返回列表 回復 發帖
tvb now,tvbnow,bttvb' a0 X2 y: m( ^7 z2 ^: a4 l

: n1 {9 [) W. [& otvb now,tvbnow,bttvb啱嘞!
: f6 `; B! o: R& I/ N  `. _' w: K, Oos.tvboxnow.com tvb now,tvbnow,bttvb6 F8 n+ V8 N' Y% y1 p# H+ p
我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?公仔箱論壇& M3 M- O3 P; v3 y
leekwoklam 發表於 2014-3-27 04:11 PM
tvb now,tvbnow,bttvb$ w0 J! s" v) V0 Y; i6 Z9 v

8 J1 `$ r; o+ [, P/ `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。嚴格嚟講, 無古裝劇啱佢, 除非做戴面具只剩對眼球嘅角色喇, 因為古時無眼鏡. 一係做清朝愛新覺羅·溥儀喇!
總之佢做乜角色都好, 千祈唔好唔戴眼鏡, 仲要係有框眼鏡喎, 無框都係好唔順眼. 其實佢就算做盲人都係唔係咁順眼架, 因為佢對眼嘅輪廓可能戴眼鏡太耐搞到好似變咗少少形咁架! 點解要戴有框眼鏡就係因為佢對眼嘅輪廓囉 ...
& f4 g- |, r9 Z8 l0 P$ q2 ^" s8 C0 ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-3-28 12:42 AM
完全鑽同大佬的獨特見解
& Z  d* F! O) N  Q: d
5 k! F% l. F' ?/ H$ q/ ?9 k+ aos.tvboxnow.com啱嘞! + r9 g' L' q( s2 W
os.tvboxnow.com( L1 S  d7 ]4 K5 |1 x- C1 C9 h% m
我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?
: h( x9 a' f5 c0 U! r' {leekwoklam 發表於 2014-3-27 04:11 PM
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。
; [. A: b$ T6 O" r4 E又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
公仔箱論壇- x  k9 b$ F. R' o1 K" ^2 z8 w
+ |4 h9 g! J5 W
嚴格嚟講, 無古裝劇啱佢, 除非做戴面具只剩對眼球嘅角色喇, 因為古時無眼鏡. 一係做清朝愛新覺羅·溥儀喇!
3 y7 b% {, z0 E! ~( |) Q5 p& itvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-3-28 12:47 AM
% U2 H" E% V# d; b+ F0 k7 \
tvb now,tvbnow,bttvb& L  A4 l5 W" e3 H" d
係喎,愛新覺羅·溥儀,妙。
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。
) u8 ~1 l8 k- `. F% n* |+ t8 k又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住tvb now,tvbnow,bttvb7 E. z; w" J. |1 o" u* B
mnb1123 發表於 2014-3-28 05:59 AM
9 F3 e/ n- g- W2 F; _
; P! v5 x$ N. [& N+ _mnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。公仔箱論壇" B& [' Z% t" P% ~1 F; A

6 [+ X9 ]: B; m& @TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!公仔箱論壇. r- R) `4 T0 D9 _7 ~0 l9 ?# {
os.tvboxnow.com1 S, _& d% [) l9 y& M
你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝!
" U- p  A0 r/ y  ]tvb now,tvbnow,bttvb
7 y( y, h, A/ h2 k. @# ~4 ^" Ptvb now,tvbnow,bttvbmnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。os.tvboxnow.com, t. @; f9 Z5 H1 w

. B7 s/ s' c$ ]- x公仔箱論壇仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!
$ _$ ^" G0 M: ~5 C: p6 Y- F
- k$ s+ N' ]! d8 k公仔箱論壇你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝! ...
& a/ w) z. L( M: ~+ T2 j1 Zleekwoklam 發表於 2014-3-28 02:01 PM
公仔箱論壇& _& y4 [6 L2 S8 D+ I

P9 Y$ y1 ~6 ~' O7 i多謝你啲TVB元呀, 但睇短消息唔知邊度reply你講多謝呀, 所以唯有响個帖多謝你呀
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。. I! K, u. @3 D
又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
& h& _6 |, |9 |6 XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。mnb1123 發表於 2014-3-28 05:59 AM
, \5 F( W4 X7 k) X2 z( c( E

