返回列表 回復 發帖
一開始聽到劇名仲以為“使徒行者”係日劇同Eva有關- S3 q' {1 l! J. I. d2 P) M* ~
一見TVB出品先知唔關事
( y2 H5 K! x# _6 R3 {tvb now,tvbnow,bttvb睇左幾集都幾好tvb now,tvbnow,bttvb$ S' Q7 ?" R1 L( Q6 c! I! E
bgdqaa 發表於 2014-9-22 09:41 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! g. X& C; O  I$ d
公仔箱論壇. U' v" d7 h6 ~& D2 c7 C. p' {4 u
播咗咁耐先至睇咗幾集?.. 呢套劇OK架.. 係最近可以令我唔係用耳仔去聽電視劇嘅一套.
許紹雄叫高海寧做宋生! 高海寧是變性人??? * V- X2 V$ P: p) Q6 z
Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 10:51 AM
: G2 ?* G7 Z( E+ O- e& r% A% S

! _7 g' g% y  h7 u* b3 Y! G5 ^高海寧只係一個代言人啫.. 真嗰個宋生坐咗响隔離
沈震軒型啲嘛形象認真啲 森美搞笑形象太深入民心喇.. 好難比人360度改變對佢嘅睇法... 除非改番佢呢part係笑料多啲喇.. 不過好似咁都好喎.. 唔係只係釘姐呢part有得笑下.. 咁好似返而我鍾意喎
此劇引起觀眾搜尋臥底和黑警等話題, 吸引觀眾有興趣追看, 編劇等幕後劇組功不可沒  f( m& S4 w0 V( C
如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
& x0 O. F+ b- U
4 N3 \2 h( P, l% C! BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。當然, 此劇演員也發揮出色 公仔箱論壇3 k4 t9 J9 V) A( P, x' F
三哥的出場, 我覺得好有「氣場」 , 好有壓場的感覺, 尤其 ...9 ^1 Q: \0 L. z: L3 e$ \- v9 u) [
tycn3320 發表於 2014-9-25 01:02 AM
: P, Y! N4 o: Q( F% aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 j5 O5 s- E$ S0 ?" P
好一句-->如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
第22集
* |9 ^1 e' N6 j  {tvb now,tvbnow,bttvbKobe 和 Yan 在酒吧自言自語, 其他客人不覺得奇怪4 q! v8 }# j; l- `; P
爆seed 在化驗所偷走和更換釘姐DNA報告 tvb now,tvbnow,bttvb6 u* V* v+ K3 X( O5 C. c$ K
Pedestrian_A 發表於 2014-9-24 10:01 AM
os.tvboxnow.com2 x9 b6 t& Q. \% W% }
tvb now,tvbnow,bttvb6 A5 o* N2 E8 v4 e  _' i
係好奇怪.. 但依家好多人都會咁架.. 自言自語緊talk cell phone.. 遲啲仲會更普遍!
( R+ @" T# X& ^( j, P' j- |3 ^4 Ntvb now,tvbnow,bttvb
7 i4 D; j. E* ^# Aos.tvboxnow.comtvb劇情係咁架喇... 未開估前我仲估係猜fing換添...
第23集
( ], y9 i: N/ v3 ^4 r. f. v% Ros.tvboxnow.comKobe 和 Yan 銅鑼灣拍拖 , u4 r; }8 c" h0 }6 D
他們之前怕ICAC知道Yan和黑幫成員拍拖, 所以需要像偷情一樣去郊外見面.  現在...
$ \, H9 F% ^; m公仔箱論壇Pedestrian_A 發表於 2014-9-25 03:23 PM
$ R$ r, j  z' L, _$ V  N
公仔箱論壇$ b0 q* c1 r6 I( S
我都係一路睇一路話呀.. 咁劉江叔因yan同佢家姐關係有乜可能唔知kobe係UC吖.. tvb不知所謂... 咁情形.. 我諗歡喜哥唔係UC lu... 因為原來tvb編劇好白痴
劉江老師。我知道...: e9 O* {/ D4 _  _. {9 `
2945865( l  d& V' W+ @9 k2 h% y
我知道你已經做過晒TVB各中生、小生、花旦、小花嘅爸爸及爺爺...
% H+ h% I" K; g+ Uos.tvboxnow.com我知道你唔鍾意演搞笑角色,只喜歡演嚴肅角色(因你性格內向)...
7 N/ {" ^8 U9 {: ^/ Ios.tvboxnow.com我知道你N年前演過李靖(決戰玄武門)、黃飛鴻(寶芝林)、 ...os.tvboxnow.com7 v. G/ n8 j& ?
leekwoklam 發表於 2014-9-25 02:55 PM
  T6 r! K) o9 k0 V: m: m, q

