返回列表 回復 發帖
愛我請留言嘅個人意見, 有一條線膠膠地就係樂天送同埋蔡妍呢part, 蔡妍一啲量度都無, 個老公基本上對老婆同埋個兒甥女一樣咁錫一樣咁愛, 蔡妍連同一個細路女分享老公嘅愛都唔甘心, 就揾情緒病嚟做籍口, 唔願意付出愛 ...
; ?3 ]  x, Q% Etvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-4-20 11:41 AM
8 m! z) z$ A, R; S/ n! B7 y8 }  d/ ?
我都輕輕覺得蔡研性格有啲問題,有心理、生理病係就係慘,Elaine演嚟都真係苦情,但蔡研私心確係多咗啲,所以有少少唔太值得觀衆同情。/ w& A+ x" r" N% d7 t/ ?
又或者係編劇預留嘅性格上缺憾,令天送兩公婆嘅離異更見合理,亦使觀衆快速接受天追同初見拍拖。

. H) l1 O& o* v0 y& q2 x0 G: l5 I
9 X5 ]& N& F$ [/ ^0 Y7 N大文細佬,睇情感戲嘅分析,我想叫你一聲「大佬」。
; O& Q& C# g3 Yos.tvboxnow.com大佬,你好醒呀。
* C* I$ j$ x4 O$ N大佬好一句,[叛逃]我都有十集冇睇到.直到尾两集,睇完大結果個心都唔係好舒服,[愛我請留言]就集集追,都係笑吓過癮D
( Z2 t  Q7 o% |$ J: b. K$ A" Btvb now,tvbnow,bttvbmnb1123 發表於 2014-4-20 12:20 PM
" T6 P7 j) Z9 Q1 L+ R1 P

8 U' {" v& c% C* t/ utvb now,tvbnow,bttvb你覺唔覺一有宋柳娟出就要準備笑架?
愛我請留言嘅個人意見, 有一條線膠膠地就係樂天送同埋蔡妍呢part, 蔡妍一啲量度都無, 個老公基本上對老婆同埋個兒甥女一樣咁錫一樣咁愛, 蔡妍連同一個細路女分享老公嘅愛都唔甘心, 就揾情緒病嚟做籍口, 唔願意付出愛 ...
! e! \& p) t  n: V8 V. Htvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-4-20 11:41 AM
os.tvboxnow.com$ z4 {' J& N! }# w7 [
  j8 p& j% w! ?# a- E5 M) V5 T, z
大文細佬講得好, 我都覺得蔡妍呢part怪怪地, 離開樂天送的情節真係牽強到不得了, 其實唔只呢套劇, TVB好多的劇集, 都係為左男女主角能一齊, 劇情夾硬來, 近年TVB常被批評劇集質素唔掂, 佢地內部真係要多加檢討, 但TVB俾我既感覺係持住一台獨大, 有慣性收視, 高層出來講野和宣傳都好大氣燄, 作為觀眾既我真係唔鍾意囉!
+ w, Q9 ~1 J# w; Jtvb now,tvbnow,bttvb
0 D) l" Z. m/ X: }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。呢套劇, 暫時我最期待係黃金貴和皎妃呢條線, 期待關禮傑的精彩演出, 傅嘉莉能與關禮傑拍擋係一次很好的演出經驗
/ E# l9 V# q7 d. c

1 e; p+ R/ ~/ n8 u我都輕輕覺得蔡研性格有啲問題,有心理、生理病係就係慘,Elaine演嚟都真係苦情,但蔡研私心確係多咗啲,所以有少少唔太值得觀衆同情。
. I- p* b  f' T公仔箱論壇又或者係編劇預留嘅性格上缺憾,令天送兩公婆嘅離異更見合理,亦使觀衆快速 ...% n! x/ I- \+ Y  \! y- L
leekwoklam 發表於 2014-4-20 06:55 PM
6 ~0 G- w* m, k9 I1 j  I& b! d  D) `% Uos.tvboxnow.comos.tvboxnow.com' N  w; ?! T' Y5 B+ O( d( p3 R7 f
我邊係大佬呀! 都係有嗰句講嗰句啫! 一睇已經覺佢自己比壓力自己去接受個細路女喇... 好采佢地未生添呀.. 如果生咗.. 樂悠悠就好有機會比佢torture喇! 樂悠悠咁可愛, 就算唔係親生都會勁錫佢喇! 不過呢個世界真係有啲咁嘅人架.. 我有個朋友嘅親戚有一個...
6 Q! [) R* I5 m# O7 {: r' [tvb now,tvbnow,bttvb
9 s$ K* C  i# Z2 hos.tvboxnow.com你覺唔覺一有宋柳娟出就要準備笑架?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 ^7 K( j% z: U! K& [
大文細佬 發表於 2014-4-21 12:02 PM
* i8 J2 X; ?3 W/ B" N公仔箱論壇係呀,就算佢因為小三而失戀哭到七彩 都覺得好好笑。仲有黃金貴都好搞笑,次次出場都有靚歌聽。吃完飯睇劇笑吓消化都好D
hello12324, 你好利害, 首首歌都知道, 謝謝你~
+ X: a- c& ]5 W7 Vtvb now,tvbnow,bttvbICE17 發表於 2014-4-19 09:05 PM
其實維基百科都有~~
公仔箱論壇# C7 `8 J3 _7 [7 x. K4 \) o
係呀,就算佢因為小三而失戀哭到七彩 都覺得好好笑。仲有黃金貴都好搞笑,次次出場都有靚歌聽。吃完飯睇劇笑吓消化都好D
# v+ Q6 J1 R0 f, r, d/ _os.tvboxnow.commnb1123 發表於 2014-4-22 05:52 AM
哈哈...咁搞笑 我反而係佢失戀果幕差d就跟住佢喊出黎,好彩忍到
+ N: P. L+ M& C* Y係呀,就算佢因為小三而失戀哭到七彩 都覺得好好笑。仲有黃金貴都好搞笑,次次出場都有靚歌聽。吃完飯睇劇笑吓消化都好D
" H, D( y  \" j% |7 z3 n1 Mmnb1123 發表於 2014-4-22 05:52 AM
公仔箱論壇- L. _3 _' S# E8 E$ c/ u

