返回列表 回復 發帖
我地滿5年先加一日
lhy92725 發表於 2017-9-3 09:53 AM

貓貓 咁慘呀!! 炒老闆啦!!!

你打的也是漢字哦,你都看不懂嗎?
lhy92725 發表於 2017-9-3 06:02 PM

他的意思,繁體字才是漢字??!!!

E 生、各位水區老友 早午晚好好好!!!

Grace 又嚟賣廣告啦!!!

為慶祝【☆★Grace 360°分享天地★☆】新開張!!

!(Grace 既 唱作區個人聊天室)!

凡於本帖發出後72小時,到【☆★Grace 360°分享天地★☆】探下Grace,

回個帖,分享一D好事物,例如,一首好歌,一幅美圖 等等...

就可以得到Grace送出道賀紅包一封啦!!

只要 Click一下 以下 圖片,就可以去到我個分享天地啦!!

請各位多多指教!!

多謝各位支持!!

E 生 早晨!!!

各位水區老友 早午晚好好好!!!

都唔出奇,我家裡電腦都系繁體字的,公司只不過因為做文件的關係,我只能設返簡體而已
lhy92725 發表於 2017-9-4 09:45 PM

如果繁體字才是漢字,那麼簡體字是甚麼呢??!

E 生 早晨!!!

简体字系中国独有嘅,专登整出来的
lhy92725 發表於 2017-9-5 10:50 AM

咁即係咩字呢??!!!

E 生 傍晚晚上好!!!

Grace 去完 GYM 瞓完大覺返嚟啦!!!

即系其实唔算系正统的中文咯
lhy92725 發表於 2017-9-6 10:55 AM

其實有部分簡體係草書,嗰D咁歷史悠久,都應該係正統呱!!!

E 生 早晨!!!

E 生 早早晨!!!

尋日發表唱作區會員生辰祝賀帖,發表完就被睡魔Call 左!!!

大家 周末日好嗎??!!

E 生 下午好!! 各位水區老友 早午晚好好好!!!

E 生 下午好!!!

盤點真系想死
lhy92725 發表於 2017-9-12 10:13 PM

考耐性貓 下午好!!!

今日睇住個表格一樣想撞墻
lhy92725 發表於 2017-9-13 10:45 PM

E 生、撞牆貓 下午好!!!