返回列表 回復 發帖

想買手機, 請大家比d意見

我budget 5500左右, 主要都係影下相上下網, 有邊部岩我呢請問??
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~公仔箱論壇/ z4 Z; |! K, x2 J  k% K
9時16分 發表於 2013-6-1 07:59 AM
3 y. L) c/ f9 V6 y' pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
1 H9 [' m: M! B  w6 M; i1 U' K# L師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?os.tvboxnow.com+ t5 i3 ]) B  D  |' L1 P3 ~
iamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
+ n! t1 p2 e5 i7 V* _下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
tvb now,tvbnow,bttvb3 V+ V/ _5 v7 K$ i, K0 d
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?公仔箱論壇2 Y- T  s# ]# ?% w! ^+ H& n4 `# g
iamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
+ S2 p% J" k( ], q$ o
s4雖然像素高, 但我之前睇返d試機文, one影出黎既相質素反而仲好d添, 可能始終因為感光勁好多
tvb now,tvbnow,bttvb* M  ?9 @8 ?" |
下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎7 s! G! e, r# z! C# Q5 i
sweetcherry 發表於 2013-6-1 08:33 AM
1 e2 W6 @! g, m" N2 f6 ~1 h公仔箱論壇唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好9 E+ Y* p' G1 ]; m
仲要配合埋鏡頭等等架
8 K0 h/ u4 ?8 {+ |# Wtvb now,tvbnow,bttvb你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
近期都係得HTC ONE同S4架姐
7 p+ l' Q( ^  ]" u* @, mos.tvboxnow.com但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
& V% Y( ]; B% v5 j- O6 F1 cos.tvboxnow.com唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好
8 _4 }+ M% N6 K  p5 o' n( T  Jtvb now,tvbnow,bttvb仲要配合埋鏡頭等等架TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# F" r3 Y/ b9 ^. h; c; j
你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
' K$ O# p; K7 d3 gtvb now,tvbnow,bttvb9時16分 發表於 2013-6-1 08:53 AM
公仔箱論壇! ]$ e! m2 ^# x; S" @, c
又好似幾有道理..哈哈tvb now,tvbnow,bttvb8 V# w' Z( e+ [4 [
想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
近期都係得HTC ONE同S4架姐
: M; L  N+ U! T5 I" W但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左  _/ [* H0 r& H; U5 ^
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:12 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" z! m& L8 }% U% V
嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
公仔箱論壇6 n4 K+ X- l. O) y3 K1 S& _
嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?os.tvboxnow.com" ?0 ~0 l% \3 \& G" F- @
sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:23 AM
& a) ]$ Z1 a7 P2 Q/ j! z6 T( E$ G2 H金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
! s) s+ W- D! H0 X3 F; G2 F% n公仔箱論壇又好似幾有道理..哈哈
" T3 }# }+ s3 B' p, D8 f想知呢部ONE影相多唔多野玩架??公仔箱論壇) ]0 t* D  P. Y
sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:22 AM
0 `# |3 \& N4 _5 a/ N
多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index
+ D' ]% l4 }) A5 l9 o. vos.tvboxnow.com金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱os.tvboxnow.com5 [2 C8 m' a$ O5 w: @0 l
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
os.tvboxnow.com$ C- V  V) D2 ?
係呀, 我以前用s3試過燒左
os.tvboxnow.com& a5 [/ a; {) X3 h: i; Y
金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱os.tvboxnow.com) q3 _  m2 H% ^) m
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 S3 x4 \" x5 d
ic, 咁我都放心d, 一陣真係爆炸就大件事
公仔箱論壇/ J. k; z: U8 f, h9 \# D
多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/indexos.tvboxnow.com/ \" \. k, g. f$ Z
9時16分 發表於 2013-6-1 09:52 AM
  S8 e& z. z) T4 c/ C* {( I
thx!!好詳細呀講得, 原來咁好架呢部
影相既話就1定係one ga la, 而且又岩你budget