返回列表 回復 發帖
吃多点好料,让身体更健康
4461 發表於 2018-10-19 02:46 PM

4461大哥 好!! 現在都非常注意飲食了!!!

為了少買 經加工 食品,更購買多個廚房煮食工具,連香腸肉丸等都自己製作啦!!!

点解你仲食辣椒啊,甘刺激性嘅食物唔应该食架
lhy92725 發表於 2018-10-19 04:48 PM

貓貓 好!! 4哥答左啦!! 不過我都唔係食得好辣,因為老公唔食得辣,要就返佢!!!

有助防癌:研究也顯示辣椒素也具防癌作用。研究員證明辣椒素阻止攝護腺腫瘤生長,也就是說食物加辣,可能有助預防攝護腺癌。「抗癌研究」期刊1997年報導,科學家讓倉鼠吃菸草以助長肺癌,然後一群倉鼠也吃辣椒素,另 ...
4461 發表於 2018-10-19 05:37 PM

4哥 好!! 咁要叫老公食多DD辣!!!

西蘭花,豆類,蘋果都話防癌,不過依家啲人好似好容易就生癌,上個月有親戚胃癌走咗,剛剛又有親戚胰臟癌走咗,都係唔煙唔酒,正常生活,有運動嘅人,所以人生無常,活在當下啦! ...
perfectman 發表於 2018-10-20 03:00 PM

完美俠 好!! 好在我只係第二期,唔走得住;五年內唔返發,我就可能安全啦!!!

86686# gracechanstuart  

點我燈!
咁我一定要出嚟招呼下Grace妹妹你啦!
perfectman 發表於 2018-10-20 03:03 PM

完美俠 好耐之前已經係呢度主人家啦,入嚟唔叫人,KK 會鬧嘎!!!

各位吹水區 會員 大家好!! 請來支持【公仔箱技術團隊】連日來日以繼夜對抗不明惡意份子的辛勞!!!

活動帖連結:

[活動]請各位會員來支持【公仔箱技術團隊】連日來日以繼夜對抗不明惡意份子的辛勞!!(現正進行中...)

各位公仔箱會員 大家好好!! 請大家幫忙!!!

早晨咁多位有新朋友wor
tvbkk123 發表於 2018-10-25 09:09 AM

KK 好!! 睇嚟完美俠拋個西瓜落海有用喔!!!

咁講嘢都有嘅
tvbkk123 發表於 2018-10-25 10:08 AM
唔係 Grace 講嘎!!!

86701# gracechanstuart  

KK?連拋西瓜都搵唔到佢喇
perfectman 發表於 2018-10-20 07:43 PM

各位 水區 老友 大家好!!!

Grace 明天(美國西北周二)開始,將會到邁阿密州度假,

回程並前往俄立岡州波特蘭市(BB大哥嗰度)兩天購物旅!!!

明天起,Grace 雖然有帶Ipad、Notebook、電話等等,但只會處理版務等...!!!

各位若在論壇時間萬聖節當天(24小時),到Grace [有傾有講吹水區]水帖恭賀,有萬聖節糖派呀!!!

【☆★Grace 360° 分享天地!!★☆】萬聖節派糖糖

另外若【有傾有講吹水區】論壇時間萬聖節當天(24小時),大家吹水帖總數超過1000帖,各吹水會員將帖帖有獎!!!

請大家注意,吹水不是灌水,是和其他會員聊天,傾談!!!

若不超過1000帖,咁就簡單派糖糖啦!!!

真系正啊,又可以度假,我都唔想返工啊
lhy92725 發表於 2018-10-29 08:37 PM
去玩完返嚟,將會很累!!!

話時話,好耐無見到 BB 大哥了!!!

KK、完美俠 好!!!

Grace 明天去度假啦!! 在此預祝大家 萬聖節快樂!!!

【有傾有講吹水區】聖誕新年有獎活動

【聖誕新年包剪揼!!贏完獎金贏禮物!!】

12月23日至1月3日舉行!!

歡迎新知舊友參加!!

詳情請按圖片連結:

【星馬新聞區】暨【貿發局】聖誕新年活動

【聖誕馴鹿閃燈顏色猜猜看】嚟啦!!!

舉行時間: 2018年12月24日至2018年1月2日

舉行地點: 星馬新聞^^閒談時事新聞^^帖內

詳情請按以下圖片連結:

恭祝KK、完美俠、各位水區老友、新友 新年快樂!!!

身體健康!! 事事如意!! 永遠快樂!!!