返回列表 回復 發帖

香港啲報紙,唉.................
perfectman 發表於 2017-7-29 05:37 PM
that guy died too after verified the other dead body...
最怕就明明已經照住佢要求做...但佢由始至終都係覺得你做唔到佢要求...
又明明自己已經盡量所有飲奶嘅力...
charlie417 發表於 2017-7-30 04:09 AM
盡力不等於有好的結果
good morning kk
如果係咁...又真係幾無奈...
我有個同事都有少少頂唔緊...
差少少就想爆佢seed...
charlie417 發表於 2017-7-30 04:11 AM
呢個感覺我系過去一年深有體會,感覺底線就來到架啦
條骨都無佐lu
簽名被屏蔽
人工包埋可以,不過老細嘴臉同做法我依然系唔認同
條骨都無佐lu
人工包埋可以,不過老細嘴臉同做法我依然系唔認同
lhy92725 發表於 2017-7-30 12:50 PM
我建議你做老闆從他的角度感受下
good evening..........
我建議你做老闆從他的角度感受下
Pedestrian_A 發表於 2017-7-30 03:48 PM
打工仔永遠唔會企系老細嘅角度睇野,相反,好嘅老細應該時時從員工的角度去睇問題
畢竟,員工其實系老細嘅生財工具,無人同佢做野,佢乞米啦
條骨都無佐lu
簽名被屏蔽
good morning kk
打工仔永遠唔會企系老細嘅角度睇野,相反,好嘅老細應該時時從員工的角度去睇問題
畢竟,員工其實系老細嘅生財工具,無人同佢做野,佢乞米啦
lhy92725 發表於 2017-7-30 05:12 PM
perfectman says what i am about to say...

you get paid to get the boss's problem solved!  you have to understand that why you working and what you have to do to achieve what you get.

if you don't have the ability to finish the task, go find another job that suits you!  all the cats on this forum are just lazy and expect getting paid without doing anything.
人嘅一生都係生活喺無奈之中㗎啦
老闆請夥計永遠都覺得人工畀多
夥計出糧永遠都覺得人工收得少
如果企喺雙方嘅立場
大家都無錯㗎喎
所以咪有妥協嘅出現囉
你嘅無奈,你當人工包埋算啦! ...
perfectman 發表於 2017-7-30 11:26 AM
正如櫻杏子所講人生係由灰心﹑失望同埋無奈所組成
有時雙方嘅觀點與角度唔一樣
睇到嘅嘢都唔會相同
磨擦好多時就係咁產生
呢個感覺我系過去一年深有體會,感覺底線就來到架啦
lhy92725 發表於 2017-7-30 09:38 AM
我諗我EQ比較高...好多時我底線會唔知去左邊...
但眼見我果位同事...真係有少少駁咀...
就快爆SEED嘅畫面...成個氣氛都有少少薑...
感覺又唔係咁好咁...
盡力不等於有好的結果
Pedestrian_A 發表於 2017-7-30 09:23 AM
但至少我真係唔係HEA佢...真係出盡飲奶嘅力去做...
但佢想要既唔止係100分...甚至係超過100分...
郭富城有首歌都有得唱啦...「沒結果...還是結果」