返回列表 回復 發帖
tvb now,tvbnow,bttvb! |7 K6 P3 F, V  s$ O/ a5 H. a
佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!
8 @, F& ]8 E3 I. x! {/ l  }6 rtvb now,tvbnow,bttvbmnb1123 發表於 2014-4-5 01:55 PM
無錯。tvb now,tvbnow,bttvb* s0 J. N6 R( O; a
依三個角色好搶
tvb now,tvbnow,bttvb; ]) E! }) T1 v
對!
% L5 ?6 v4 V" ]# j) f  U9 s. m/ `8 l公仔箱論壇睇黃金貴同姣妃零舍醒神,佢兩位加埋悠悠及009巳经成我睇本劇嘅精神支柱。
8 t. n8 t) e: p. R9 w1 v0 @tvb now,tvbnow,bttvb另外,我一見到洪永城我就會行開行埋做其他嘢,佢個角色張日熙,“乞人憎”指數非常高。
. n: N0 ?: N9 Y2 A5 X, dtvb now,tvbnow,bttvb2713144 ...
/ }1 W3 V. e9 l0 I. ^! rleekwoklam 發表於 2014-4-5 02:25 PM
老實講... 全劇表現最差果個係洪永城,D戲好假,唔入戲。
老實講... 全劇表現最差果個係洪永城,D戲好假,唔入戲。; W6 c4 G  }/ _& V0 D" F1 @
hello12324 發表於 2014-4-5 03:47 PM
- I3 n6 o8 X* Q+ D% P5 P1 d
係囉!難得TVB仲話力捧佢主持同演劇雙線發展。
% r+ G/ q- z# k: v& S公仔箱論壇
1 h4 D1 L6 X. M  Q6 S0 z: z  a0 {os.tvboxnow.com我諗佢最入戲嘅係真係以為自己做咗翠如BB個男友(啲週刋傳洪永城籍拍本劇期間,假戲真做力追翠如,可惜BB始終拒絕)囉。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
9 K4 n8 V0 h1 h# g& E2 T4 H2 b6 C都係講事實o者~~
- f1 |' Z/ }  M! |' f我都好欣賞佢...佢好有火... 同埋真係睇得出每次都有進步.
; C) r2 f  v+ P/ k% jos.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ a' b$ Z% K/ W1 j* x+ V! V- O. I8 J
Sa姐個角色性格其實好好講... 戲份應該唔少.
' B# k9 F& F) f6 ~. bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。]仲要佢唔止得翠如同張頴康依兩條線, 仲有同皎妃條線. 相信最後佢地係會成為朋友 ...
, U  X- Y5 `3 E& whello12324 發表於 2014-4-5 03:34 PM
.
3 a& I* O; m7 Q/ u% ?8 I# J公仔箱論壇" E5 z& }- ^) S  I& F$ K
哈哈,嘉琪身邊又多個自己人。- n8 u* p& D4 X$ X. h0 w7 g
第一次睇嘉琪做怪談,佢當年真係好比心機,連比人擺咗上枱要佢去召魂都無怨言,佢都一路喊但一路做完為止,非常敬業樂業公仔箱論壇3 t+ P, D+ N) f+ m: K$ }

' q+ H, k- [7 G4 bSa姐一角真係可以有得發揮,請繼續支持。
0 U# [: f: Q4 r8 Y. ~) v2 {: J3 g公仔箱論壇公仔箱論壇( B* Q5 I( H. R% R: A) o7 x! H
係呀,飄飄忽忽咁,呢啲唔知算唔算眼高手低拍攝手法嘅代表......
9 ]8 g0 e7 I1 Q- P! R5 I) h: @TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
# C" k& E) O2 ?( e  ctvb now,tvbnow,bttvb我已经有啲支持唔住,過咗4,5集咋,仲有三個星期點頂呢?
; q+ _: p  a$ eos.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-4-4 12:49 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; M& `" p1 K' B% \: K

) X! s8 y% H) o& f0 R4 pos.tvboxnow.com劇組人員想講出現代人喜歡以電話短訊 / 通訊apps溝通, 以及所帶來的問題
# N9 v# \7 Y$ v. k/ u& UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。其實呢個諗法唔係唔好, 但拍攝手法就真係破壞套劇, 明明可以好簡單交待的事, 又要拖長來拍, 仲要東一忽西一忽

評分次數

; Y$ D' B- [* JTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係囉!難得TVB仲話力捧佢主持同演劇雙線發展。
* [! P/ O+ i/ g$ A# R3 C) i5 w3 o4 Z  c2713924
" D, X: Q8 U1 o) H3 M% lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我諗佢最入戲嘅係真係以為自己做咗翠如BB個男友(啲週刋傳洪永城籍拍本劇期間,假戲真做力追翠如,可惜BB始終拒絕)囉。 ...
( o) h$ [/ v" S) \tvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-4-6 04:00 PM
$ F, [! z1 L' y& J公仔箱論壇  TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 V- X/ B. W% w1 \8 B, ~+ ]
講開拍劇新丁,年幾前《巴不得媽媽》的岑麗香,以至近期《食為奴》的何雁詩,都係拍劇新人,演出難免唔夠自然,但岑麗香和何雁詩勝在角色討好,又有一班前輩,例如,錢嘉樂、黃淑儀、王祖藍、胡定欣等等照住,就算個新人點唔好,都有班經驗豐富的演員橕住,觀眾相對容易接受os.tvboxnow.com( Q+ S- @: W. w

