返回列表 回復 發帖
單看劇名, 唔係咁想睇, 唔係咁鍾意愛情片, 好多時不切實際, 但睇係你梁嘉琪乍, 過埋呢個星期就睇, 又或者spring break時睇!
6 K; T! z! `# P2 v大文細佬 發表於 2014-4-2 01:06 AM
tvb now,tvbnow,bttvb3 X$ b8 U% L. [* F9 Y2 _
os.tvboxnow.com! ]9 g0 e4 O* s0 {! T* y* D
呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)1 ~9 s! F* o" x! V( ^+ M3 |! k; R5 j

/ d# L! _* ?) ?! gtvb now,tvbnow,bttvb今晚恰巧8點幾返到屋企開飯, 睇左大半集, 之前兩集都無睇, 唔知劇情講緊咩, 但「樂悠悠」和「009」係亮點
* J) h' Z+ H4 F! I4 T8 V公仔箱論壇「樂悠悠」只有5歲, 記到咁多對白, 仲做到咁多表情配合, 真係犀利
. |) p& A4 z# I" Q: S6 xtvb now,tvbnow,bttvb1 p9 H! B! Q1 s1 ^5 r; j5 C, Q/ h
之後洪永城同黃翠如果段 (在書店睇旅遊書開始去到尾), 使唔使咁長呀!!? 真係悶到抽筋!!
幾悶下,興趣不大
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 z+ j# F4 R% [, q: c% G$ k

3 L/ P2 P" V9 O) r1 Z# i- q/ W" n. ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)
- q5 y; o, ]7 F" h3 qos.tvboxnow.com公仔箱論壇( N5 z5 E  I, p1 }
今晚恰巧8點幾 ...
1 G, x" y7 J: J+ T3 I0 cTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
os.tvboxnow.com- y4 b. t5 C: P  }

% ~9 N" E1 M  O  z' Dtvb now,tvbnow,bttvb睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring break 會睇! 或者早少少!
+ v6 H; P/ S& M+ \/ n% |tvb now,tvbnow,bttvb4 v7 G$ s- e0 S5 \0 v& ~  t
mnb1123,你都經常回帖噃,我當咗你係老友架啦,睇完劇番嚟寫兩句吖,多謝你支持就真。公仔箱論壇: J' |& v( p3 j0 N( v+ L
leekwoklam 發表於 2014-4-1 03:24 PM [/quote多謝樓主睇起,睇咗两集印象 ...: ~8 ?7 [- ?' v$ c) p2 m2 m! M4 _
mnb1123 發表於 2014-4-2 12:48 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; B/ ~3 B; K# b+ J+ O3 Y6 Z5 B
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 s  k9 x$ \0 {3 ?8 H, h
係囉mnb1123,洪永城個張日熙成日扮大情人咁,睇完想嘔!
" S) J' h+ F$ b7 _& X. |2 O7 T
' Q  C4 o* C& K6 W
睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring br ...os.tvboxnow.com8 v  }- F4 q3 l7 N  ^( _8 e2 u
大文細佬 發表於 2014-4-3 01:31 AM
/ x- N, l2 \  ~- L% N' ^
公仔箱論壇' X1 l. a. s( b4 k1 J4 ]
學校啲嘢好忙呀係咪?比心機温習。睇劇好次要嘅啫。但有你同其他網友係開心啲嘅.......os.tvboxnow.com% \3 u3 q; S8 K/ l8 b( F
其實套劇開始得唔係太差,暫時勉強頂係住唔瞓著......
( [5 Z# G1 n# d) g. Y+ D. c4 z7 b- A
呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 [' P0 }/ P# n5 f
# ]+ y9 Z- n; E
今晚恰巧8點幾 ...
+ G5 |2 P( N% ^% p5 O* C3 H) n% Wos.tvboxnow.comtycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
4 ?8 n# W# K" V8 Wos.tvboxnow.com. ~( i; q7 i% _. F" q

