返回列表 回復 發帖

[討論] 新游戏意见调查 - 命运挑战游戏

玩得多送分游戏,觉得好闷,无勿挑战性。
忽然间我有个idea跳左出来。大家不妨来讨论下。

新游戏既形式就好似赌博,参加者需要拿TVB币出来玩。但到最后我一分钱都吾会收到。

例子:
估阿仙奴既输赢和。
上限1000000(一百万)TVB币。
估中赔投注分数x2。
估错就输一半。

我估阿仙奴输,投注一百万。
我赢,我得两百万。
我输,我拿返50万。

甘另外果50万呢?我会到左球赛结束后,派完左奖金之后,我会将我收到既奖金平分比全部参加者。
依个游戏完全一样系个送分游戏,只不过会员所得既分数可以多好多。

大家不妨比D意见。
多谢!

但可能会拿返更多啵!
咁係唔係要规定大家嘅投注额咧??
如果唔係,咁到最后平分嘅时候,
会有少少唔公平嘅情况出现啵
GQG 發表於 2013-4-21 11:03 AM
当然要有投注额上限,每当我开项目既时候都会设定。
如果玩者冇$就冇得玩
另游戲係望估中送大獎分唔想把分去搏彩
所以還是照舊的好
kikideebaby 發表於 2013-4-27 02:13 AM
明白!但系依个新游戏就系要甲硬要送钱啵,估中既话,奖金x2,估吾中果D,就加起来平分比全部无估中既参加者。例如你投注100万,但无估中,你吾会输晒100万,如果参加者多既话,估吾中又多,甘平均起来,你可能拿得返一半奖金,更有可能得到比你投注额更多既分配奖金。当然系要在乎于多少人参加。

另外你提到冇$就冇得玩,依个系事实。所以要开依个游戏格式系有一定既难度。所以我只会设定投注额上限,非常低既下限。你可以投注100TVB币。
此游戏的而且确有漏洞既存在,所以我开左个测试游戏,来个纸上谈兵,模拟下个结果。所有参加者我会作出一D动作作为感谢礼。
参照返个游戏测试,得出以下结果,大家认为如何?

新游戏测试 - 阿仙奴 vs 曼聯
zzleezz - 投注100万,无估中,输一半 = 50万
GQG - 投注100,无估中,输一半 = 50
cacing2009 - 投注100万,无估中,输一半 = 50万

rita12345 - 投注100万,估中,投注额x2 = 200万

奖金派出 - 200万
奖金退还 - 100万零50

平分参加者所输奖金 - 1000050 / 3 = 333350
每人平均分得333350

其实依个游戏既玩法的确存在漏洞。需要再三思!
响投注额度扣出来既。

zzleezz - 投注100万,无估中,输一半 = 50万
GQG - 投注100,无估中,输一半 = 50
cacing2009 - 投注100万,无估中,输一半 = 50万
GQG投注100蚊姐,吾系100万!
哎呀!原來係我自己打漏咗個“萬”,
抱歉抱歉~~
GQG 發表於 2013-5-1 07:04 AM
哈哈哈哈!!吾紧要,其实仲要多谢你,甘我地先可以见到个format既漏洞同埋个奖金计算上既分别。