返回列表 回復 發帖
0 e& m) s( w' ~$ x7 n. u4 M4 f公仔箱論壇
  L+ e4 j0 |/ p% T, D( i2 ]
金田Sam, 你寫啲回覆好詳細, 不過對我嚟講好以太長.. 我响forum好少會用咁多時間去睇... 不過我好少上forum架.. 得一千零一個a/c仲要只係响公仔箱呢度... 你好有專長.. 有無考慮响網上寫下小說呢? 好似紅van呢種..  ...
% B( P3 f) F! K  T0 STVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-8-29 01:50 AM
3 {* }! N* U3 N" Q5 I$ E; Q
, h! m5 O6 R2 D, S9 W$ x$ m" V公仔箱論壇喔? 是太長了嗎? 那我以後打短一些。
/ N: r7 @: ^  S" F0 B1 UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb0 Q5 n6 q& G2 C6 C# A
網上寫小說,這個早在15年前我有寫過,當時是在台灣那邊的網站寫的,tvb now,tvbnow,bttvb( {6 Q- D3 j  U9 L' v
因為當時會咁寫的人好多,我讀書唔多,中二就輟學,出嚟打工,
# W4 l' z1 ?# Z$ {* I# r" K所以幻想寫過類似己被拍成電影的[那些年我們一起追過的女孩]這種題材。
3 \# T, J+ ]$ n$ {( E/ q" WTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。這區的a/c我也只得一個,每次想好才回覆,所以我回覆字數多,但次數不多。
tvb now,tvbnow,bttvb/ _7 ]7 q( y( n. E& A4 ^
; B- k$ r/ a! W
係呀.. 我睇到網上資料講咗三個UC分別係佘詩曼, 林峰&沈震軒.. 但仲有兩個係邊個呢??? 黑警無交代過! 你知喇...tvb好興好似出人意表咁架嘛.. 所以都好有可能黑警係三哥架.. 但劉江又成日做奸角喎.. 真係 ...
4 `5 `  \9 x4 }3 `4 v6 @* I) vos.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-8-29 01:44 AM
* g8 f1 v) B) B" |第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。/ a7 |. }* O; s, P+ Z! [$ B
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
8 g$ o. O2 ^$ h你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
os.tvboxnow.com, o. R7 S7 k9 k3 m- g; J

, p) J' s" S4 X今日睇報紙葉念琛導演都有讚佢入哂形格啊。
' k- U9 }; l% }0 S9 j6 E& J3 Tos.tvboxnow.com
看了楼主的介绍对这剧更了解了,看了前3集还行,希望越到后面越精彩,不要烂尾啊
  `+ w. o( _$ d. gos.tvboxnow.comxxxfei 發表於 2014-8-28 03:46 PM
% v3 B( y  n7 e8 Fos.tvboxnow.com 哈哈 ,不過"虎頭蛇尾"係好多無記劇集嘅共通點。當然,我都唔希望佢爛尾。
都幾好睇ar!!!
8 A8 |6 E* o0 _6 J; Etvb now,tvbnow,bttvb第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
# h8 W- a, R7 E  E6 R. T! r# p- H
3 \: L  A8 [+ l, O$ Htvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, M5 B$ ?. P$ d4 B' ~" W! w
用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 N5 }/ ]1 h! t( K( v( n! T# s4 b
[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( B' x6 t  Y3 s
唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,( a+ M' Y5 s2 {; h, a) C
戲中如果林峯都係臥底就相當敗筆,收外圍積極落力同臥底要低調查案,tvb now,tvbnow,bttvb* \7 I& Z, N) h/ s0 u
手法上都有好大出入,一個乜嘢職級的警務人員可以管理五個臥底?
/ h4 @$ {2 t) K% H. mos.tvboxnow.com沈震軒幾日間賺到六百萬,仲使乜做臥底? 犧牲咁大? 公仔箱論壇& D- O* H9 i$ i: d) W: E& P0 @: x; X
tvb now,tvbnow,bttvb# j2 `/ m: F. f/ s6 ]
警務人員管理臥底,如果立心不良仲有邊個管到佢地?
6 e, ~3 e, L! d% E由戲中只係[釘姐]角色的臥底每月究竟要警隊支付幾多薪金同銀紙?os.tvboxnow.com2 l4 I: ^1 o( @. a- w7 l+ e
呢種充大頭用咁多臥底查案,真實如果係咁的話,真係浪費資源,
; _# S% V( h& G/ u- o, t犯法的大部份事情亦係由臥底爭上位時所造成,關人地咩事?tvb now,tvbnow,bttvb5 u$ {+ ]3 |/ F. H+ u0 ~

