返回列表 回復 發帖
) v. u  h1 l. M8 _- e+ Z& Z5 c9 a" W
( e6 c4 F8 A4 P6 [

: f! f/ F; x$ Y6 P5 z3 N4 Vtvb now,tvbnow,bttvb戲中人物受傷到復完實在太快太誇張了,驚人的回復速度相當嚇人,仿如打不死的,卓SIR鎗傷,爆SEED面部被畫花,其後被打,捉撻沙時受的鎗傷,毒品交易時試毒嚴重差點死去,直接的真正交易時更背部中鎗被挾持,救回 ...tvb now,tvbnow,bttvb) v3 j# J1 C3 {8 z) u6 @
金田Sam 發表於 2014-9-16 01:51 PM
$ u; o9 }' n( @
金田Sam,或者爆seed佢哋睇得《龍虎門》多.....
0 \* Z5 W: q$ Q- f
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
3 T! V+ H3 k& M3 N6 [公仔箱論壇
9 H3 z/ b- D5 DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。叫Stephen吖.. 同周星馳同名嘛.. 之前啲人都係叫佢星仔架嘛, u7 T( V8 Y0 k8 j" L) Y6 n
大文細佬 發表於 2014-9-18 03:03 AM
4 u& r" l  J& E# h係喎,Stephen哥順口又有意思。
, l  f. N% r# o3 m* i# Q6 G ! V+ _* G8 i" x
, E) y1 K$ v# L7 h: Utvb now,tvbnow,bttvb3 |. D+ `# g6 p6 w3 z; s+ [3 v4 `
個公仔係咪火雲邪神嚟架?
# d( s( z4 X* u0 u5 Q0 zos.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-9-18 03:00 AM
: Y/ d* k8 P$ p) B4 n: k
係呀,佢係羅剎教主火雲邪神呀。
6 `3 r: k& j; w另外,聽講釘姐都有跟另一位女主角"玉兒"學嘢。; A; s! Y: m  [- I+ \" m: r
4 T6 Y4 S+ p6 s0 j) [9 Z9 i公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' ]1 N8 k' d4 |0 U& x# R, X4 `( ?
1 \# X9 U- c% T3 p. xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
( D* C) ^$ y" ^( O' ~+ ~$ |公仔箱論壇呢對我個人意見無咩問題,畢竟三哥戲中是孤家寡人,而且江美人也是個美人,那個少少露牙肉的笑容非常好看,年紀是稍大了一點,但正正因為這樣,難得的是還個像38歲左右的美人啊,比實際年紀看起來年輕一 ...os.tvboxnow.com& i; G! n& M* |3 v
金田Sam 發表於 2014-9-18 11:01 PM
os.tvboxnow.com% @6 A! I- I3 S. S( x
多謝Sam評盡分析。: l$ J: S8 a7 x& ^% J/ n
好多points由於你講得幾仔細,所以我唔補充太多。8 Q0 \1 k" e  c. {; m; C
不過,你唔buy敏之啲感情戲,根據劇情發展我都有啲認同嘅。睇咗咁耐我都唔太投入佢同葉sir同Kobe段三角愛情線。希望而家Kobe岀事可以帶出一啲机會啦。
7 M$ B: }5 V8 J6 c/ ~9 C公仔箱論壇江美儀係咪已經4張幾嘢?我成日以為佢大過陳煒架。
成條支線cut走會好睇好多, 日劇唔會為加感情線而加, 夾硬拖長部劇, 韓劇港劇就會
" O9 v6 d/ |) U7 S; H: M3 i公仔箱論壇shehboy 發表於 2014-9-19 03:42 PM
6 j' f9 g1 x6 \2 r/ `, R. dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係呀shehboy非常對,我對日劇嘅偏愛,就係偵探就偵探,親子就親子,警匪就警匪,校園就校園.....,而唔會係唔係都夾硬加啲冇必要嘅感情戲,所以節奏明快,越睇越投入............
http://2.bp.blogspot.com/-mI2jabrit2k/UIo45Hp1PVI/AAAAAAACa2w/S9NBTEw9py8/s1600/03.jpg
4 a9 }- b+ z" o# z: O; j+ h" z) ?: S0 Z* F& N" ]
江美人,現年43歲了,打扮得宜的時候誰會察覺已到呢個年紀?公仔箱論壇" m6 g- A5 Q* j0 ?' p

