返回列表 回復 發帖
; F0 j8 V, a0 f& X' |& ?5 E8 q1 t" P3 _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
5 m  X3 N2 |, `4 C! H- ~, u  A公仔箱論壇啱嘞! os.tvboxnow.com2 L% s) i- h9 c; ~& u9 J

0 s7 w  M, P, V. V我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?
8 f7 ^) C) t- s9 g) \/ @# Oleekwoklam 發表於 2014-3-27 04:11 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) R+ s8 g  u! T  f$ e
os.tvboxnow.com, E) g1 a% H; p5 h6 D% y. {
嚴格嚟講, 無古裝劇啱佢, 除非做戴面具只剩對眼球嘅角色喇, 因為古時無眼鏡. 一係做清朝愛新覺羅·溥儀喇!
總之佢做乜角色都好, 千祈唔好唔戴眼鏡, 仲要係有框眼鏡喎, 無框都係好唔順眼. 其實佢就算做盲人都係唔係咁順眼架, 因為佢對眼嘅輪廓可能戴眼鏡太耐搞到好似變咗少少形咁架! 點解要戴有框眼鏡就係因為佢對眼嘅輪廓囉 ...tvb now,tvbnow,bttvb; A5 {$ b8 ~( X1 y. m
大文細佬 發表於 2014-3-28 12:42 AM
完全鑽同大佬的獨特見解
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 e$ }4 R* Y: w* v" |$ l! v
公仔箱論壇: Q6 `+ S- f) U" L* J
啱嘞! 公仔箱論壇3 w1 T6 `4 H' l9 [! l

# p8 D" O* u  Q( \+ y4 ^公仔箱論壇我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?
0 I& `4 ?9 q1 Y- q7 P0 \' h" }os.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-3-27 04:11 PM
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。公仔箱論壇- D, z" s$ D6 i( z# y' Y
又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
; n- M! ^/ v/ u; D" dos.tvboxnow.com公仔箱論壇. ^/ j& \% ^; P$ B7 l* `9 ?# o
嚴格嚟講, 無古裝劇啱佢, 除非做戴面具只剩對眼球嘅角色喇, 因為古時無眼鏡. 一係做清朝愛新覺羅·溥儀喇!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( T& l7 q8 ]2 w! o, G9 R$ p& b
大文細佬 發表於 2014-3-28 12:47 AM
tvb now,tvbnow,bttvb. ~8 G1 g' M3 l- E' m) V. V. j

; F. F3 R9 \) H" @os.tvboxnow.com係喎,愛新覺羅·溥儀,妙。
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。
1 a2 C8 j7 j. d公仔箱論壇又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ y" ?  o6 M6 B4 @0 R
mnb1123 發表於 2014-3-28 05:59 AM
1 P5 ~$ g1 r6 t5 H9 Q5 jos.tvboxnow.com, _6 I: @# J; p8 [# w
mnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。os.tvboxnow.com. A& J/ c0 i/ e
  ~5 a. Y2 U3 I
仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!
1 }/ K$ k. x; i6 u0 u* _
. P7 n' ~2 Y. A3 `$ e) ~. @5 n3 N公仔箱論壇你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝!
; c$ X) N6 E5 a' ^2 C" R
# W+ a2 c* W: z) W8 k/ g+ Tos.tvboxnow.commnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。tvb now,tvbnow,bttvb% r$ f* ]6 V% B: U3 p

$ Z+ ~& B: U4 ttvb now,tvbnow,bttvb仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!7 e4 _* i1 c5 f7 R) F$ H* V/ J* C

8 d/ E8 o9 x! `# n0 S公仔箱論壇你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝! ...
% D2 T! F7 M1 @) Y% W8 M9 j- eos.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-3-28 02:01 PM
/ Z  e* }" Z& F: Q1 {# b+ s! f& ?" S6 b0 o4 u; W4 r
多謝你啲TVB元呀, 但睇短消息唔知邊度reply你講多謝呀, 所以唯有响個帖多謝你呀
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。tvb now,tvbnow,bttvb$ }* }7 B( R& K% B
又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住公仔箱論壇( G0 c3 c- N: ~4 }2 h8 F' u
mnb1123 發表於 2014-3-28 05:59 AM
公仔箱論壇1 h- D& v2 ?6 G6 n! E* n

