返回列表 回復 發帖
tvb now,tvbnow,bttvb3 f# O# O! W( l% `* t  J6 ?
哈哈,我真係hea住睇本劇咋,又要一路改篇啲處境笑話,冇留意咁多細節添。
; r# W2 c# ~$ `. |6 k公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-9-9 12:51 PM
7 G" c; A+ o5 ]/ v1 I公仔箱論壇9 e8 }* c: u8 l) j0 l6 \
"使"劇都好似好過"大"劇喎... 至少我屋企人都有追住睇呢套"使"劇.. 但佢地睇完"載"同"大"嘅第一集.. 就話唔想睇落去.. 當然唔包括我爸爸&媽咪佢地兩個喇.. 佢地乜劇都會汁都撈埋架
覃歡喜樣吾奸os.tvboxnow.com  w* J3 x3 I3 h  \5 }3 l8 m3 p
johuiwai 發表於 2014-9-10 08:08 PM
公仔箱論壇9 W/ d2 m  w: N- ^1 C) U6 M) }: y

# M% E9 d& i( K0 ?( {% h( e$ G' ~( Jtvb now,tvbnow,bttvb樣搞笑多啲
/ _1 }2 x7 P  |9 u# TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。《大藥坊》個陣形弱過《使徒行者》好多,《使徒行者》有緊張有搞笑又有美女又盛。計埋安琳呢,應該仲爭KK就齊晒人咯。
% n* g; L' }, Ctvb now,tvbnow,bttvb2934808
7 U1 _  }; [+ I/ ~9 P2 L相反前者民初背境已經有少少趕客......." f* f, b6 Z8 I% }; Q, Y7 z
但我會支持《大藥坊》嘅,因為一開始期望唔高 ...公仔箱論壇9 D+ H3 u! X. C! t/ P( i/ P' h/ o# T
leekwoklam 發表於 2014-9-10 11:45 AM
% A% R" m1 v. m4 q2 |8 gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 _2 G+ q0 B2 A- w% Y' L
安琳又幾靚靚嘅
我想問呢... 你地有無留意爆seed同釘姐响廁所gathering.. 歡喜哥有乜可能唔知佢地係UC架.. 响咁緊張交收時候仲點可能有心情响廁所gathering呀!.. 雖然歡喜哥改咗唔交易住.. 但suppose佢地幾個唔知架嘛!.. 所以呢... 歡喜哥
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- s5 B' ]+ {- h$ H: M) G
笑裡藏刀嘛,都係難唔到Benz嘅。公仔箱論壇7 Z+ y( m5 O: h9 r5 F/ U0 L4 Y
2935571TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 T, p0 C& U% A/ S& ?* K& K( \
leekwoklam 發表於 2014-9-11 03:28 PM
os.tvboxnow.com: `" s9 R- c) W( b