- R9 p+ ^7 y7 P* r, mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係呀,樂悠悠好叻,最鍾意見到佢同009。8 G9 n% [. `5 Q$ X0 n" F& k* R3 a
同你一樣,睇完洪永城之後想嘔!佢最好做番主持罷啦........
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
第一集睇到我好混亂~
8 m9 e: f3 u& Z/ Y5 o公仔箱論壇第二集就慢慢開始可以適應啦~ 公仔箱論壇+ c% L& m) C3 h2 p2 ?" A  u) |% v  c
期待今晚呢一集~ 1 ?, y% k5 @, C( V  Z6 A
zzleezz 發表於 2014-4-2 07:18 PM
: G  \1 E5 }. z' z- e- i
0 N  y( {. t# u; Z- z) ]$ }tvb now,tvbnow,bttvbzzleezz版主,你講得啱,第一集有兩場戲我要回帶睇多次先明白,睇完有啲驚,驚自己係咪真係咁蠢。
本帖最後由 tycn3320 於 2014-4-4 12:22 AM 編輯 os.tvboxnow.com" n3 s3 Y, ~8 P  T6 N8 ?
公仔箱論壇% x4 r. K/ U6 L: O% o- F9 H  P
第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉個頭又跳左去講咩山雞變鳯凰...  究竟想點呀?大佬!!!
: b- K' q4 V: n  t公仔箱論壇 : c7 z; r; ?  I  ?( o& S
那些回憶的片段,有少少覺得多餘,仲要拖咁長時間,由2009年至2012年,黃翠如去唔到東京的原因全部回帶一次,使唔使咁詳細呀!!? os.tvboxnow.com9 k: O0 O* U8 z) _* {! @$ S
! E/ V- \& P8 ~1 v$ K$ P1 K1 j) Y
另外,想讚一讚關禮傑,相比起9:30套劇,兩個完全相反的形象,呢套劇做爛佬都ok!
# y1 l3 D! Q. O4 `. [8 ~tvb now,tvbnow,bttvb* W$ L! |% I- R& i  K
雖然有樂悠悠、關禮傑的精彩演出,但真係好難再橕落去
第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉 ...0 r6 G8 h- d3 t1 J
tycn3320 發表於 2014-4-4 12:08 AM
os.tvboxnow.com, G& V% H2 L9 [$ A
, a: o* i5 A' g
係呀,飄飄忽忽咁,呢啲唔知算唔算眼高手低拍攝手法嘅代表......
! ~6 }3 U* c9 |7 g' H8 m. ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。

4 n0 X/ j# {  y# r$ Y0 b1 mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我已经有啲支持唔住,過咗4,5集咋,仲有三個星期點頂呢?
無怪得區一出場覺得好面熟。原來上年衝2刀有區,換了個look差d認無到區
除左關禮傑做得好好之外,
8 r% V* z+ e1 B- r2 i  X7 T" ytvb now,tvbnow,bttvb其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
  T$ W  L* o/ P+ h6 A: ]0 N7 E# \tvb now,tvbnow,bttvb其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
0 Y; ^* y) v# thello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
os.tvboxnow.com- c* Y5 Q/ H8 l* p8 b. V+ I
佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-4-5 02:44 PM 編輯 " U8 `' {9 z, ?4 y3 Y3 j5 U
# _' Z2 a! }! R4 [# K$ V& H
6 k0 h  A/ |4 z
佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!
9 _' {0 E& Z! W& aos.tvboxnow.commnb1123 發表於 2014-4-5 01:55 PM
( L* J! I* [: X; [7 E
對!
% ^' o9 z$ S- S1 L4 b9 ^% Q黃金貴姣妃零舍醒神,佢兩位加埋悠悠009巳经成我睇本劇嘅精神支柱。
" s6 k5 e# i8 `另外,我一見到洪永城我就會行開行埋做其他嘢,佢個角色張日熙,“乞人憎”指數非常高。

# F+ K' k9 ]. ]公仔箱論壇
; A+ ~3 D) l, R' Z其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
9 H" x5 E; k" DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。hello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
tvb now,tvbnow,bttvb& Y7 r  V7 A) q
嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。, u" t8 U7 Z: J! D: l0 ?2 {) {
, r+ K& i; X0 d; j- i% b4 a
呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。
; k2 ^2 r: A0 T  Y+ N% @- G5 `  pos.tvboxnow.com
, L  ^! `/ s( {+ C" U& X1 W" z4 [ : |3 E+ N: X! d8 E# n, V) `! b. l0 `
) o: X8 x( U( R: R. G
2 H9 K' p" m5 d2 U; ]6 HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇# k. H! {+ J4 D! i& f8 _% m9 ^
3 V- q7 U1 J- F: J9 oos.tvboxnow.com嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。
! O6 {6 V. o! E9 X7 l
0 m3 L! g6 v# b0 p. l呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。8 J9 U% S* ~3 ?- x- m5 _
: d' _( @& Q1 {+ P* K
4 {& {% ^2 n1 y; j* a公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb" e+ Q" C$ L9 k2 X# ]
...9 X. r. \: [$ `, L" K
leekwoklam 發表於 2014-4-5 02:42 PM
; k! z2 [' F* d公仔箱論壇都係講事實o者~~# W" O( L; }7 v6 ^- [' Y
我都好欣賞佢...佢好有火... 同埋真係睇得出每次都有進步.
# X) }" W. B, Fos.tvboxnow.comos.tvboxnow.com. |$ I6 M4 J$ D1 c
Sa姐個角色性格其實好好講... 戲份應該唔少.
7 j* A, U8 `: }. l* |, D  R公仔箱論壇]仲要佢唔止得翠如同張頴康依兩條線, 仲有同皎妃條線. 相信最後佢地係會成為朋友

評分次數