% E" `0 _7 }& R5 l0 i: m唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要睇下喇! 內有玄機 作者想表達一啲野呀!
公仔箱論壇0 h+ D+ y7 w, z/ _7 ?4 ?$ l

! K- n5 @6 b3 s+ s. e公仔箱論壇mnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。
; f2 T! p: t, d& k2 x* V8 fTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
/ N7 K& i6 L8 cos.tvboxnow.com仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!- \! k) h- g. m" R& s
公仔箱論壇+ ?7 F" \) m6 i8 i: r" j
你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝! ...8 E% d% Q3 s7 \
leekwoklam 發表於 2014-3-28 02:01 PM
多謝大大獎勵 。咁啱呢個星期放假先可参加
0 X7 d& t. ~4 A8 [公仔箱論壇論壇學嘢,平時真係冇時间
公仔箱論壇8 B3 X" T3 M( e# q5 C9 o
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) z1 c0 \" F8 I3 e8 N
唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要 ...公仔箱論壇3 `% q. r( u7 b
大文細佬 發表於 2014-3-28 11:46 PM
大大自稱細佬但大大D獨特見解真係神級大佬 。我都好錘意睇武俠小說同港劇但平日冇物時间,錯失好多精彩節目
3 ?3 g  H, ~7 X3 i
1 g1 S4 z6 w& _8 etvb now,tvbnow,bttvb唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要 ...
7 s/ ~2 ]5 u6 w- B公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-3-28 11:46 PM
. C5 K7 `* x. u2 G; O8 p

1 W5 c  v2 h$ y* a- }) v公仔箱論壇香港上埋電影添呀,細佬你都跟得幾貼喎,咁"紅Van"好唔好睇啫?
多謝大大獎勵 。咁啱呢個星期放假先可参加
/ j' P) ~" [" K公仔箱論壇論壇學嘢,平時真係冇時间
0 \, A! X6 z" X% ]os.tvboxnow.commnb1123 發表於 2014-3-29 01:04 AM
" n" @6 X6 f" n* \- }os.tvboxnow.com得閒就多啲回帖啦。
4 Q% A- X  u. R3 B; B+ Etvb now,tvbnow,bttvb
% k% p" ~% l' S' Rtvb now,tvbnow,bttvb香港上埋電影添呀,細佬你都跟得幾貼喎,咁"紅Van"好唔好睇啫?
/ k5 Q2 g. ?1 ^# ^# @9 m) T公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-3-31 05:30 PM
6 I! r' I8 W- [. V1 e, i8 p" j9 b3 I3 f- r0 |" M6 g" |3 V( \( ?4 d8 S& H
啱啱睇晒"紅van"喇, 但到最後有啲confused, 可能作者自己都有啲亂, 所以唔知點交代, 好多反駁位, 如果就快上映嗰套"紅van"可以零反駁位就好喇.. 但我無得睇呀.. 講講下煎pan講咗"紅van"!
) N3 N/ G4 l, \: x/ z4 d/ _% YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。os.tvboxnow.com9 f% ?& g1 f* m0 M8 X3 w
啱啱睇晒"紅van"喇, 但到最後有啲confused, 可能作者自己都有啲亂, 所以唔知點交代, 好多反駁位, 如果就快上映嗰套"紅van"可以零反駁位就好喇.. 但我無得睇呀.. 講講下煎pan講咗"紅van"! ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" l( Z4 s0 }4 R2 H; _' W9 o
大文細佬 發表於 2014-4-3 01:16 AM
公仔箱論壇) w/ O* |7 U9 @8 v9 Q+ d2 D
公仔箱論壇( D: Y/ A, u4 z3 d2 f! |: ~) B
煎Pan變紅Van,我就覺得幾點題吖,至少有押韻嘛,哈哈.......TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ x/ s3 ~7 p. |6 d  l: b# ^

7 O/ ^. f) _& U7 _! |# S& Cos.tvboxnow.com唔!睇吓有無機會吓先,如果有吧嘅話我又寫番幾行先....
我覺得沒有比較型
3 ?9 @! \; p4 n# T! ~* ~3 _因為角色較活潑
禾覺得戴5戴刀巧好體