+ O6 n" X/ b; k) U公仔箱論壇我都係呀... .... 唔知點解???
os.tvboxnow.com9 A; N# v# q2 Y7 v: y3 ~9 F' w
tvb now,tvbnow,bttvb# v4 {9 d$ C6 n6 R& S  b+ g
大文細佬講得好, 我都覺得蔡妍呢part怪怪地, 離開樂天送的情節真係牽強到不得了, 其實唔只呢套劇, TVB好多的劇集, 都係為左男女主角能一齊, 劇情夾硬來, 近年TVB常被批評劇集質素唔掂, 佢地內部真係要多加檢討, 但 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 a* z6 C0 k; u
tycn3320 發表於 2014-4-21 07:18 PM
2 N* U& X8 e) e* Z' z. V
# d" }2 \+ A* F' j) L# j& m: J咪係.. 多啲免費電視台好啲.. 好似日本咁.. 多到嚇親人, 製片已經唔係電視台自己製作架喇.. 全部係私人製片公司泡製架! .. 所以一定有好有水準嘅劇囉!
係呀真係支線好睇過主線架.. 由其宋柳娟!.. 黃金貴都OK嘅!
哈哈...咁搞笑 我反而係佢失戀果幕差d就跟住佢喊出黎,好彩忍到
4 G3 j& a8 t4 W" gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。hello12324 發表於 2014-4-22 12:43 PM
/ f8 p& w. l' h+ t$ X可能我冷血兼自信,覺得唔值得因小三加入導至分手而喊.佢离開係佢走寶(我曾经因對方有小三而分手)。又希望Sa姐早日能同何志安一齊先有咁感覺,係有小小變態
0 b, k+ _" D! C: u4 P/ M公仔箱論壇可能我冷血兼自信,覺得唔值得因小三加入導至分手而喊.佢离開係佢走寶(我曾经因對方有小三而分手)。又希望Sa姐早日能同何志安一齊先有咁感覺,係有小小變態 ...& U3 P- x( t1 U. _; o# y4 k. z+ v
mnb1123 發表於 2014-4-23 09:25 AM
& v/ u3 F' ^( ?$ zos.tvboxnow.comos.tvboxnow.com1 S4 d/ z( |( W* D
唔通我都冷血??? 唔係呀.. 係因為佢個樣好好笑呀.... 我尋日揾番佢嗰套回到三國睇.. 佢居然可能演得咁c文架喎
大家觉唔觉得皎妃有的似莫文蔚?
多谢分享!

評分次數

• timmaxsing

{7 [' @2 ?2 Z5 Z4 stvb now,tvbnow,bttvb* \( [6 p8 v/ s$ A
係呀真係支線好睇過主線架.. 由其宋柳娟!.. 黃金貴都OK嘅!
4 q+ H; }: C( E, [/ I9 }6 D$ u大文細佬 發表於 2014-4-23 01:10 AM
5 o7 a1 g7 f8 I' G* _6 |1 t公仔箱論壇公仔箱論壇0 [' }( u# m+ ]: e$ e% }' ?, C
由於男女主角條主線劇情太夾硬來, 完全唔會因為男女主角終於一齊而感動, 完全無興趣睇主線發展os.tvboxnow.com$ K, y+ }) J# w. E& Y3 ^

- |" u1 Z4 I5 F/ Q. F+ E* |6 |已經不只一次提到, 黃金貴 & 皎妃呢條支線最精彩, 亦因為有呢條支線我先會睇, 由冤家發展至建立「父女」之情, 發展得很自然之餘, 關禮傑和傅嘉莉的演出亦很好
0 X9 Z0 N* M$ k公仔箱論壇
$ U% w8 e, r1 M, A4 B在球場, 黃金貴提到為妻子儲錢, 等待妻子, 而又不知妻子在何處, 關禮傑的表情、語氣完全表達出果種內疚和失落 os.tvboxnow.com% M& n8 O- K9 L* H6 |6 c8 U+ P
公仔箱論壇* O: F4 m/ U: Z7 X* N
皎妃決定要回鄉, 黃金貴請佢食一餐, 叫佢阿女、衰女包, 叫得好自然, 我睇到會心微笑!
4 n! H7 r& A8 k" } TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  j  E. C, m' \1 y
黃金貴為皎妃送行, 兩個人做到不捨之情又唔突兀; 另外, 黃金貴發現留給妻子的錢被提走了(表示妻子原諒左佢), 關禮傑激動喜悅的表情做得淋漓盡致 (呢段無對白, 亦唔需要對白, 單睇個表情已經好正, 好感動), 仲有幾多個呢D實力演員?5 {8 M4 K. ^  f  f" G

" A; K, N3 g. }. uos.tvboxnow.com本來唔太鍾意睇皎妃, 但加埋黃金貴, 就好似有種化學作用咁! 一D好演員真係能夠帶起埋D拍擋

評分次數

• timmaxsing