/ c2 ]# a/ V+ ^4 [' A* sos.tvboxnow.com唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要睇下喇! 內有玄機 作者想表達一啲野呀!
7 W, u  k! a5 tos.tvboxnow.com
' d1 l1 W8 h3 sos.tvboxnow.commnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。
8 T, d3 k  U# D+ \+ R- jtvb now,tvbnow,bttvb
8 E8 t! }8 k6 ~6 D  J. d6 q+ uos.tvboxnow.com仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!/ E) q2 z* n2 d- p6 h0 U, |7 |

: c% g* K8 W- ^1 p0 FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝! ...
, M! o' [1 ~9 uTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-3-28 02:01 PM
多謝大大獎勵 。咁啱呢個星期放假先可参加
/ c; I/ @  z; x" k2 m5 H0 M8 }0 qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。論壇學嘢,平時真係冇時间
, |" V6 K4 v8 Q1 J
* \) z9 ^3 c6 \$ Y8 [# h唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要 ...
, I" Q2 q- Q$ b8 |) dtvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-3-28 11:46 PM
大大自稱細佬但大大D獨特見解真係神級大佬 。我都好錘意睇武俠小說同港劇但平日冇物時间,錯失好多精彩節目
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' Q# ^! o7 n  f+ C! C
1 m- @1 n2 H/ ^0 r2 S
唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要 ...
  E& d- e; R8 _% c' U3 ?) n8 Cos.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-3-28 11:46 PM
( l0 u6 s' l: z0 yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( |4 Y5 e, l4 X3 }, \
香港上埋電影添呀,細佬你都跟得幾貼喎,咁"紅Van"好唔好睇啫?
多謝大大獎勵 。咁啱呢個星期放假先可参加tvb now,tvbnow,bttvb% n$ j; u3 f3 _7 P7 E9 ^3 V
論壇學嘢,平時真係冇時间
* L8 r& m! n4 n/ b4 Ttvb now,tvbnow,bttvbmnb1123 發表於 2014-3-29 01:04 AM
tvb now,tvbnow,bttvb% \/ ~- y7 \) ^# X7 t. A
得閒就多啲回帖啦。
% y5 M4 d# m+ K, Q& X6 C公仔箱論壇
1 R$ b* t( H* x4 \/ C, J4 |香港上埋電影添呀,細佬你都跟得幾貼喎,咁"紅Van"好唔好睇啫?os.tvboxnow.com. ^: s; J. q* r+ e+ Y6 E
leekwoklam 發表於 2014-3-31 05:30 PM
公仔箱論壇" S/ o& j2 h9 k" e' G! ^: ^
! _+ Q1 @4 Q" d/ q, z  {( e& T* W
啱啱睇晒"紅van"喇, 但到最後有啲confused, 可能作者自己都有啲亂, 所以唔知點交代, 好多反駁位, 如果就快上映嗰套"紅van"可以零反駁位就好喇.. 但我無得睇呀.. 講講下煎pan講咗"紅van"!
$ I7 Q. ~" Z+ q# A( C& S1 m! Utvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- W% A! w" e" G% ?+ n0 _/ Z( w- ?
啱啱睇晒"紅van"喇, 但到最後有啲confused, 可能作者自己都有啲亂, 所以唔知點交代, 好多反駁位, 如果就快上映嗰套"紅van"可以零反駁位就好喇.. 但我無得睇呀.. 講講下煎pan講咗"紅van"! ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  p" P7 G/ T( @4 w
大文細佬 發表於 2014-4-3 01:16 AM
1 P. G" Q  I8 Tos.tvboxnow.com ( u% w2 p" y6 A3 y' z
煎Pan變紅Van,我就覺得幾點題吖,至少有押韻嘛,哈哈.......
1 p: T  V/ F& ~2 \os.tvboxnow.com
1 B: n2 N* q4 |  M/ Y4 k7 Jtvb now,tvbnow,bttvb唔!睇吓有無機會吓先,如果有吧嘅話我又寫番幾行先....
我覺得沒有比較型
- r5 L6 k0 [  t: O/ y0 {1 O$ e, s" W7 n因為角色較活潑
禾覺得戴5戴刀巧好體