( g1 d9 N! ?/ F' F公仔箱論壇leekwoklam你幅二次對白好搞笑.. 但
3 i/ ^4 G0 c3 [7 B; y
歡喜哥是第五個臥底 1 n7 W# d- z4 I4 u4 ~2 a% r1 G
所以隻眼開隻眼閉tvb now,tvbnow,bttvb$ b: }' z/ ]; \9 X- l" {
Pedestrian_A 發表於 2014-9-11 12:41 PM
5 h. Y& n% g, M: o, f7 I5 _% A% B! O7 @5 @$ ]
我都係咁諗.. 但一開始康sir講嗰番話.. 如果佢係UC又唔係咁logic... 要詳細分析過
tvb now,tvbnow,bttvb* |+ \4 u* h3 I+ Z  c) O7 h
真係越來越多人估阿歡喜哥,我係咪要重新估計呢?
1 R9 {) X: U4 v9 @4 Jos.tvboxnow.com但如果係嘅話,個理由必須非常充份..........TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# o! }! m! L9 i4 v+ s
leekwoklam 發表於 2014-9-12 12:41 PM
2 T4 T, P/ \3 j2 W( V4 z; Z+ sos.tvboxnow.com
' x/ e' n2 o" y- Ztvb now,tvbnow,bttvb如果歡喜哥唔係UC...tvb今次拍得幾OK喎... 起碼可以老點到好以我呢啲觀眾向歡喜哥方向諗UC!
歡喜哥就算係UC一定唔會係康Sir派去的第五個,再者,高調經常講30年前當過差,己身為黑社會的龍頭坐館,仲UC? TBB編劇唔會咁搞笑吖嘛?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. u8 o) ?' r* f0 m  T. @
' B9 u  _6 q* G! j8 ?, b' Y4 _
今集又唔知趕乜,新插入的兩個角色KK同貝安琪咁快埋單? 呢次毒品交貿講到歡喜 ...
/ B: L7 }* {  t4 H; H金田Sam 發表於 2014-9-13 01:50 AM
# p/ V* O$ b, m8 n
( D9 r. S  R% G9 c% y" {% o0 H
我都同lam lam傾過, 以編劇方向其實可以天馬行空架... 以下係我個人估計:
5 Z, M7 }# o+ k$ a3 I. \tvb now,tvbnow,bttvb( |- x- E0 [8 g/ P* B
歡喜哥有可能由一個更高級警官要求而開始佢嘅UC生涯.. 主要任務係破滅泰國大毒枭同時捉拿最主要嘅黑警... 而响康sir叫Kobe入獄接近歡喜哥時.. 康sir仲未知歡喜哥身份.. 到後來嗰個警官先至因為特別原因, 透露同level嘅歡喜哥身份比康sir知... 到呢個時候, 康sir將錯就錯由得Kobe繼續接近歡喜哥.. 暗中相助.. 公仔箱論壇% ^; U1 W3 h4 v( A2 n5 u9 O" J
# D7 f4 h9 ^1 b
(不過呢個又係一個問題.. 係咪應該要比Kobe知歡喜哥UC嘅身份先可以暗中相助呢?)
係喇.. 响15集咁多人死.... .. tvb now,tvbnow,bttvb: w8 z' |( o% R8 ^2 h
os.tvboxnow.com8 ?+ y* ~( c$ `- z3 }7 M) E! l
如果我係爆seed要安琳都唔要釘姐.. 靚咁多... 釘姐fans唔好嬲.. 個人喜好!
釘姐將K.E.Y.S. 譯為Keep Eating Yourself Successfully外,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. G$ x; O. i  p; i) P
或可譯成 Keep Eating Yourself Successively.....哈哈
- A4 g; G% E" z: B5 oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-9-15 03:37 PM
; B: `8 I. m7 r. k' U, ]. b9 q: Jtvb now,tvbnow,bttvb0 c% D: C! j8 l. S5 D/ B' P
釘姐係咁上下架喇... 一日到黑都响度食.. 由其hotpot!
" \' o3 {: r5 `& Tos.tvboxnow.com我就睇釘姐對眼喇... "Keeps eyes younger & sharp!"
; i8 K8 T- t3 Y" O% O5 |
哈哈,我都話細佬你啲英文OK架啦,仲可以舉一反三,好嘢。 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' D9 V1 O7 @; J) j& i5 g3 x5 C
leekwoklam 發表於 2014-9-16 12:37 PM
3 l8 E: M! I# v/ _8 }公仔箱論壇
" C% H7 D% f6 I( G$ ^: q/ L9 ?% o  p我啲英文係重港音英文嚟架.. 好多時啲鬼佬由其美國音.. 有好大分別... 搞到好鬼耐先至適應佢地嘅講法..
0 L. |- b5 ?8 G: Y3 S: P# X金田Sam,或者爆seed佢哋睇得《龍虎門》多.....
2 W4 k- s; b" w2939673) E- d: s: V! P9 ?+ u: s0 U$ X3 Q
leekwoklam 發表於 2014-9-17 02:48 PM
' p" q. z2 D% i# v