+ s$ F8 j. [8 x/ |, J8 l( @6 m5 r公仔箱論壇嘩.. 你揾到佢咁多資料
tvb now,tvbnow,bttvb& b6 ]. L4 a5 K& l2 V3 i9 Y8 r! D

! Y( R5 z5 W1 @' U! ttvb now,tvbnow,bttvb我之前講過呢個劇本好, 但去到呢D情節真係好唔得, 編劇們寫到故事後段係咪有少少走火入魔? 再次虎頭蛇尾
$ e: @5 R( V; `( U( eos.tvboxnow.comkobe同yan公然在銅鑼灣拍拖呢段, 我都覺得好有問題, 大家話我「馬後炮」都係咁講, 有乜理由古惑仔同ICAC公 ...
8 N, {, x% V1 i0 D5 _tycn3320 發表於 2014-9-26 11:55 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 ]: |8 C+ D6 [2 C* |9 h! u& L: J1 _4 x

8 Q! \# X4 |) d. @1 i; d第廿二集開始覺得tvb編劇啲橋去到最盡都係廿集... 腦汁搞盡喇!.. 所以變咗以為觀眾無腦囉!
第25集tvb now,tvbnow,bttvb/ x7 g' @2 l+ b
歡喜哥, Rose媽, Nancy媽, Susie媽, 猜Fing...  我們永遠懷念你們!
& V( u* b4 R, c) c) T5 R公仔箱論壇
6 t* [5 U6 z- N5 j) otvb now,tvbnow,bttvb爆Seed讓歡喜哥和猜Fing見面... TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 o. s' W6 y8 ^* c6 w0 ^8 W8 s
公仔箱論壇$ s0 F9 W5 W0 S
五個人包括前坐館被槍殺,警方沒有把爆Seed帶走問話還可以在醫 ...
, {, i4 i* \; _# k6 Y6 W& }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Pedestrian_A 發表於 2014-9-27 03:19 PM
3 L& }& h+ Y8 |

& Q$ @' Q* o( n: n. i# ptvb now,tvbnow,bttvb可能我地比之前廿集誤導咗.. 雖然之前廿集都有唔合理嘅地方.. 但我地可以從另一啲角度同啲編劇解釋.. 但依家變得勁唔合理喇... 我地祈望太高喇!
非常同意leekwoklam"患「腦退化症」嘅唔係徐家寶,係本劇嘅編劇。"  
) I* W. x6 ^. f9 J' V, p9 cos.tvboxnow.com
' Z. ^3 _1 N" S: O% k  p20集後不知所謂!!! 2 d7 G$ Q, N8 F* J* f8 J9 B
Pedestrian_A 發表於 2014-10-2 03:33 PM
- y2 u7 q) L: f- e* D/ ftvb now,tvbnow,bttvb
( I: V- X; x& e. w' gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。差勁! 太多野要插..
"EXACTLY".. 死晒罷就.. 唔應該死嘅晨早死清光
2 T# t) V! C1 N$ D

) S- S' E" t  v8 T/ E公仔箱論壇本帖功成身退,多謝大文細佬陪我傾咗咁耐。tvb now,tvbnow,bttvb* F$ `/ W# l# ~( {. H+ P
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 m2 ?/ M! V' x9 T+ f/ K# O. S
其餘都多謝版主timmaxsing,Pedestrian_A, 金田Sam, mnb1123 幾位參與討論。5 z; Z2 M* ?3 W7 ]# f* |2 G
: D( G" C' L1 \! Y$ T5 G
有你哋各位,回帖區先有咁多話題。
( l- k' p6 b- Y1 [公仔箱論壇os.tvboxnow.com2 J, M3 j6 u; v2 b) e0 t1 C
其他有喺本帖發言嘅會員我都衷心感謝...9 i* h7 U! ~7 t1 k1 e& P0 `
os.tvboxnow.com. G9 c& N' j, p. ~/ \8 r
《再戰明天 ...
' {9 j: ~6 a1 o' t9 r公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-10-4 11:36 AM
公仔箱論壇7 u! }) c* t7 P: a

6 X4 u/ o/ o- Q6 x6 nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。原來總結响呢個帖.. 等我响第二個帖寫咗我對ending comment添