返回列表 回復 發帖
原來武當成立已一週年了,這次我又錯過了!
還是要補祝武當派生日快樂啊!
巧開來 發表於 2015-4-6 07:01 PM
多謝開來兄。
遊戲三答案:郭靖和黄蓉

下期的天將神兵,是不是不穿褲子的歐陽鋒ㄚ,期待喔!!
min-tim 發表於 2015-4-6 07:30 PM
Tim兄晚上好。 暫時未講得住。 遊戲一出大家一定好熟識架啦。
不過我又冇話好憎成龍,只不過覺得佢好份野。
kingsleyyu 發表於 2015-4-6 07:24 PM
其實好多明星有咗錢同地位之後都係咁架啦。只不過有啲收得密啲未比人知咁話遮。
KEN早晨
BeiDouChef 發表於 2015-4-6 08:28 PM
大廚兄早晨.
掌門甘早起身?
lhy92725 發表於 2015-4-6 08:54 PM
貓貓早晨. 今日要返工啦嘛. 所以咪要早起身囉.
武當掌門早晨!
kingsleyyu 發表於 2015-4-6 09:27 PM
海龍王早晨.
九點半啦...我以為佢都係退休人士添...
kingsleyyu 發表於 2015-4-6 09:39 PM
仲有排捱啊.
ken bro各位早晚好!
金石良 發表於 2015-4-6 09:39 PM
言少早晨.
咁都可以退左休 再 養姐......
kingsleyyu 發表於 2015-4-6 09:55 PM
你估我係土豪咩? 退咗休之后边得錢黎養喎.
咁可能之前搵唔少呢,...
kingsleyyu 發表於 2015-4-6 10:18 PM
得個桔呀.
遊戲三答案:郭靖和黃蓉
蔡培煜 發表於 2015-4-6 10:52 PM
蔡兄好耐冇見你啊.
掌門早晨,多謝一周年活動獎金
nikon-d7000 發表於 2015-4-7 12:09 AM
Nikon兄早晨. 唔使客氣.
掌門人午安、飲下午茶未…
hungyu 發表於 2015-4-7 01:51 AM
隨意兄晚上好. 我边有咁好福氣呢個時候出去飲下午茶呀, 起公司沖杯免費咖啡就當係下午茶架啦.
掌門早晨
ob51330 發表於 2015-4-7 05:06 AM
ob兄早晨.
多謝掌門武當派成立和Grace加入水區1週年禮物!
多謝grace贊助!
HENRY_168 發表於 2015-4-7 05:09 AM
万岁爷早晨. 寻晚又去吹水王屋企灌咗一晚水呀? 今日仲有冇精神上班呀?
係唔係挖返出再種返落去會肥壯的呢、用不用分开呢、我試過在室内將意大利瓜發芽長叶、好天後余岀屋外種、的瓜好以長到七、八磅、不過的肉唔甜、都是好似莭瓜一样大好食的… ...
hungyu 發表於 2015-4-7 06:17 AM
我係每年都一定將的泥挖返轉佢, 等太陽晒下. 再種返落去. 係唔係好啲我就冇研究啦. 不過習慣咗咁做. 等下面的泥土可以光合作用吖嘛.
的九菜我會分開, 因為越種越大, 每年留返的粗壯既種到夠食就算啦, 地方少種唔到太多. 我試過種過啲冬瓜好大個下, 但試過一個要食幾餐唔過癮, 你都唔想餐餐食住嗰樣架嘛. 唔食又塞滿個雪櫃. 所以依家都係種一兩棵細細個既冬瓜就算啦. 的豆角最好, 又子食, 又多產, 食黎食去都食唔完.
Ken 掌門 傍晚好!!!
gracechanstuart 發表於 2015-4-7 06:24 AM
grace晚上好. 食晚飯未呢?
我呢边現時晚上最凍大概35度, 最熱大概60度. 所以好多菜都未可以種. 啲荷蘭豆應該可以種, 我啲九菜, 蔥, 和芫茜都係每年自己出返. 但我中意每年都將佢地挖返出黎然後鋤鬆啲泥再種返落去. 啲瓜我反而唔中意太大, 細 . ...
gracechanstuart 發表於 2015-4-7 07:12 AM
grace真係細心.
隨意兄打算做專業農夫啊
lhy92725 發表於 2015-4-7 08:18 AM
隨意可能本身就係專業農夫. 得閑要請敎下至得咯.
“鋤鬆啲泥 ”好緊要嘎!!

