返回列表 回復 發帖
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: d- w" f, O! u8 T3 M! d" M4 Q% g/ G
雅妹好, 唔知架,好睇就我和樓主兩人"雙刀起筆"勁寫, 唔好就可能唔寫囉: m% }8 z# `9 u& T" B
timmaxsing 發表於 2014-3-18 09:58 AM
$ w3 c) ]# e' [6 `. t( c3 O) s, n+ Z
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 H5 H9 Y" J6 \  m0 ?" b; k4 }! e
tvb now,tvbnow,bttvb* f* `; f, F+ f7 C7 N" [
加油 不過如果劇集係唔好睇嘅,寫來都冇用 希望好睇啦
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. L* L: e, R& l' g4 b8 Y
os.tvboxnow.com) }: P+ d& G% k* I$ X; y4 I
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' r- @% q; W1 [! }" F
加油 不過如果劇集係唔好睇嘅,寫來都冇用 希望好睇啦os.tvboxnow.com6 ~5 i3 I( C) F; l
LastWinner 發表於 2014-3-18 02:29 PM
  u) v' A4 Z' Z, N
所以有兩大寫筆守則:tvb now,tvbnow,bttvb: I8 q& W2 i/ F  T4 w& R
1.唔好睇集數DEL,唔寫...免聊天中失彩 os.tvboxnow.com& K2 U5 ~3 V2 D, N8 V6 z) d# L/ P
2.好睇集數龍飛舞筆,加以灌水(註:精彩文章,不要你想的灌水呀);以免令你們失望
本帖最後由 timmaxsing 於 2014-3-18 02:55 PM 編輯 os.tvboxnow.com1 V5 ]* u: [1 C; P' a

; o2 b7 s. l: t& Z: z( ?$ b公仔箱論壇
& M; w5 E$ a+ ]; V! N/ n, O
" Q% y- H% a3 C

8 d6 M/ C' C5 s9 T- o' B1 Q9 Jos.tvboxnow.com你睇食為奴就知,大結局好求其咋
+ P0 l) L; ]) S6 J% E, {os.tvboxnow.comLastWinner 發表於 2014-3-18 02:27 PM
5 ?1 P- i+ _0 t. B8 Q# Y! X' Aos.tvboxnow.com

食為奴係奇特笑肚之作,《叛逃》天方夜幕之作,所以有代觀察

我估最後劇情女主角會遭到恐怖分子挾持
我估最後劇情女主角會遭到恐怖分子挾持' R. @3 P6 b0 K# h* D# a
chy25 發表於 2014-3-18 07:20 PM
公仔箱論壇) T% S: V- w) h+ |
好好想像,TVB時尚都有出其不意的結局,真是令人有像味覺一樣,試齊所有口味,所以該劇情其代故事發展。
  t5 |, ?( b, s" L' z* o/ X7 Oos.tvboxnow.com食為奴係奇特笑肚之作, 但《叛逃》天方夜幕之作,所以有代觀察
/ U" s5 T. B- S$ V4 {6 dtimmaxsing 發表於 2014-3-18 02:50 PM
6 g2 N% ^$ N  Y1 A1 y2 V& h  ]* Yos.tvboxnow.com
; v0 d1 W0 M; T* B0 stvb now,tvbnow,bttvb《叛逃》都係一樣,開頭好睇,後尾就
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-3-19 12:26 PM 編輯 0 z. P* t7 k4 ^/ Z0 G2 p

$ \: M6 F$ b) j5 t1 M1 t公仔箱論壇唔係話事後孔明,但係無記負責排劇上演檔期的大員都應該心知肚明,一套過咗食用期限咁耐嘅劇集,存在嘅弱點真係應該唔少啊。! s8 ], `% O5 K) g- ^- T( t
公仔箱論壇& j6 Q1 n1 v  d+ i& }
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我估最後劇情女主角會遭到恐怖分子挾持6 Z( |, p5 b" O
chy25 發表於 2014-3-18 07:20 PM
' a+ F! ~) _4 v2 _係咪純粹估嘅呢?不過無記嘅編劇越嚟越容易比觀眾推算到劇情就係事實咁囉。
5個中老四圍騰
其實我對唱K真係無野好講,而家又係個堆人,日日睇就黎佢去廁所都睇蹬,夠悶未呀
& d# a& q# q8 H- M# [公仔箱論壇
5 {5 B0 O: ^) k+ x" [0 `, I/ Rtvb now,tvbnow,bttvb
3 J2 Z% {' V  gos.tvboxnow.com你睇食為奴就知,大結局好求其咋os.tvboxnow.com/ f  x5 A, U/ [; t1 P3 j0 J. z' Y9 ?
LastWinner 發表於 2014-3-18 02:27 PM
tvb now,tvbnow,bttvb) P" P% a0 p: u! f$ I
睇完得個問號,完全唔知點解又要士旦收尾
未開始睇呢套劇呀! 啱啱得閒睇下論壇, 睇完你加比人啲對白, 真係要寫個"服"字比你, 一定會笑囉!
: e$ O5 d- W  \! K7 E9 L8 d! fos.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) `* @/ d) d4 N% T* A' T6 Y
聽講套劇係倉低貨, 唔知係咪之前蒙嘉慧簽咗去HKTV, 所以抽起, 到依家可能同蒙嘉慧傾緊回巢, 所以攞番出黎播呢? 我都係估估下!
0 j/ i: f) O, H. zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& x# j/ M6 A5 f$ f5 r$ o  k7 {
希望套劇有水準喇! 話時話吖, 點解焦點區無叛逃討論子區嘅???
起初焦點有論區,但該劇回流咗這裡,在這裡討論都係一樣。
未開始睇呢套劇呀! 啱啱得閒睇下論壇, 睇完你加比人啲對白, 真係要寫個"服"字比你, 一定會笑囉!os.tvboxnow.com. r6 y- O( P1 y: ?* s- \* Z5 N

2 Y% }; C$ ?  G. q聽講套劇係倉低貨, 唔知係咪之前蒙嘉慧簽咗去HKTV, 所以抽起, 到依家可能同蒙嘉慧傾緊回巢, 所以攞番出黎播呢? 我都 ...
3 N5 G) p1 L( g9 _8 R4 b3 uTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-3-20 01:04 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, j9 C( [& C& I$ G  k5 m
蒙嘉慧好令但戲都係MAMA 地
起初焦點有論區,但該劇回流咗這裡,在這裡討論都係一樣。
0 i2 T+ r: ~% _" ~6 E3 t/ Ptimmaxsing 發表於 2014-3-20 01:10 AM
公仔箱論壇+ G7 b6 v1 Z7 Y* ~' v. p+ m

+ i, L+ c$ G( P' |' }8 t+ K0 x" ^多謝J神兄! 其實邊度都一樣嘅, 如果集中一處可能會好啲, 响晒劇集綜合吹水區會歸一啲. + B4 P3 d. ?. B; F& u  O/ W
個人建議要提下啲人, 如果要發帖, 最好標題要講明討論邊套劇. 因為如果好似我以前咁發帖, 只係講某啲point, 啲人只係睇標題都唔知我講邊套劇.. 咁咪waste咗啲data base位囉
  o$ b) K$ N- y$ A0 Bos.tvboxnow.com7 h4 e, ^! Q& h4 z
講番呢套叛逃吖, 你地睇咗幾集, 有乜comment呢?