返回列表 回復 發帖
武當ken 晚上好
型 英 帥 靚 正
耕田都好學? 啲瓜菜就準備種九菜, 葱, 芹菜, 鹽西, 蕃茄, 荷蘭豆, 四季豆, 豆角, 苦瓜, 東瓜, 節瓜, 秋葵同埋辣椒. 今日先種咗荷蘭豆, 九菜, 葱同埋鹽西. 其他既等氣溫回暖再種. ...
pknoface 發表於 2015-4-6 03:18 AM
多謝各位朋友前來慶賀武當成立一週年!
我們在此順道慶祝人見人愛的吹水區友善大使Grace妹加入吹水區1週年!
相信大家都認同Grace的加入為大家帶來無窮歡樂! 佢為這裡注入了開心的氣氛. 令大家工作, 生活所積聚的疲勞一掃而空.....

多謝掌門和Grace獎金派彩、希望武當繼往一样興旺、娱樂大众…

原来掌門今天這么忙还要你教種菜、在此謝過…

武當 Ken 傍晚好!!!
多謝 一周年 大利是!!!

多謝 Ken 掌門 咁辛苦辦遊戲!! 俾大家咁多歡樂!!!
Thank you Grace!
Pedestrian_A 發表於 2015-4-6 03:55 AM
You're very welcome!!
我們在此順道慶祝人見人愛的吹水區友善大使Grace妹加入吹水區1週年!
相信大家都認同Grace的加入為大家帶來無窮歡樂! 佢為這裡注入了開心的氣氛. 令大家工作, 生活所積聚的疲 ...

多謝掌門和Grace獎金派彩、希望武當繼往一样興旺、娱樂大众…

原来掌門今天這么忙还要你教種菜、在此謝過…
hungyu 發表於 2015-4-6 06:08 AM
鴻魚唔使客氣!掌門係咁二都咁好人!!係咁二都要支持下啦!!
本派週年慶的同時, 又快要迎來16000帖了.
凡於15950帖至16049帖之間造訪本派的朋友們切會獲得本派小小禮物一份.
多謝大家!

pknoface 發表於 2015-4-5 10:24 PM
恭喜恭喜!! 恭喜 Ken 掌門 破 16000 帖!!
You're very welcome!!

鴻魚唔使客氣!掌門係咁二都咁好人!!係咁二都要支持下啦!! ...
gracechanstuart 發表於 2015-4-6 07:26 AM
要的…      要的…
到底啊kingsleyyu係叫做淤淤王,魚魚王抑或係海龍王呀?
pknoface 發表於 2015-4-5 09:11 AM
海龍王 同 魚魚王都係我改嘅!! 淤淤王係 鐘意瘀人陳 SIR 改嘅!魚魚王自己話萬歲爺已經係King,冇理由要King 稱呼 其他人King,所以自己話是但叫佢阿YU。我就幫手解決下問題,萬歲爺做陸地上王,佢咪可以做海龍王囉!!!
耕田都好學? 啲瓜菜就準備種九菜, 葱, 芹菜, 鹽西, 蕃茄, 荷蘭豆, 四季豆, 豆角, 苦瓜, 東瓜, 節瓜, 秋葵同埋辣椒. 今日先種咗荷蘭豆, 九菜, 葱同埋鹽西. 其他既等氣溫回暖再種. ...
pknoface 發表於 2015-4-6 03:18 AM
掌門你那邊天氣好、我這裡要过毋親節才能下種、現時晩上还是零下、九菜、艾草、葱和芜茜是毎年自己出的、荷蘭豆一出芽就比屋頂蔴雀食西、種晤到、瓜類種到但晤大、唔够時間、我都是種薯仔多、容易、不用理…
KEN Yo man !
隨意兄過邊應該是晚飯時間哦
原來今日掌門教種菜
蘭豆都甘易種,為咩市場賣甘貴
條骨都無佐lu
隨意兄過邊應該是晚飯時間哦
原來今日掌門教種菜
蘭豆都甘易種,為咩市場賣甘貴
lhy92725 發表於 2015-4-6 09:06 AM
猫姐早晨、假期快樂、問下掌門先…
相信大家都認同Grace的加入為大家帶來無窮歡樂! 佢為這裡注入了開心的氣氛. 令大家工作, 生活所積聚的疲 ...
hungyu 發表於 2015-4-6 06:08 AM
唔好咁講, 我都係亂咁黎架咋.
武當 Ken 傍晚好!!!
多謝 一周年 大利是!! ...
gracechanstuart 發表於 2015-4-6 06:53 AM
多謝grace!
掌門你那邊天氣好、我這裡要过毋親節才能下種、現時晩上还是零下、九菜、艾草、葱和芜茜是毎年自己出的、荷蘭豆一出芽就比屋頂蔴雀食西、種晤到、瓜類種到但晤大、唔够時間、我都是種薯仔多、容易、不用理… ...
hungyu 發表於 2015-4-6 08:33 AM
我呢边現時晚上最凍大概35度, 最熱大概60度. 所以好多菜都未可以種. 啲荷蘭豆應該可以種, 我啲九菜, 蔥, 和芫茜都係每年自己出返. 但我中意每年都將佢地挖返出黎然後鋤鬆啲泥再種返落去. 啲瓜我反而唔中意太大, 細細個仲好. 每個食一餐兩餐就好啦. 太大個要食好耐放到爛晒.
KEN Yo man !
BeiDouChef 發表於 2015-4-6 08:44 AM
大廚兄早晨.