返回列表 回復 發帖
原來冰皮好易整..今日都市閒情有教整
榴槤蛋撻 發表於 2009-9-24 08:07 PM
good evening 撻撻, 要唔要自己整個俾 miss
good evening 撻撻, 要唔要自己整個俾 miss
小飛機 發表於 2009-9-24 08:09 PM
冇餅印喎~~我今年食'變形金剛'月餅~~
玉樹臨風姣鬆啲 有冇奶味或者西味 不過我對月餅好傳統, 鍾意食雙黃白蓮蓉 上2 星期同我至愛都食左冰肥, 果隻係榮華蛋黃綠豆蓉 ...
小飛機 發表於 2009-9-24 08:01 PM
我知有奶皇味 仲有西~柚味,o岩唔o岩你口味呀 如果入開元朗,記得買盒 大同月餅,正過榮化架
我知有奶皇味 仲有西~柚味,o岩唔o岩你口味呀 如果入開元朗,記得買盒 大同月餅,正過榮化架
寇仲~ 發表於 2009-9-24 08:24 PM
姣鬆啲, 我今日去左九龍灣德福商場, 見到有展銷會, 大同都有擺檔, 唔使入元朗咁遠...話話, 大同有 10黃月餅, 你食過未?
原來冰皮好易整..今日都市閒情有教整
榴槤蛋撻 發表於 2009-9-24 08:07 PM
咁用你個樣做餅印,一定有你陣除,咪正宗榴槤味冰肥囉
冇餅印喎~~我今年食'變形金剛'月餅~~
榴槤蛋撻 發表於 2009-9-24 08:16 PM
去旺角新填地街買個囖, 果度好多整餅工具, 唔啱可以自己 "挑"個, 獨一無二
咁用你個樣做餅印,一定有你陣除,咪正宗榴槤味冰肥囉
寇仲~ 發表於 2009-9-24 08:29 PM
我驚到時冇胃口食
我驚到時冇胃口食
小飛機 發表於 2009-9-24 08:30 PM
我很贊同~~
姣鬆啲, 我今日去左九龍灣德福商場, 見到有展銷會, 大同都有擺檔, 唔使入元朗咁遠...話話, 大同有 10黃月餅, 你食過未?
小飛機 發表於 2009-9-24 08:27 PM
係咩 我都係鐘意食雙王,食完十王我諗唔爆漿死,都一定會爆血管
我很贊同~~
榴槤蛋撻 發表於 2009-9-24 08:32 PM
撻撻, 你又鍾意食咩月餅?
我驚到時冇胃口食
小飛機 發表於 2009-9-24 08:30 PM
果係特登整俾Miss食架,你無份囉
去旺角新填地街買個囖, 果度好多整餅工具, 唔啱可以自己 "挑"個, 獨一無二
小飛機 發表於 2009-9-24 08:29 PM
係咩! good idea.... 不過做冰皮要用塑膠...
係咩 我都係鐘意食雙王,食完十王我諗唔爆漿死,都一定會爆血管
寇仲~ 發表於 2009-9-24 08:32 PM
我睇雜誌話足夠16人食, 但係d黃分怖唔平均, 切開嚟可能有d 冇黃, 你食果d 咪啱囖
寇仲~ 發表於 2009-9-24 08:34 PM
姣鬆啲, 姣鬆啲, 咁你整個俾我喇, 但我唔要你個餅印喎...
寇仲~ 發表於 2009-9-24 08:34 PM
仲仲:你係大厨..邊敢•班門弄斧