返回列表 回復 發帖
睇咗第一集覺得現今就算有咁難頂的奶奶  都唔會有咁順滩的新抱
我好钟意《阳光姐妹淘》的电影嘎,又感人,又搞笑。。。。希望TVB拍成电视剧会拍好D啦。。。。
睇咗第一集覺得現今就算有咁難頂的奶奶  都唔會有咁順滩的新抱
/ C5 z+ s; }6 B& k& OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。mnb1123 發表於 2014-4-23 09:42 AM
公仔箱論壇- w& d/ [7 F: P7 w9 B
係呀呵。而家啲新抱點會咁淋吖,不過喜劇算數囉。
我好钟意《阳光姐妹淘》的电影嘎,又感人,又搞笑。。。。希望TVB拍成电视剧会拍好D啦。。。。3 @( p% H$ H: U3 r
hjp1980 發表於 2014-4-23 10:23 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: B+ ~7 I6 Z1 Z$ T
我未睇過《阳光姐妹淘》,而家正想揾番嚟參考參考。
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-4-23 12:58 PM 編輯 # a  c1 }: q$ \3 T9 ], K+ g

: \" F$ ]2 U! A: E# ltvb now,tvbnow,bttvb
# {3 N/ ?' }; L- ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
6 @0 v4 \. ?7 [9 vtvb now,tvbnow,bttvb同媽咪爸爸一齊睇咗第一集, 佢地話OK喎, 我就覺麻麻喇... 好似幾無聊咁:p 唔好嬲我咁話喎.. 可能睇落去好睇呢!.. 話晒咁多集
3 r2 ?5 r3 O. [公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-4-23 01:07 AM
公仔箱論壇! j! X1 ^( Z, o# k" x; y. |
係咁架啦,你後生細女有時真係未必即時意會到啲笑位。
, P7 i0 W1 p6 Jos.tvboxnow.com唉,中森明菜喎,我都爭啲唔記得啦......tvb now,tvbnow,bttvb4 m9 N& C# U8 y
不過根據推算,你啲屋企人就真係啱feel啲。
4 m& q( J. J1 b" W6 E1 |
, }0 o" p4 J7 O, x- J公仔箱論壇比啲相你參考下,希望幫到你欣賞啦....不過覺得唔好睇都唔好勉強呀。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

評分次數

• timmaxsing

本帖最後由 leekwoklam 於 2014-4-23 02:20 PM 編輯 " h- T: G" Y4 X8 N) l

& g2 V8 U8 j1 h% z' L. mos.tvboxnow.com「小吱喳」一詞最先出現於我嘅記憶體,係N年前日本特攝劇集《小露寳》。
3 G7 [2 _9 s. j" x; Hos.tvboxnow.com「小吱喳」同「小露寳」都係幫助人類嘅友善機械人,小吱喳實際上係一個護士機械人,擁有孖潤腸口唇,右手仲係一支巨型針筒,喺劇中鍾情小露寳,但小露寳就鍾情小賓女。
os.tvboxnow.com* p9 h: [5 D8 ^% J4 L' Z5 E
tvb now,tvbnow,bttvb5 l- [) C3 Y, w- j
香香瘦咗好多
唔知你覺唔覺吳嘉熙有啲似何韻詩呢? 可能老表呀!
brings back a lots of memories
1 E% Q7 r1 O* _* ^' B6 S8 v2 oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
  R% z6 V" n1 fos.tvboxnow.com
唔知你覺唔覺吳嘉熙有啲似何韻詩呢? 可能老表呀! % P5 ^" Y1 F% C
大文細佬 發表於 2014-4-24 01:07 AM
% @7 r( t! b% S% x. W) v
tvb now,tvbnow,bttvb4 Y, M: j" R$ |7 p6 H$ O9 b
吳嘉熙呀?等我研究吓先..........TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- d/ A2 ]4 L& F) Z* d/ H
哈!女仔睇女仔係咪唔同啲嘅呢?tvb now,tvbnow,bttvb& `5 Q: S  l: N9 o! Z9 d

S' m$ v9 n; W- I+ R
7 V- t) `, J5 o  ^" n劇裡梳起頭髮嘅造型就無咁似,放番啲頭髮又似啲。
8 F6 Y/ l5 ?; f& W) q5 ~2 N6 v! r  O而睇吳嘉熙佢本人啲靚相.....噢.......TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- Z0 P- a& {; c$ A" L
根據上圖,尤其A及B圖,真係頗有阿"絲姑"嘅神髓噃。

/ B+ ]4 T) G4 n8 x4 H( J/ I6 dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。細佬好嘢
+ g9 |% G6 Q  h* o! Z  Y, G% oos.tvboxnow.com
香香瘦咗好多公仔箱論壇1 M: T% n' s; l8 k  W- x: B
chy25 發表於 2014-4-23 07:20 PM
公仔箱論壇2 C! O# K- K/ g# f/ r3 O3 w
香香瘦咗咩?等我睇清楚啲先.....
2 X$ J; E5 t* ~# J1 Mos.tvboxnow.com香香瘦咗咩?等我睇清楚啲先.....) b( z' \7 }* Y$ u( T8 b7 u
leekwoklam 發表於 2014-4-24 03:55 PM
9 |) j5 R" B" Y  mtvb now,tvbnow,bttvb有啊,面都尖咗
哇...哇... 陣容強大... 我吾係睇譚校長大的, 但係自己好中意睇舊戲,聽舊歌, 感受以前的年代, 總覺得70-80年代的生活比現在好... 所以我支持呢個劇種... 雖然共鳴感一定吾會比得上一些前輩, 但係應該被感動起來~
) F) ^! R9 _' ?公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb0 S' I0 e2 d( f  b
另外, 吾知咁係吾係曾志偉風格, 好中意用日常無聊事去講道理咁...是我感覺錯了嗎? 還有, 看七位阿姐演的戲,明顯是有笑點, 但我笑不出 =.=", 反而看後生版先笑得出, 點解呢...

評分次數

哇...哇... 陣容強大... 我吾係睇譚校長大的, 但係自己好中意睇舊戲,聽舊歌, 感受以前的年代, 總覺得70-80年代的生活比現在好... 所以我支持呢個劇種... 雖然共鳴感一定吾會比得上一些前輩, 但係應該被感動起來~* u) Q5 a% l+ r! s1 L: M
1 l0 v! x8 ^+ R- T
另 ...
! i0 o+ A. Z, O) q' Kmolaytau 發表於 2014-4-25 10:11 AM
* |+ |3 }, C. hos.tvboxnow.com啱架啦,你哋後生嗰批,可以集中睇嫩版女神同香香,我哋成熟啲嘅就新舊兩代都捧場啦。公仔箱論壇- N$ m! u* _& z: V

7 G0 h2 p) w7 f, Y9 E2 r公仔箱論壇
1# leekwoklam
  T% x0 b* s- r公仔箱論壇thank you very much,

評分次數