返回列表 回復 發帖

[新聞] 阿仙奴主席有信心續約雲佩斯

雖然有傳聞指出雲佩斯的未來將會跟阿仙奴能否獲得來季的歐聯入場券掛鉤,但槍手主席希活對續約隊長充滿信心,他相信荷蘭人必定會在今夏續約。而梅迪薩卡則表示,今夏即將加盟阿仙奴的普多斯基能在酋長球場取得成功。

雲佩斯當前與阿仙奴的合约只剩下12個月就到期,他引起了眾多歐洲豪門的關注,皇馬、曼城和祖雲達斯都有意在今夏挖走「羅賓俠」,不過希活有信心續約雲佩斯。

「我們還沒有跟雲佩斯展開談判,但我最近跟雲加談過。」希活說,「雲加很有信心,雲佩斯將會留隊,我也很希望他能留隊。今季他擁有夢幻的演出,據我瞭解,至今為止我們沒有收到任何球會的正式聯繫。」

在被問到歐聯入場券是不是他們留住雲佩斯的關係時,希活回答說:「我不知道。」

對於雲佩斯的未來,英國媒體最近指出,雲佩斯對祖雲達斯和曼城都不感興趣,如果這位荷蘭人離開阿仙奴,那麼他只會在皇馬和巴塞中作出選擇。

雲佩斯的去留仍未有定論,不過德國前鋒普多斯基已肯定會在今夏加盟,對於德國同胞的即將到來,梅迪薩卡感到很期待,他認為普多斯基有能力在阿仙奴取得成功。普多斯基在2004年迎來德國國家隊處子球,在過去三屆世界大賽,他一共攻入了8球,而在德國國家隊,他上陣95次攻入了43球,梅迪薩卡認為,普多斯基具備在英超成功的條件。

「他很有信心。」梅迪薩卡說,「當他覺得球隊需要他時,當我們需要入球時,他總是會在那裡。他總是球場上表現最好的球員之一,沒有事情能令他失落,他很有信心,這是我很喜歡他的地方。」

「他是一名夢幻前鋒,他踢任何位置都能攻入很多球,他第一時間控球的能力很強,這是一種很強的能力,這會對我們很有好處。我認為他還擁有很強的身體力量,這是征戰英超必須的,他的速度也很快,加盟阿仙奴對他來說是一個挑戰,希望他能應付好。」

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

評分次數

• mysteryray

點解會有信心呢?
主席請自問你可以比到D咩佢!?
錢?唔夠人多..
獎盃?又未夠班同人爭...
咁你比到D咩佢!?
唔通真係同你講感情!?
除非佢係謝拉特啦...
否則真係唔可以講得咁有信心..

另外....梅迪薩卡所講既..
無錯...係人都知尹佩斯有幾重要...球隊需要佢既時候..佢就會係度..
但問題...佢唔係神...佢識入波..都係你地班後衛識守先得架..
你想人留低唔該你地都做好D囉..

評分次數

點解會有信心呢?
錢?唔夠人多..
咁你比到D咩佢!?
唔通真係同你講感情!?
除非佢係謝拉特啦...

無錯... ...
lch12 發表於 2012-5-11 07:14 PM
我真擔心雲隊長會好似其他人甘,為獎杯而離開,就算真係發生,都無可厚非!
我真擔心雲隊長會好似其他人甘,為獎杯而離開,就算真係發生,都無可厚非!
mysteryray 發表於 2012-5-11 09:07 PM
呢個球壇上..越來越少好似謝拉特呢D咁忠心既球員...
每個球員都會為自己既前途著想...
但又唔可以怪佢地..
球員生涯得咁短..
有邊個唔想風風光光咁退休...?

評分次數

7年無杯攞(除了酉長杯), 下屆亦不樂觀, 對一位世界級球員來講, 始終難受, 要走亦無可厚非!
近年阿仙奴忠心既球員, 要數柏金.

評分次數

7年無杯攞(除了酉長杯), 下屆亦不樂觀, 對一位世界級球員來講, 始終難受, 要走亦無可厚非!
近年阿仙奴忠心既球員, 要數柏金.
tank2000 發表於 2012-5-11 11:36 PM
但而家已經搵唔到第二個柏金出現了....
點解會有信心呢?
錢?唔夠人多..
咁你比到D咩佢!?
唔通真係同你講感情!?
除非佢係謝拉特啦...

無錯... ...
lch12 發表於 2012-5-11 07:14 PM
勁勁勁!!!!完全表達晒一個打工仔既心態
曾經有人講過英國多騙子,其實係真既,最利害佢地可以連自己都呃埋~

至於梅迪薩卡話自己有力做正選~~~
我認為佢無得救架喇~
佢真係唔岩打英超,單薄,太慢,腳短,唔夠氣........哩種體質,就算佢再努力,都改變不會太大

評分次數

勁勁勁!!!!完全表達晒一個打工仔既心態
曾經有人講過英國多騙子,其實係真既,最利害佢地可以連自己都呃埋~

至於梅迪薩卡話自己有力做正選~~~
我認為佢無得救架喇~
佢真係唔岩打英超,單薄,太慢,腳短,唔夠氣 ...
firemic 發表於 2012-5-12 02:39 PM
做人就係咁現實架啦...
睇曼城就完全實現到呢個道理...

佢都已經中哂一個足球員唔應該有既死症wo...
對於後衛黎講...體力同反應應該係最重要吧...
動作慢..又唔夠氣..點防守?
對住巴利楊格馬達呢d速度型點搞?
對住杜奧巴呢D力量型又點搞?

評分次數