnow,bttvbWENTECH 發表於 2014-10-21 09:10 AM
! J/ h" G: x& p" a- y. |
公仔箱論壇/ r9 Y/ G9 s+ ~) m% A0 r
我覺好好笑喎.. 朋友比多啲幽默感.. 做人會開心啲!
《老表,你好hea!》頭兩集有笑位, 但可能有第一輯《老表》作比較, 覺得頭兩集的笑位未算太自然和突出 (或者是自己的要求高了), 但在忙碌的工作後鬆下笑下, 都算OK啦!公仔箱論壇+ ]& t! m9 L" x* Z2 L% f) _
tvb now,tvbnow,bttvb9 b) A7 o3 _0 W0 r
KING SIR呢D真係戲劇大師, o係度扮老人痴呆、  ...
( y- Q8 H; C! n+ Ntvb now,tvbnow,bttvbtycn3320 發表於 2014-10-21 10:37 PM
& W: l% a$ z3 O4 }os.tvboxnow.com
: V: ?! }& `. A. F好驚喜有馬明份呀! 未睇第二集.. 不過睇你平時啲comments同我差唔多.. 我諗畧知一二.. 第一集巳經笑到我咳唔停喇.. 爸爸又叫我唔好睇喇.. 點算.. 咁難清架!
0 Z7 n& ~! A$ u; @TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2964564公仔箱論壇0 {7 P1 s0 X5 M2 R$ x8 x, G3 f2 n$ h
吳沚默演烏笄,又係其中一位編劇。
4 }  V9 p1 t0 g: b4 L. ~1 ]8 [5 Mtvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-10-21 02:17 PM
, `% ~# I$ S% P- ]3 YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: n+ |7 v) ?5 @# G3 i
佢個妝好搞笑.. 但要睇下佢演技喇!
) B; U0 l" e9 ^5 q! R- P公仔箱論壇2964565/ D1 J; l) [1 T  v
嘉囉琪個「小報告」都係大茄,靠邊站嘅啫。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, D( @# T/ Z' w5 j, ^  I4 s8 u
leekwoklam 發表於 2014-10-21 02:23 PM
0 G4 R5 L- M1 P* T) ~7 b公仔箱論壇0 j3 P! \% N* z" C' S. H
唔係呀.. 嘉琪第一集都好多戲份吖....其實佢都係適合做喜劇
本帖最後由 大文細佬 於 2014-10-22 12:53 AM 編輯 公仔箱論壇+ U' ?, [5 |3 d" R! c: k6 d

; r; S1 Q! i  B% w& C
os.tvboxnow.com: `( k* ^8 S0 w2 S/ e! Z

2 i4 c+ o, I3 r8 }LamLam,其實睇咗第一集己經可以分析,上套老表你乜嘢我無咩點睇過,唔知王祖藍做成點,但口啤同評價略有所聞,係唔錯。tvb now,tvbnow,bttvb, B: Q# {" }( B; n) T8 f9 h! D6 n

n/ m: S- T$ K' B公仔箱論壇今次尤田,呢個敗家仔性格的確幾搞嘢,由王祖藍做出嚟真係好掂,真正的富二代亦未必明白點解做富二 ...
; S, K) m& w2 X2 r" K: w2 t7 ?" b公仔箱論壇金田Sam 發表於 2014-10-21 03:33 PM
' k; b4 S/ F$ i* F# t3 `7 W" z