無論係古老中國用牛犁田,抑或係現代美國用大機器犁幾十幾百畝地,都要做呢個步驟:

aerate :  to make it possible for air to b ...
gracechanstuart 發表於 2015-4-7 09:00 AM
估唔到grace最專業, 咁內行既?

各位朋友大家好.
掌門晚上好!
mnb1123 發表於 2015-4-7 09:24 AM
mnb兄早晨.
本派週年慶的同時, 又快要迎來16000帖了.
凡於15950帖至16049帖之間造訪本派的朋友們切會獲得本派小小禮物一份.
多謝大家!

pknoface 發表於 2015-4-5 10:24 PM
多謝以下朋友於15950至16049帖之間造訪本派. 現贈送每位朋友小禮一份. 以表謝意!

今次承蒙小強兄贊助2億元派禮. 除本派小禮物外, 每位朋友額外得到小強兄送出既1千1百万元大禮! 多謝小強兄!

以下係派禮詳情:

[td]

時間支出收入操作
金石良4 秒前TVB 21000000 元
積分轉出
min-tim27 秒前TVB 21000000 元
積分轉出
巧開來57 秒前TVB 21000000 元
積分轉出
mycheung.81 分鐘前TVB 21000000 元
積分轉出
craig1681 分鐘前TVB 21000000 元
積分轉出
mnb11231 分鐘前TVB 21000000 元
積分轉出
ob513302 分鐘前TVB 21000000 元
積分轉出
o0月2 分鐘前TVB 21000000 元
積分轉出
lckiong2 分鐘前TVB 21000000 元
積分轉出
kingsleyyu3 分鐘前TVB 21000000 元
積分轉出
Andy.y3 分鐘前TVB 21000000 元
積分轉出
lhy927253 分鐘前TVB 21000000 元
積分轉出
BeiDouChef4 分鐘前TVB 21000000 元
積分轉出
gracechanstuart4 分鐘前TVB 21000000 元
積分轉出
Pedestrian_A4 分鐘前TVB 21000000 元
積分轉出
chan2003085 分鐘前TVB 21000000 元
積分轉出
chenwenwu5 分鐘前TVB 21000000 元
積分轉出
hungyu5 分鐘前TVB 21000000 元
積分轉出
nikon-d70006 分鐘前TVB 21000000 元
積分轉出

如有派漏, 請通知本掌門, 經查証後會即時補上.
多謝大家!
grace姐果然系專家,起碼睇過書研究過
睇來隨意兄黎呢度同佢地切磋下耕種系啱嘅
lhy92725 發表於 2015-4-7 10:59 AM
其實我唔識架咋. 我都係亂咁黎架, 總之種咗落去有瓜擇瓜, 冇瓜當係裝飾睇下囉. 過下日神咁話架咋.
多謝掌門、强哥大禮
mnb1123 發表於 2015-4-7 10:55 AM
mnb兄唔使客氣. 你都食咗晚飯架啦? 啊grace都係依家至煮咋. 餓死佢老公囉真係.
種多幾年就有收穫,慢慢都積累到經驗的啦
lhy92725 發表於 2015-4-7 11:08 AM
咁有就一定有既, 不過就唔夠人地啲靚和多咁話囉.
去煮飯!! 各位請呀!!
gracechanstuart 發表於 2015-4-7 10:27 AM
grace成8點至煮飯? 當宵夜食呀?
多謝KEN同小強既大禮:)
o0月 發表於 2015-4-7 07:44 PM
啊月晚上好。
多謝武當掌門同小強兄的禮物。
kingsleyyu 發表於 2015-4-7 07:32 PM
海龍王晚上好。
不是明火爐比較難
lhy92725 發表於 2015-4-7 03:45 PM
貓貓晚上好。
謝謝掌門的紅包及小強兄的大禮
chenwenwu 發表於 2015-4-7 03:33 PM
文武兄晚上好。 唔使客氣。
Thank you!
Pedestrian_A 發表於 2015-4-7 02:30 PM
路人甲兄唔使客氣。