0 U! P2 W* Q: Nos.tvboxnow.com但洪永城呢... 新人演出生硬就一定架喇!《單戀雙城》和本劇兩套劇集都係角色唔係討好,佢拍擋仲要係林夏薇、黃翠如呢D經驗相對少既演員 (雖然呢套有老戲骨關禮傑,但完全同洪永城果條線係分開),本劇角色更新係「乞人憎」(雖然KK在《守業者》角色都係「乞人憎」,但人地老戲骨收放自如,D觀眾睇完都會讚好),電視台高層為左捧一個新人,盲目咁俾佢在多套劇集出鏡,真係唔係上算,咁係害左佢!我而家真係唔想係電視劇再見到洪永城/ b% e/ B, `2 [: B8 N. S
  os.tvboxnow.com3 D( k0 r: d8 S1 n/ M
原本播完此劇後的劇集又會有洪永城,但早排電視台話變陣,跟住會播國內的《西遊記》,好彩唔使又連續見到洪生

評分次數

( _7 z$ X7 l8 C! b4 s  tvb now,tvbnow,bttvb% K% f% ]1 @! k6 y3 s: ~
講開拍劇新丁,年幾前《巴不得媽媽》的岑麗香,以至近期《食為奴》的何雁詩,都係拍劇新人,演出難免唔夠自然,但岑麗香和何雁詩勝在角色討好,又有一班前輩,例如,錢嘉樂、黃淑儀、王祖藍、胡定欣等等照住,就 ...
$ G) |) l. @. k# mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tycn3320 發表於 2014-4-6 10:44 PM
/ w, j' Q6 v2 ~9 {$ @) P6 Los.tvboxnow.com對,同意你說法,另外該新《西遊記》同舊有不同,遲D我會詳細介紹及評論該劇,THX!
公仔箱論壇: _  G6 u/ X7 n
os.tvboxnow.com+ f5 U* |3 p# m5 I" l4 l
劇組人員想講出現代人喜歡以電話短訊 / 通訊apps溝通, 以及所帶來的問題
5 g5 x6 g" X& B& g. X7 _tvb now,tvbnow,bttvb其實呢個諗法唔係唔好, 但拍攝手法就真係破壞套劇, 明明可以好簡單交待的事, 又要拖長來拍, 仲要東一忽西一忽 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 i6 O, G; d  e" D
tycn3320 發表於 2014-4-6 09:57 PM
tvb now,tvbnow,bttvb/ ?0 n. w# T1 X* |8 I: a
睇少一、兩個留言都驚跟唔番劇情,都係淨係睇009算數......
2 ]1 G5 z' L9 U. i! z

1 M. o0 X2 E& r  V講開拍劇新丁,年幾前《巴不得媽媽》的岑麗香,以至近期《食為奴》的何雁詩,都係拍劇新人,演出難免唔夠自然,但岑麗香和何雁詩勝在角色討好,又有一班前輩,例如,錢嘉樂、黃淑儀、王祖藍、胡定欣等等照住,就 ...
/ R: o4 F4 U- g2 Ntvb now,tvbnow,bttvbtycn3320 發表於 2014-4-6 10:44 PM
tvb now,tvbnow,bttvb& p) y) w# ^9 F# y. X
os.tvboxnow.com  m( \! V3 y3 f# I
絕對有同感,TV低B今次真失策,棒佢变佐害佢。我看洪永城想再上一層,TVB監制同編劇真係要好好檢討諗D新桥,起馬佢而家有D負人氣雖然有D乞人憎,佢本人唔係咁差而係角色問題,揾两餐......真係唔容易
公仔箱論壇% G) G/ _" ^7 K9 d" V4 Y- |

) N0 ]4 ~: |" A4 l講開拍劇新丁,年幾前《巴不得媽媽》的岑麗香,以至近期《食為奴》的何雁詩,都係拍劇新人,演出難免唔夠自然,但岑麗香和何雁詩勝在角色討好,又有一班前輩,例如,錢嘉樂、黃淑儀、王祖藍、胡定欣等等照住,就 ...os.tvboxnow.com4 Q; Q  y" C1 }; m. j
tycn3320 發表於 2014-4-6 10:44 PM
: V; ^7 k7 m# ?# q0 j  I8 R3 V: HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: e6 J4 d, j4 ^* {3 L/ B: [
絕對有同感,TV低B今次真失策,棒佢变佐害佢。我看洪永城想再上一層,TVB監制同編劇真係要好好檢討諗D新桥,起馬佢而家有D負人氣雖然有D乞人憎,佢本人唔係咁差而係角色問題,揾两餐......真係唔容易
佢做得堅放...十萬個like
愛回家入邊果個樂悠悠好似神槍狙擊入邊果個輝霆,禾懷疑區地系未2兄妹
發覺到愛我請留言有2首醫神地歌,一首富士山下,前集有首人來人往,無怪得甘熟啦
發覺到愛我請留言有2首醫神地歌,一首富士山下,前集有首人來人往,無怪得甘熟啦
/ N- _" i4 @2 w& A* v9 u公仔箱論壇b1991 發表於 2014-4-10 02:02 PM
* j, o6 p+ `; w: n
第1集 天下無雙
  V! z6 D2 {, [) Q第5集 每一個明天   黑夜不再來公仔箱論壇5 o2 f' P* K1 L5 Q* {6 s: i% L. n
第6集 人來人往
. h, m: ]0 z; G' ^: vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。第7集 每一個明天9 f) i+ J8 M+ ~7 a! v$ M+ d( ]
第8集 每一個明天TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 m* V; u* J9 ^9 n' [6 F( J

# m8 ~" G. {! o2 d- x真係好好聽~

評分次數

• timmaxsing

小狗与小孩真系好得意