返回列表 回復 發帖
tvb now,tvbnow,bttvb8 [# c7 R& q2 n& G3 x

- T( ?) y" S* ?0 r& }: @係咪!.. 我第一個反應都好似你咁.. hotel一定有heater架嘛.. 唔make sense! .. 都係嗰句"揾戲嚟做"
5 q. {  r8 u/ b1 \# W8 stvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-9-8 04:07 AM
9 S8 m: y9 \8 G. `- K* }$ h哈哈,我真係hea住睇本劇咋,又要一路改篇啲處境笑話,冇留意咁多細節添。
tvb now,tvbnow,bttvb2 \6 C. t5 n3 J, F

; v9 [- O* j( i2 @4 B* _' I1 Jtvb now,tvbnow,bttvb"使"劇都好似好過"大"劇喎... 至少我屋企人都有追住睇呢套"使"劇.. 但佢地睇完"載"同"大"嘅第一集.. 就話唔想睇落去.. 當然唔包括我爸爸&媽咪佢地兩個喇.. 佢地乜劇都會汁都撈埋架 ...
, k5 K5 [! N  P大文細佬 發表於 2014-9-10 02:52 AM
2 D: J. U  f: h公仔箱論壇《大藥坊》個陣形弱過《使徒行者》好多,《使徒行者》有緊張有搞笑又有美女又盛。計埋安琳呢,應該仲爭KK就齊晒人咯。
, Z0 A6 r% o( R0 V( x4 n) U5 M, aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) O. a, ?. \4 [% H- ?$ }. ]
相反前者民初背境已經有少少趕客......., K$ ~' _1 T0 K4 F; D
但我會支持《大藥坊》嘅,因為一開始期望唔高所以唔會太失望,感覺上好過寒山潛龍嘛....
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) r$ ]+ D; C, T8 J! k$ ]
: R. m, Y9 ], Q) E* p
tbb其實捉錯用神,將忠奸人拍好啲同落重本啲,* S2 P0 {0 c( W
忠奸人反而可成為今年的重頭劇。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! r# ~/ m1 l8 \. ?5 z

+ Y4 j. o. w' |* M5 s. F公仔箱論壇使徒行者咁大堆頭結果收視亦唔高得去邊,正式係有心栽花花不開。公仔箱論壇4 b3 t. y* C$ e8 j' u/ n2 l
開始第一集時請咁多臨記楂刀追殺場面,反而綁住創作故仔的方向,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( [3 d' m  F, L1 U( [7 X2 I  s
...os.tvboxnow.com, f# I' g! G$ s
金田Sam 發表於 2014-9-9 03:39 PM
公仔箱論壇0 c5 c/ M. Q4 o
睇埋結局篇先吖,我諗收視仲會穩穩陣陣爬升多2-3點。
我想問呢... 你地有無留意爆seed同釘姐响廁所gathering.. 歡喜哥有乜可能唔知佢地係UC架.. 响咁緊張交收時候仲點可能有心情响廁所gathering呀!.. 雖然歡喜哥改咗唔交易住.. 但suppose佢地幾個唔知架嘛!.. 所以呢...  ...os.tvboxnow.com6 z; f, r+ H# W9 h7 H' f" `
大文細佬 發表於 2014-9-11 12:23 PM
os.tvboxnow.com$ h5 n: V4 o1 ^" q8 e) W

. f# D. B$ ^" s' ros.tvboxnow.com細佬,你張回帖實在太正嘞,我諗9萬幾人等住圍插此幕。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ s8 G1 P) E5 Y  o2 L

