返回列表 回復 發帖
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* e! S, l- A# _$ y' ?0 e
tvb now,tvbnow,bttvb. y5 G- _& _! z; h$ X
"使"劇都好似好過"大"劇喎... 至少我屋企人都有追住睇呢套"使"劇.. 但佢地睇完"載"同"大"嘅第一集.. 就話唔想睇落去.. 當然唔包括我爸爸&媽咪佢地兩個喇.. 佢地乜劇都會汁都撈埋架 ...
. ]0 X( a+ l& K2 D8 Q1 `大文細佬 發表於 2014-9-10 02:52 AM
; [4 u0 b. k8 d- ?1 S; s0 [公仔箱論壇使徒行者節奏緊湊,演員表現更好...
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 T' {4 {' {1 h4 n8 J: l

% v7 g' B6 l& j/ i; j  Nos.tvboxnow.com"使"劇都好似好過"大"劇喎... 至少我屋企人都有追住睇呢套"使"劇.. 但佢地睇完"載"同"大"嘅第一集.. 就話唔想睇落去.. 當然唔包括我爸爸&媽咪佢地兩個喇.. 佢地乜劇都會汁都撈埋架 ...
" I8 x, Y( w7 G1 Q1 hos.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-9-10 02:52 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ x6 ^8 g/ _  K5 j1 W
《大藥坊》個陣形弱過《使徒行者》好多,《使徒行者》有緊張有搞笑又有美女又盛。計埋安琳呢,應該仲爭KK就齊晒人咯。
, \) E+ ]  L: ^2 `4 n( A# m9 F# @" N5 L: z6 ?& f$ ~5 e$ G( Z0 F; Y7 s
相反前者民初背境已經有少少趕客.......os.tvboxnow.com4 E5 @4 J% S, D
但我會支持《大藥坊》嘅,因為一開始期望唔高所以唔會太失望,感覺上好過寒山潛龍嘛....
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
4 R# U9 B1 k/ ~' A
+ b- k- e* ?* g$ Y% r* T  H8 Ttbb其實捉錯用神,將忠奸人拍好啲同落重本啲,
0 |8 Z3 ~, e/ itvb now,tvbnow,bttvb忠奸人反而可成為今年的重頭劇。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) T4 `! _) c; X# f& J5 ^) h
+ K. p( w# N" }. k1 n. ]4 x- l
使徒行者咁大堆頭結果收視亦唔高得去邊,正式係有心栽花花不開。
( j! T1 |& C( `7 ~" BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。開始第一集時請咁多臨記楂刀追殺場面,反而綁住創作故仔的方向,) |2 F( Z$ m3 k% }) @9 r  A
...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! _+ b, i0 S8 q
金田Sam 發表於 2014-9-9 03:39 PM
tvb now,tvbnow,bttvb+ g; ^( A2 H& D7 O
睇埋結局篇先吖,我諗收視仲會穩穩陣陣爬升多2-3點。
The name of this drama is inspired by the Bible?  Any relation?
覃歡喜樣吾奸
覃歡喜樣吾奸
9 G$ r% b7 k, r# _( MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。johuiwai 發表於 2014-9-10 08:08 PM
9 u, y7 H4 M7 W+ e% a公仔箱論壇
! ]+ ^' e" R/ h% J樣搞笑多啲
/ k/ L# s5 o/ M3 S$ a+ l! Q" V. rtvb now,tvbnow,bttvb《大藥坊》個陣形弱過《使徒行者》好多,《使徒行者》有緊張有搞笑又有美女又盛。計埋安琳呢,應該仲爭KK就齊晒人咯。os.tvboxnow.com1 `5 J' ?- x8 L" @8 t
2934808& j% M& C) V- N+ O
相反前者民初背境已經有少少趕客.......tvb now,tvbnow,bttvb3 X7 W" u# S$ u
但我會支持《大藥坊》嘅,因為一開始期望唔高 ...tvb now,tvbnow,bttvb% `4 H3 I; d- P5 T' \& [: U$ q
leekwoklam 發表於 2014-9-10 11:45 AM
tvb now,tvbnow,bttvb3 E# O& T% w/ c7 ~2 T! U- }$ A
tvb now,tvbnow,bttvb* |6 y; M7 q( V! P) D  k
安琳又幾靚靚嘅
靚仔靚女成套[使徒行者]好多,男的有沈震軒林峯三哥,女的佘詩曼高海寧貝安琪,長腿敏之熟女江美,toby,配合的甘草演員Mary姐,kk,覃歡喜的Benz雄,咁樣的陣容點可能收視低?
3 ~3 a( h% A- o- m  [3 [. {, y' Dos.tvboxnow.com
- {# T! V& ~& T9 C; A2 i( S公仔箱論壇戲中撞爛的汽車不計其數,爆炸場面好多,動用的臨記數目之多近年罕見,拍攝慢鏡定格移位,只有電影的製作今套有齊,美中不足只係森美同受傷的梁家輝演出唔到,如果唔係會算係近十年tbb的一套大製作,佘詩曼的回巢,林峯的最後一套,不惜工本,化費粗略計算會係前一套忠奸人的四倍以上成本,咁都唔可以有一倍收視??  c$ r, H; _1 D% ^

