返回列表 回復 發帖
吾系浮誇,前排新聞的確排擠得好犀利
不過估計是針對講國語或者粵語口音不純正的人
lhy92725 發表於 2015-5-5 03:31 PM
咁我去香港咪死得是不是會彈兩句煲冬瓜嘅wor
不是所有穆斯林是恐怖分子,但是所有恐怖分子是穆斯林
就是香港人咯
lhy92725 發表於 2015-5-5 03:33 PM
咪一樣華人DNA
Ken兄早晨
Ken兄早晨
都唔係一面倒,...
最主要係D大陸人個個都以為自己係喼神,拖喼唔駛理其他人果吓黑人憎遮...
kingsleyyu 發表於 2015-5-5 09:44 PM
但系我咁多朋友去过香港都話千其唔好講煲冬瓜
你系大馬人無問題嘅
lhy92725 發表於 2015-5-5 10:07 PM
我額頭寫住我係大馬人咩聽口音唔係港音就當你強國人架啦
最好就講英文,保證吾會被歧視
lhy92725 發表於 2015-5-6 11:32 AM
咁又係啊
你加幾句英文或者馬來文就得佐,佢地識睇嘅
lhy92725 發表於 2015-5-6 11:33 AM
哈哈!其實我都好想見識下
短時間內我都唔會出國架啦,大馬實行消費稅之後,經濟低迷,乜都睇定d先
Ken兄早晨
Ken兄晚上好
Ken兄晚上好
Ken兄中午好
Ken兄早晨
想當年武當高手如雲,如今竟然一個都冇。