) x) U7 S$ {# N7 Wtvb now,tvbnow,bttvb笑容親切,眼神精靈,談吐舉止高雅,與三哥拍拖就不可能了 ...
& N; m+ v+ `$ M  q5 U9 U金田Sam 發表於 2014-9-19 10:18 PM
公仔箱論壇9 X  g. t2 z( S3 s% [
襯係襯嘅,但唔知點解真係唔投入佢哋兩個嘅感情世界添.......tvb now,tvbnow,bttvb* m& j# u+ L" I8 {  n( ?7 Y
可能我仲記住美儀喺《名媛望族》個三太look呀。
5 d7 Y+ @+ q! c) {5 u; z, P# m4 T
  D& l5 G2 e' d& Btvb now,tvbnow,bttvb8 A+ `# e' M2 w3 ~3 g9 U; Z( w; I4 b
3 H' D( \$ W8 y* ^; }1 I8 d
) a, p- X% [+ |) {+ m
江美儀個樣點睇都係老喎.. 差唔多50歲我都信呀.. 如果唔係啲人都唔會覺得"衝II"馬明同佢似母子戀喇... 雖則馬明都老.. 但佢仲老嘛...我指overall 個look, 皮膚同個樣就更加唔好講... 所以有啲人個樣老.. 點扮都好 ...tvb now,tvbnow,bttvb" z, d% \  K  P9 `: _6 x& l5 H
大文細佬 發表於 2014-9-20 01:33 AM
; \; f0 K, D0 Z3 ]4 J: J( a公仔箱論壇細佬,一講啲男女演員年齡同匹配話題呢,你啲意見真係好中肯,我喺呢啲方面唔懂表達,又做唔到你寫嗰啲比較,總之大部份都認同啦。哈哈,美儀似5張就陰功豬......公仔箱論壇+ a* ^$ m6 f7 T% Q- s. X2 w
9 u+ d* O  U/ r
1 t. o$ y+ h. x: s' E
不過講出嚟你可能唔相信,《沖上雲霄II》係舊年無記劇集中我睇睇吓睇到放棄嘅一套劇,到而家都唔想睇大結局。
1 A8 J$ `" Y: t/ o3 c1 atvb now,tvbnow,bttvb套劇某啲演員太扮嘢(不過唔關馬明、美儀事),另外唔知點解連劇情整體我都冇哩興趣,嗰段時間我開始睇番多啲日韓劇,睇完幾套同航空有關嘅日劇韓劇之後,就更加無mood番睇《沖上雲霄II》嘞。係咪好怪呢?
  n- r% C4 I( g/ `# Y/ b

- d2 T. l  _2 E- P  B! @. p" r% Mtvb now,tvbnow,bttvb同感... 都唔知點解"衝II"會高收視.. 就好以韓劇"星星".. 唔明點解咁多人睇... "衝II"主角感情線唔好睇... 反而胡定欣同馬明呢兩pairs嘅仲好... "星星"男主角一啲都唔靚仔又唔識做戲.. 返而女主角演得仲好.. 個奸 ...5 Z; ^$ {9 w2 x$ x' l
大文細佬 發表於 2014-9-21 02:37 AM
tvb now,tvbnow,bttvb! [9 N4 p4 u. v3 E4 ]8 g7 Z7 h- s
1.
+ w: |/ H. F6 p; J( u公仔箱論壇《來自星星的你》係好例外我喜歡嘅韓劇,不過全劇最唔like嘅就係"都manager",頌依當然OK啦。6 |9 @" c; ?% K+ ~% [- v
2.- o5 y& v/ o3 \
其實我覺得有時係成本效益有關。無記開嗰啲30集嘅劇,如果唔加插3幾條感情線落去,往往撐唔足集數,結果可能就係而家我哋所見嘅效果。
《使徒行者》已經進入最後兩週風雲變色的高潮,該劇播放到現在...口碑一直不俗,算是有所交代。公仔箱論壇- C; A# u1 m) h
該劇之所以受到注目,主要因為是林峰離巢前的最後一部、亦是佘詩曼回巢後拍攝的第一部作品,廣受關注亦屬正常。
, O6 X& {: c0 i) ?1 j9 L$ h尤其 ...
8 F% E, I, n7 V) q8 j公仔箱論壇timmaxsing 發表於 2014-9-23 11:06 AM
4 {1 _$ B* ^5 `5 S& J% c* F' MBenz再攞男配角,咁就「冧庒」囉,預祝佢先。
許紹雄叫高海寧做宋生! 高海寧是變性人??? tvb now,tvbnow,bttvb$ t. U8 m1 _5 V* t/ Q" P- D1 E) n
Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 10:51 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' `" ^; Y) \+ {0 T
「宋生」可能係英文發音呢,哈哈......
1 ~1 B0 B# R) Aos.tvboxnow.com
; j% R( u& C, X$ L) l播咗咁耐先至睇咗幾集?.. 呢套劇OK架.. 係最近可以令我唔係用耳仔去聽電視劇嘅一套.
/ o* `5 y+ z4 H* W大文細佬 發表於 2014-9-23 02:45 AM
: D; Z" j/ m6 O/ V- Q1 A, e; Wtvb now,tvbnow,bttvb死啦Eva係乜?我太蠢了.......公仔箱論壇: `; @2 o* [% O/ V  I, B