" Q7 }( b! J, `  J: [3 btvb now,tvbnow,bttvb我呢,就唯有繼續當笑話睇咁囉,本幕真係非常有潛質改篇喺"玩轉《使徙行者》"當4格漫畫睇。
/ @: ]6 F/ g: Q( `: z4 J0 c
7 o+ K+ V; J! N& Z' ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。但話時話,我覺得歡喜已經心裡有數囉。
* j. I, z; \3 @4 [1 w, W, C" ~os.tvboxnow.com$ f( f" g% T1 K, {! W4 |8 D, A
樣搞笑多啲TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ j& {) l8 {, K
大文細佬 發表於 2014-9-11 01:34 AM
  q: S! P! l. V
笑裡藏刀嘛,都係難唔到Benz嘅。公仔箱論壇! g- G4 N& E* I- ~1 {1 m1 w
第13集最後一幕
3 H1 K+ w: c. E- E/ n* otvb now,tvbnow,bttvb陳敏之拋一個不明物體向姐夫眼睛但最後是額頭受傷... os.tvboxnow.com2 D/ B$ t& y: D9 X8 G) h
Pedestrian_A 發表於 2014-9-11 11:39 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' @5 Q/ Y4 _8 A" n' W2 w7 \! ~3 D& T
冇錯,非常明顯,不過睇開啲啦。
+ [. a0 `+ B" wtvb now,tvbnow,bttvb
1 u" i8 E% T4 Z# w6 h' ^9 W' n, y我都係咁諗.. 但一開始康sir講嗰番話.. 如果佢係UC又唔係咁logic... 要詳細分析過公仔箱論壇9 B8 a: ~0 j1 k9 H  D$ U5 [
大文細佬 發表於 2014-9-12 02:11 AM
1 Y& y8 A4 j3 }, c3 }: Vos.tvboxnow.com真係越來越多人估阿歡喜哥,我係咪要重新估計呢?
# L) x0 r6 |$ R+ z( \( rtvb now,tvbnow,bttvb但如果係嘅話,個理由必須非常充份..........
3 E) o; K( v! x( k/ {os.tvboxnow.com
* o$ u' n/ V2 }- ~( y% b9 `os.tvboxnow.com我都同lam lam傾過, 以編劇方向其實可以天馬行空架... 以下係我個人估計:
- A$ [8 ?# y3 S$ w% sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
2 G5 e4 L7 n$ m$ [5 m  W6 k* }/ T/ n) j公仔箱論壇歡喜哥有可能由一個更高級警官要求而開始佢嘅UC生涯.. 主要任務係破滅泰國大毒枭同時捉拿最主要嘅黑警... 而响康sir叫Kobe入獄接近歡喜哥 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. T. K1 i+ G+ P( t. |
大文細佬 發表於 2014-9-13 05:02 AM
tvb now,tvbnow,bttvb# D: P; t* z* q  ]6 V# j& o
係囉,歡喜係UC唔係冇可能,但如果係真,條「橋」要扭得好盡,編劇就抵讚。
歡喜哥就算係UC一定唔會係康Sir派去的第五個,再者,高調經常講30年前當過差,己身為黑社會的龍頭坐館,仲UC? TBB編劇唔會咁搞笑吖嘛?
8 m' j7 L( m% M" h* C; mos.tvboxnow.com
4 Z- }, w4 `+ J5 b" K) G# \$ wtvb now,tvbnow,bttvb今集又唔知趕乜,新插入的兩個角色KK同貝安琪咁快埋單? 呢次毒品交貿講到歡喜 ...os.tvboxnow.com: N, }: _* Z3 L* {  ~/ m9 t: u
金田Sam 發表於 2014-9-13 01:50 AM
公仔箱論壇! z/ g0 K* h0 \4 g* Y8 ]
啱啱啱,有啲急,又要睇番原本批人,悶。
係喇.. 响15集咁多人死.... ..
% W  w( R5 k7 _6 v) N8 X公仔箱論壇& C1 M8 s4 ]$ v  v1 s
如果我係爆seed要安琳都唔要釘姐.. 靚咁多... 釘姐fans唔好嬲.. 個人喜好!os.tvboxnow.com$ y7 T/ c7 L: X, y8 t( W
大文細佬 發表於 2014-9-14 06:51 AM
os.tvboxnow.com- s' {$ ], X7 ?4 f2 Q/ j" a# ~
我都係咁話。
- |/ z/ o/ \9 ^# sos.tvboxnow.com
更神怪的地方係當爆seed射爆石油氣罐拖住釘姐一齊走去貨van開門時,釘鉏上車後爆seed明明中鎗唔走得,跟住先死命叫釘姐楂車走先,爆seed中鎗後的一段時間再約去交收,釘姐身纏所謂的爆炸品靠嚇成功令人地放過佢地, ...
$ F( B. Y! N% t# b5 C+ q! _6 r公仔箱論壇金田Sam 發表於 2014-9-13 04:47 PM
% G4 K- ~# O% O2 D; j& |/ |7 ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。即係變咗警校教材呀?公仔箱論壇2 Z  ^" ]3 b- B% \! [( w
或者安排放喺港台啲官方宣傳片?
釘姐將K.E.Y.S. 譯為Keep Eating Yourself Successfully外,1 _7 _: b* B3 M) N
或可譯成 Keep Eating Yourself Successively.....哈哈
公仔箱論壇% g# k; P2 g7 w3 p

+ d6 S, }- ]3 W& jtvb now,tvbnow,bttvb釘姐係咁上下架喇... 一日到黑都响度食.. 由其hotpot!tvb now,tvbnow,bttvb' ]$ [1 r7 R2 f( T
我就睇釘姐對眼喇... "Keeps eyes younger & sharp!" ) v9 W: o6 N* w$ f3 D
大文細佬 發表於 2014-9-16 02:06 AM
3 \& g0 @% s* h, T, |  |% Z1 ztvb now,tvbnow,bttvb哈哈,我都話細佬你啲英文OK架啦,仲可以舉一反三,好嘢。
真實情況有人中鎗後到完全康復可能已經需要九個月時間,回顧的九個月中各人分別中鎗多次,差不多所有男角也有試過楂鎗射過人,鎗械何時在香港不受管制? 爆SEED背部中鎗時走不動,而且當時人地射中了就停了手? 如果繼 ...
  a/ U: u+ c6 {8 d4 }; Y$ }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。金田Sam 發表於 2014-9-15 05:35 PM
os.tvboxnow.com9 F7 w- t  R* Z
唔好咁勞氣啦金田Sam,無記啲劇我都係DL咗慢慢睇嘅。
* `2 f, q  t/ P8 n% J! Mtvb now,tvbnow,bttvb唔啲bug好多觀眾已經慣咗,唔當係乜嘢問題架啦............
: F5 \, p& M+ ?3 X7 Pos.tvboxnow.com公仔箱論壇4 ~. Z. D# ~. Q9 `+ Q" T
我啲英文係重港音英文嚟架.. 好多時啲鬼佬由其美國音.. 有好大分別... 搞到好鬼耐先至適應佢地嘅講法..
2 m0 S, Q4 `$ w8 _6 V大文細佬 發表於 2014-9-17 01:40 AM
os.tvboxnow.com3 l8 u9 Z2 P) r# z

9 O( Z- z' c2 |4 l  f1 Ptvb now,tvbnow,bttvb1 v1 S& s) g! \" P
係呀,記得year 1嗰年,同啲英國嚟嘅及本港嘅講師溝通時都係講英文,但兩者感受好唔同。tvb now,tvbnow,bttvb  u: S2 D! `+ }+ |# [9 T% W
話時話,我記得阿佘讀過德文,聽過佢當衆表演好似幾流利添。