4 `4 c4 F( Q, w9 R' Y# A2 x$ t5 d明白睇故唔好駁古,但焦點全在這幾個臥底身上,每天犯案累累,os.tvboxnow.com2 o* p8 f, ~6 b5 N# b2 h8 Y, i
仲借到警方力量干擾無事,現實如果係咁都幾恐怖,難怪會變節。
sounds very complicated, no like la
樣chou 冇得頂
本帖最後由 金田Sam 於 2014-8-29 10:37 PM 編輯 ( @! h& q; v/ n  U8 H' Y; q
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 t' F( P- u& D5 Q) U4 C( ]
佘詩曼
- J6 g" y+ R' \. k出生: 1975 年 5 月 28 日(39 歲)
5 i5 X9 P  _; {6 K, s: ?$ OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
6 k, K# @- D- |+ K% wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。真係邊度似呀?....7 W: R$ a* V* ^* h* @
原來唔經唔覺佘詩曼都去到呢個年紀,
$ N/ [) m+ ~( ~5 R, v0 G7 K拍攝時期如果係上年,都已經38歲了。tvb now,tvbnow,bttvb2 Y& z# [( t6 o2 X# F( l
歲月催人,廿多歲已是以主角身份拍戲,! f/ u) ~$ k; G% C: `
是有雞仔聲的缺點,但誰會介意?- G, a4 C7 k! U) H
多集後觀眾也一齊代入了她的角色,釘姐...
4 n; d6 _; @/ o/ Q( vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
  ~' L1 t* P( v! O" C  Mtvb now,tvbnow,bttvb好!
公仔箱論壇" e! b  J0 g, j2 Q) \1 U2 E
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。# u- p% c2 [4 Q/ l) D; V: m! a9 ?8 u
29272965 p8 G! o) {$ O* J
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
. z' @, n2 v$ h. c+ {4 b, Ytvb now,tvbnow,bttvb
( q0 \: V1 r4 Fos.tvboxnow.com話時話吖, 呢個阿棟幾靚仔咁喎.. 新人?? 唔知佢有無幾會呢?
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
( u5 l/ d/ ~( U! jos.tvboxnow.com你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?os.tvboxnow.com% `2 _' S$ h9 ~- j+ @. T% [
! _7 V1 z9 W3 f/ \tvb now,tvbnow,bttvb今日睇 ...os.tvboxnow.com  b; ^( \8 z2 }: h  p/ I
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
' Q0 z& G4 K/ l5 v/ q

3 Z9 ]3 O. I; B- `/ q0 |  B即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
2 U' ^  g/ `4 \你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
2 K( R/ J" P) C0 k. _9 kTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2927306TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- f- |# w. ?: i# T+ ~2 v# g
今日睇 ...) F" x6 M) q6 {8 ?! c
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
' t2 A1 A5 A# q- @
唱歌唔支持啫,做戲絕對支持。況且有魚蛋粉吃,唔該可唔可以加碟油菜 .我都十几年冇吃香港魚蛋粉啦
: p4 N/ J, S/ o) W# l$ p% \9 fos.tvboxnow.com6 Y2 Q. S1 j8 h  w+ B
os.tvboxnow.com$ Q3 f3 _! S- O) k5 w& T+ O" j
tvb now,tvbnow,bttvb: l0 E& r0 B8 {2 g, t/ B
即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
* a8 ?$ ~9 k. G. o% E, ^9 e大文細佬 發表於 2014-8-30 02:34 AM
tvb now,tvbnow,bttvb& D0 ~, F  ~- I0 C- r4 t& w* e
哈哈,爆seed哥會憐香惜玉,爆我樽都唔會爆你樽啦。
  ?; C% C" N4 W8 K7 z4 W  vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
5 v5 J' N3 H  `公仔箱論壇用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,# k8 h" H' |1 o* x6 E2 |
[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,
" q- E6 O' f+ f$ E6 a2 G/ B% z唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,tvb now,tvbnow,bttvb& k/ B- Q% m- n
戲中如果林峯都 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) L$ S' `- Z" P4 t6 g8 I9 @
金田Sam 發表於 2014-8-29 03:49 PM
0 l- c: c2 Q: s% P& f* etvb now,tvbnow,bttvb阿棟可以做林峰細佬,輪廓有啲似。
thankyou, i support you

評分次數

• timmaxsing