: P5 {" C6 X6 l" M5 ]9 @係呀,本劇可以計收視率,前排《點金聖手》我都係計收聽率咋....
沈震軒型啲嘛形象認真啲 森美搞笑形象太深入民心喇.. 好難比人360度改變對佢嘅睇法... 除非改番佢呢part係笑料多啲喇.. 不過好似咁都好喎.. 唔係只係釘姐呢part有得笑下.. 咁好似返而我鍾意喎 ...os.tvboxnow.com: J7 I1 p  v# Z: x6 R
大文細佬 發表於 2014-9-24 01:23 AM
2 Q; T3 ~" x% z) ]% g
啱! tvb now,tvbnow,bttvb  r" o7 b7 a1 E. _( I
如果Kobe個角色如釘姐咁要有攪笑部份嘅話,咁森美做Kobe就合適啲。: M" _3 n4 A% r& q8 L! N, h
但正經做情深臥底始終我buy沈生多啲囉............
tvb now,tvbnow,bttvb, w. B9 R7 m; Q" H

8 P' I- @! n7 F; Itvb now,tvbnow,bttvb演員一旦定形後,所被觀眾接受的感覺會固定了,像許紹雄和森美這類搞笑的形像深入民心了,也像很多年前經常拍笑片的譚詠麟Alan一樣,突然拍認真戲飾演一個殺手時,多麼的搞笑呢? Kobe角色由森美演出相信要做到許紹 ...
8 |1 B+ j3 m, a+ l  zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。金田Sam 發表於 2014-9-24 09:40 AM
4 f+ v' L! @! s  |tvb now,tvbnow,bttvb好詳盡舉倒啊。" g; b. n7 j4 G8 r! N$ w' `+ j

: x; e2 O1 }3 n0 b4 Y. K$ K1 x森美我唔敢話演技演唔到Kobe,但正如Sam你話定形嘅問題,森美拍嗰啲電影角色,好多真係"揮之而不去"架.......
第22集( `+ ]" K1 v2 V0 V, i
Kobe 和 Yan 在酒吧自言自語, 其他客人不覺得奇怪
3 L) t- f6 O; @8 Z, \% Z公仔箱論壇爆seed 在化驗所偷走和更換釘姐DNA報告 tvb now,tvbnow,bttvb! y# _/ \7 ~. X" e& P3 g6 O
Pedestrian_A 發表於 2014-9-24 10:01 AM
tvb now,tvbnow,bttvb- q% O# o3 x- m% C* m( `% N7 t
啱啱DL睇完,係幾怪。0 q8 l; N0 j! X* ]( K, b
Pedestrian_A你真係一個好好嘅旁觀者。
. n: @( n7 U1 Z5 _/ m) UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 W$ @: z7 g& w" F& K; Q6 Z
劉江老師。我知道...
$ @4 S) _5 V3 h  r3 `os.tvboxnow.com) ?1 {1 i$ r' J* ^9 f0 [
我知道你已經做過晒TVB各中生、小生、花旦、小花嘅爸爸及爺爺...公仔箱論壇1 N+ i) x6 \- q
我知道你唔鍾意演搞笑角色,只喜歡演嚴肅角色(因你性格內向)...3 @( f& ]2 j7 U, n# L! Z
我知道你N年前演過李靖(決戰玄武門)、黃飛鴻(寶芝林)、李自成(雪山飛狐)、成崑(倚天屠龍記)、曾國藩(太平天國)、岳飛(決戰皇城)、鐵木真(1994射鵰英雄傳)...     tvb now,tvbnow,bttvb0 ]& _# K" ^" E* Q
我知道你近年演過《大唐雙龍傳》的李淵、《畢打自己人》的陸雲廷、《拳王》的任國龍、《寒山潛龍》的鳳南天...os.tvboxnow.com. V9 f0 K) {6 d& u6 S5 W
我知道《賭神》高進細佬高義、《賭神2》龍五都係由你聲演嘅...
( ^5 o1 N! n# p: U# W我又知道「╳!講呢啲」係你發明嘅。tvb now,tvbnow,bttvb7 p" l" \  \- U0 I" C+ `
我當然知道《使徒行者》個大黑警"郭學華"做得好好。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* D* A5 J! N' o. \0 @. S, Z
但我亦知道唔駛三個月,郭學華會同上述無數角色一樣,好快就會離開我嘅記憶,煙消雲散...
$ Z& k9 u) ^$ t; F# P我知道唔係你做得唔好,相反實在太好。你演嘅角色就如活現在我們周遭嘅家人、朋友、同事...一樣,每天朝見口晚見面,所以我哋從來唔會專登記住你個角色...,因為我哋無諗過突然有一天會失去你...
# V. j* e3 A9 x2 ~& V: z0 Z$ y( W) t可你又知唔知道喺訪問聽到你話,考慮約滿TVB後想退休唔做,我嘅心情登時好失落...
6 q- S) j3 W+ g# l( a$ sos.tvboxnow.com我唔知道有啲乜嘢人乜嘢事可以令你改變初衷,我只希望大台高層可別要再大安旨意。
& P' P& n! G  l) ^4 R- cos.tvboxnow.com我只知道當劉江老師、龍婆羅蘭姐都話求退後,親切老人家又再賣少見少囉...
$ |* M9 z) q/ S. j8 F1 qos.tvboxnow.com