! p. L+ }$ W6 dtvb now,tvbnow,bttvb個公仔係咪火雲邪神嚟架?
9 T2 n3 {/ h4 k- I
$ P8 [. L% |' q3 l& M
  z3 y  X' Q8 CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係呀,記得year 1嗰年,同啲英國嚟嘅及本港嘅講師溝通時都係講英文,但兩者感受好唔同。tvb now,tvbnow,bttvb/ J8 F# p6 T1 _# N- h, V
話時話,我記得阿佘讀過德文,聽過佢當衆表演好似幾流利添。 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% H! H% e& i; w8 `) ]0 ~
leekwoklam 發表於 2014-9-17 02:41 PM
/ y' B9 F: L- C! A7 e

4 V  G6 A* a  T+ x) S( G: Z" ~; z叫Stephen吖.. 同周星馳同名嘛.. 之前啲人都係叫佢星仔架嘛
http://2.bp.blogspot.com/-mI2jabrit2k/UIo45Hp1PVI/AAAAAAACa2w/S9NBTEw9py8/s1600/03.jpg
5 ~1 G1 e  v! C$ i5 \tvb now,tvbnow,bttvbos.tvboxnow.com6 |/ Z5 Y2 D* B0 A, Y4 ^
江美人,現年43歲了,打扮得宜的時候誰會察覺已到呢個年紀?
$ C$ s8 m+ b4 K/ P, W公仔箱論壇
0 ?- c/ Q" l$ G4 b6 }6 Q笑容親切,眼神精靈,談吐舉止高雅,與三哥拍拖就不可能了 ...
# _7 \, x& z$ w7 U金田Sam 發表於 2014-9-19 10:18 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- L" L0 \% I7 T- X% i4 G
os.tvboxnow.com; ~7 ^2 d; v" O7 `3 w
江美儀個樣點睇都係老喎.. 差唔多50歲我都信呀.. 如果唔係啲人都唔會覺得"衝II"馬明同佢似母子戀喇... 雖則馬明都老.. 但佢仲老嘛...我指overall 個look, 皮膚同個樣就更加唔好講... 所以有啲人個樣老.. 點扮都好似唔係咁夾.. 就好似田蕊妮响忠奸人咁.. 點扮都唔可以扮到似啲wet 妹... 徐子珊同佢差唔多大.. 但徐子珊就可以扮到wet妹喇.. 因為個look 夠young囉... note:我唔係佢地任何一個fan.. 只係講緊個人觀點.
0 D% y9 w# y+ Y8 U: j5 Z
細佬,一講啲男女演員年齡同匹配話題呢,你啲意見真係好中肯,我喺呢啲方面唔懂表達,又做唔到你寫嗰啲比較,總之大部份都認同啦。哈哈,美儀似5張就陰功豬......& b; p5 V- G. V1 m

! |% f; t( ]7 x  p2 i" _os.tvboxnow.com2941976
) B" M  m! {0 atvb now,tvbnow,bttvb不過講出嚟你可能唔相信,《沖上雲霄II》 ...
2 U: y- l) _) d: i: N8 a) w. G: `leekwoklam 發表於 2014-9-20 02:59 PM
+ x- T+ ~7 A0 g. ^+ b9 S) pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
$ n( B/ B+ C& q& Z8 X同感... 都唔知點解"衝II"會高收視.. 就好以韓劇"星星".. 唔明點解咁多人睇... "衝II"主角感情線唔好睇... 反而胡定欣同馬明呢兩pairs嘅仲好... "星星"男主角一啲都唔靚仔又唔識做戲.. 返而女主角演得仲好.. 個奸角阿哥勁多唔合理情節... 總之兩套只係一般.. 啲人羊群心理.. 講講下講咗第二套劇添
- Y9 @% W  Q- n7 G. K( @$ E% Jtvb now,tvbnow,bttvb講返呢套劇, 真係OK架.. 不過又係啲感情線唔得囉.. 得釘姐呢pair好睇啲.

評分次數

• timmaxsing