* \6 ?8 G6 U4 Gos.tvboxnow.com哈哈,事實上以收視記錄睇係差唔多,上套只用一個郭晉安而己,無爆炸場面,無撞爛過任何汽車,無演員要搏命演出跳樓戲,使徒行者講演員墮樓的己有好幾個,釘姐,kobe,將會的阿Yan,外鏡鬧市拍攝亦多,製作上係好認真,可惜的係大細超了,年中夾硬播了一套外購的膠劇西遊記開始,tbb你再點做觀眾都只係[哦....],再難有觀眾會真心支持你地,而且其他的競爭對手開台唔成功,係令tbb依然一台獨大,但係咁樣獨大法,又會係觀眾喜歡的嗎?
覃歡喜樣吾奸
& c; k/ D: ^1 q: F  r% r' N. Ujohuiwai 發表於 2014-9-10 08:08 PM
/ p1 P) G7 }4 ]8 w; M  R
笑面虎...
# G/ a9 H1 j1 ]tvb now,tvbnow,bttvb對手被吃了也不知
第13集最後一幕TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" [, Q! R. e3 T' I% [* u
陳敏之拋一個不明物體向姐夫眼睛但最後是額頭受傷...
我想問呢... 你地有無留意爆seed同釘姐响廁所gathering.. 歡喜哥有乜可能唔知佢地係UC架.. 响咁緊張交收時候仲點可能有心情响廁所gathering呀!.. 雖然歡喜哥改咗唔交易住.. 但suppose佢地幾個唔知架嘛!.. 所以呢... 歡喜哥
我想問呢... 你地有無留意爆seed同釘姐响廁所gathering.. 歡喜哥有乜可能唔知佢地係UC架.. 响咁緊張交收時候仲點可能有心情响廁所gathering呀!.. 雖然歡喜哥改咗唔交易住.. 但suppose佢地幾個唔知架嘛!.. 所以呢...  ...
! Z* l9 h8 |" J5 ^os.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-9-11 12:23 PM
0 e* I) y, T: S* O% C$ q歡喜哥是第五個臥底 tvb now,tvbnow,bttvb+ ^% I$ Z1 p) x; R
所以隻眼開隻眼閉
感謝樓主詳細的解說.
1 i2 A9 L* Y/ o' n- iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
9 F$ E/ k& m1 E% ?1 |公仔箱論壇安琳[貝安琪]的確很矚目,上一檔戲[巨輪]也是迷人
我想問呢... 你地有無留意爆seed同釘姐响廁所gathering.. 歡喜哥有乜可能唔知佢地係UC架.. 响咁緊張交收時候仲點可能有心情响廁所gathering呀!.. 雖然歡喜哥改咗唔交易住.. 但suppose佢地幾個唔知架嘛!.. 所以呢...  ...
! ^+ n5 R: c* ~! p1 N( d  W4 A大文細佬 發表於 2014-9-11 12:23 PM
3 V: Z- }# [; p  A2 z
其實他是鐘SIR
  q& W) P, f* P1 E& `* t7 cos.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-9-11 12:23 PM
: d0 K, c2 S# D8 H; ytvb now,tvbnow,bttvb% @- U/ S! e6 ~0 J- w+ s$ P
細佬,你張回帖實在太正嘞,我諗9萬幾人等住圍插此幕。公仔箱論壇$ V$ C: e7 a9 H5 J

- k: O) f+ q/ H! [1 g; g& U. D7 Nos.tvboxnow.com我呢,就唯有繼續當笑話睇咁囉,本幕真係非常有潛質改篇喺"玩轉《使徙行者》"當4格漫畫睇。tvb now,tvbnow,bttvb& N" o+ ~- k$ F( H( o

1 m; b# E' Q/ V但話時話,我覺得歡喜已經心裡有數囉。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件