返回列表 回復 發帖
半山扶手電梯好虐人
下賭海
差啲滯留澳門,因為當日船飛已經賣曬,好彩仲有船直去香港機場
車車好⋯⋯
旅遊非常愉快啦⋯⋯我公司遲D計劃再有日本舉行交流會⋯⋯
timmaxsing 發表於 2016-10-10 06:24 PM
日本邊樹先?
收穫如何啊
lhy92725 發表於 2016-10-9 11:20 PM
尋日振興咗多少澳門經濟,今日冇輸贏
大家早晨, 今日攰到幾乎唔想起身返工
澳門好明顯專登整少幾班船等D人留系澳門耐D
lhy92725 發表於 2016-10-10 09:36 PM
D賭場都做到成座迷宮咁, 一定係唔想人離開
told you!you forgot about the hk holiday...  that's why the ferry tickets were sold out early

Pedestrian_A 發表於 2016-10-11 04:32 AM
因為我地過澳門時幾乎冇人, 所以冇諗到咁誇張
有時候有D野要親身經歷過先會有深切體會
下次再去澳門時就要學乖要提早買飛
可坐直升機回港
mnb1123 發表於 2016-10-11 09:51 AM
你請我坐?
話時話, 我地排隊買船飛時有人過嚟問要唔要佢手上嘅飛
原因係佢買到嘅船飛時間太遲, 佢改搭直升機
車車和朋友住在半山!
能夠負擔$4300
Pedestrian_A 發表於 2016-10-11 10:43 AM
4300yen嘅話隨隨便便我都可以比, 但4300港紙需要肉痛下架, 畢竟直升機只搭果十幾分鐘
除非我日理萬機, 時間勁寶貴, 係連一秒鐘都唔可以浪費嘅大人物, 咁當然會選擇用錢買時間
but!!!!! me only a poor & small potato!!
人地果D系风水布局黎架
lhy92725 發表於 2016-10-12 11:27 AM
只要我係賭場度見到D難以解釋嘅布局, 我都會話, 風水
净系今日?我以为日日都系嘅哦
lhy92725 發表於 2016-10-12 11:28 AM
因為上個週末我行程好操勞, 所以返嚟後身體一直要求要休息

第一日: 前晚10點幾就入機場, 半夜1點上機, 凌晨4點半到
      因為酒店係定澳門嘅, 所以係HK我地冇地方落腳休息
      行程一直滿到夜晚食完飯再過澳門, 到左酒店先有得休息
第二日: 行程最輕鬆嘅一日
第三日: 上半日都還好, 下半日就因為過HK嘅船飛問題, 搞到我計劃大亂
      4點幾到碼頭, 買到嘅船飛係7點9嘅, 好彩買飛時就可以check in行李, 唔駛帶住行李周圍去
      而飛機係夜晚11點半, 到日本係第二朝嘅4點半, 返到屋企沖完涼就直接返工
      回程係機度幾乎冇咩點訓, 所以勁攰

next time you buy hkd$500,000 chips and will get free ferry tickets and accommodation.

i'm not sure about now but back in january, there was a deal for hkd$21xx for two people round trip ferry t ...
Pedestrian_A 發表於 2016-10-12 02:05 PM
i didn't even buy HKD5,000 chips
you said you live in 半山 while staying in hk
Pedestrian_A 發表於 2016-10-12 02:06 PM
i just said i went to 中環半山扶手電梯
猫好穷呀,又要落一转香港帮人罗野啦
lhy92725 發表於 2016-10-13 11:18 AM
兼職