# F# B$ r9 R, K4 D! w0 ~祖藍係演藝學院一級榮譽畢業架...演藝學院出身啲人一向都有水準.. 更何況係一級榮譽畢業畢業生!... 福祿壽中最有才華係佢!

評分次數

• timmaxsing

TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 H8 N, T) W" h

; s6 d; ]& W  ~0 H公仔箱論壇睇啦! 睇啦! 網民批評成日在tbb劇集出現果5句HEA對白, 老林在戲中戲講完, 轉頭野仔又在戲中訪問環節中再講多次, 串連晒平時被批評果d hea 對白, 真係拍晒手掌!! ...
' j. v/ B4 l: |, w& E2 otycn3320 發表於 2014-10-22 12:59 AM
  R. K6 \0 @# v* U' L; lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb6 U6 Z! q) x) v( B) ?9 w
第二集我覺得最好笑係好有佔中feel.. 朋友深思下喇!
! ~1 H( D5 y% R0 d/ zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
* h) O* p( y9 n2 Y) ?公仔箱論壇其實繼聰 喺舊女友嘉琪面前show胸肌呢一幕,知道二人以前關係啲觀眾,都幾會心微笑嘅。
/ p1 Z9 N/ Y9 s* o/ p5 I29652151 Q# w  D1 f" q8 s; a
% n1 M0 B6 _9 @2 Zleekwoklam 發表於 2014-10-22 12:33 PM
tvb now,tvbnow,bttvb6 x8 q( ^" E9 Y( m1 G% I: t# I
  F  a& p' g. S% s  q
你唔講真係唔知佢地係ex... 嘉琪好啲喇.. 起碼無咁人造吖.. 全天然嘛
0 ~: W4 e. G- S  w" s  g, G- F: y, [公仔箱論壇2965997
0 n0 [) n, ~& O  los.tvboxnow.com張繼聰 同梁嘉琪啲嘢陳年往事Lu(演藝學院年代),聽講係男方見異思移,又話有人介入,唔知邊句真?
0 M. g% ^; u) Y7 }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。不過感情嘅嘢好難講邊個啱講邊個錯.....$ W- b" A- f1 k) Z& \, c
leekwoklam 發表於 2014-10-23 02:46 PM
3 O3 j! j8 \/ y4 ~7 E
公仔箱論壇8 {1 c- H4 t2 l/ f
有人介入定見異思遷都好.. 對嘉琪嚟講係好事.. 唔洗浪費咗時間响一個mr. wrong度... ! L& x# `2 @3 ~/ `. i

8 r. y; U1 ^: I: X介入嗰個有病鍾意同人爭..見異思遷嗰個少一個唔少.. 至於最後呢一pair响咁嘅情況下一齊.. 希望佢地唔會因為呢種性格最後不歡而散喇.. 同時希望經歷可以令呢一pair珍惜對方喇... os.tvboxnow.com1 @0 i& \7 J* _

$ k+ g) g2 R/ A' }3 ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。希望嘉琪快啲可以揾到mr. right!

評分次數

• timmaxsing

講番你organic個topic吖... 我全家嘅食物可以organic都會買organic 架.. 加埋最好買野生嘅海鮮類.. 咁就perfect organic喇... 身體健康 至於其他生活上.... 林在野講嗰啲細節就真要學下喇
自第1輯《老表》以來, 睇左幾套張繼聰有份演的劇集, 佢演幾個角色都好入型入格, 無論做奸人, 做喜劇, 做出來D表情, 面容, 動作, 都真係做到個角色需要既野  
$ B7 Q, }- b' h5 j. T% NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。《巨輪》裡姜勇的古惑仔角色tvb now,tvbnow,bttvb1 I! z- @- k4 M. U4 J  a0 |
《食為奴》裡的八王爺 ...$ s8 O. [. u; h3 k) Y
tycn3320 發表於 2014-10-24 11:29 PM
# A. `  `' L: }' }6 Ktvb now,tvbnow,bttvb
+ h* T) m( |& @你講幾乎全部同意... 但個人觀感呢套老表, 你好Hea好似有少少over咗.. 過多show 肌... 希望之後唔會太多喇
9 a; d; L9 D" r- C1 d1 Ytvb now,tvbnow,bttvb7 F% Y; s- K3 o* _) E- R1 n
繼聰Over咗呀?公仔箱論壇% l2 _0 L$ K" ^- N
我仲以為女仕會幾欣賞添?% G0 G" r  Y. {! F0 s3 K! Z
論次數,阿Mario啲露點鏡頭又係幾多嘅。
. m+ b3 [; A( R4 F: B1 z0 I0 C. p
6 w' d, k3 K, z3 p2967627os.tvboxnow.com" p' [& p% w, |9 x9 a; h6 t
leekwoklam 發表於 2014-10-25 12:10 PM
公仔箱論壇- q: k. v) m, T6 P9 r" o
tvb now,tvbnow,bttvb0 G% [' y% H; j$ G& k% A1 ?9 g' S
我諗啲上咗年紀嘅女仕會鍾意啲掛.. 我就覺好核突
將男演員或女演扮刻意扮醜,正正係周星馳手法,: ~/ L- b- g  H' |3 ?& y
星爺拍的第三部電影開始,己將戲中人醜化,越整越醜,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 L4 y9 x" i' ~
仲特登搵人地缺憾放大,那個技安扮有鬚根的女人,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) i1 e8 @3 G7 x/ J) Y5 T+ m0 p
谷德昭次次都係敵人,田雞總係笨到無人有,阮鯨單...( z: S! x; f/ [5 j
連請了洪金寶也想 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 |5 W! j, T/ Q" @' t! t$ ~
金田Sam 發表於 2014-10-26 12:23 PM
/ G. k3 g7 @) A/ H5 BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 O$ ?6 Y3 S5 p0 S3 ]
萬二蚊一向都唔係靚架喇.. 只可以講順眼.. 所以對於我呢啲觀眾嚟講.. 佢呢個造型無乜特別.. 唔係太醜.. 因為佢本身唔靚