返回列表 回復 發帖
0 ~0 u0 K: G3 B/ w" itvb now,tvbnow,bttvb唔係呱
2 V6 n; `+ |) h3 E. Q/ b( E3 vfree2penny 發表於 2015-12-20 05:42 AM
係菜
os.tvboxnow.com/ n; r) o+ R/ H
小事!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 g% W! d! N2 b5 p$ W% B
free2penny 發表於 2015-12-20 05:45 AM
我的辦公桌上已經沒有空間, 要坐死人位幫他做他的工作
& W% c6 S0 v5 \& w9 p) ?沒有人睇火就煲干水哦- @1 a4 u7 _$ |2 q$ n; t) ~
free2penny 發表於 2015-12-20 05:47 AM
同貓的錢包一樣
2 _, Y8 p- I  H3 C+ v9 P4 |" H公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" e$ F' q- \/ _5 U8 k( e8 |, z/ H
人地做佐20几年以上。tvb now,tvbnow,bttvb" a' \2 _/ X& b/ b
大啦叭 發表於 2015-12-20 07:22 AM
20几年還有傻瓜
7 H, f  H: `2 b. L, K
我在屋企都试过唔记得煲汤仲有火。公仔箱論壇3 U9 {" r" H% y4 v  {& @' k$ {
大啦叭 發表於 2015-12-20 07:26 AM
屋企記得買保險
我個系電煲煲湯煲,個火好慢,除非48個鐘無人理,否則絕不會干水4 g1 C9 T( ]5 j! u) g
lhy92725 發表於 2015-12-20 09:30 AM
電器48個鐘無人理
9 @( }- |( A3 v  Gos.tvboxnow.com電煲煲湯煲) l, V8 n" l) l- p9 g
free2penny 發表於 2015-12-20 12:18 PM
強國電器
紫砂內膽電煲專門煲湯的
6 A: ]. B& o' M/ nos.tvboxnow.comlhy92725 發表於 2015-12-20 02:14 PM

藥煲

昅昅先
局部區域潛水中...
藥煲
6 H- B) |! x7 Q" x9 pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Pedestrian_A 發表於 2015-12-20 03:42 PM
撞鬼你咩?一日到黑都係咁嘅樣,整腳先!
局部區域潛水中...
藥煲就吾系紫砂甘靚咯,普通瓦煲遮
條骨都無佐lu
撞鬼你咩?一日到黑都係咁嘅樣,整腳先!
6 [* T' N8 I( q$ N1 v9 `1 ]tvb now,tvbnow,bttvb金石良 發表於 2015-12-20 04:22 PM
整腳
整腳os.tvboxnow.com& [3 i$ S1 h9 {# D9 U
Pedestrian_A 發表於 2015-12-20 04:41 PM
penny妹妹走佬?
局部區域潛水中...
2 g5 k, q- W& y7 Q) Y- }  E7 Jos.tvboxnow.com( Q& o* z. i* X# E7 }. g- Z" j

舊  瓶

==============

3 \) }6 R6 e7 yos.tvboxnow.com7 }! V8 Z# E5 e' H4 B; C. Y
7 F0 @1 h( N! s

. c5 q5 z1 D* ?6 U" m3 |os.tvboxnow.comos.tvboxnow.com* X& ~$ q8 u/ t

. S6 x# o7 k: Z- g( h3 Q6 y$ TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
冬至、聖誕、元旦、情人節、春節、元宵...仲有冇?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: N/ X; i. Y* c4 w% F1 O
" G8 j8 R: M, b% v; u8 {
都係唔好搞咁多嘢喇,元旦前夕,就揪大家出嚟算舊數好咯(小心D讀)!

$ ~' Z/ a0 H2 d$ otvb now,tvbnow,bttvb金石良 發表於 2014-12-16 08:57 PM
0 ~# R3 l4 A/ F" A1 Dtvb now,tvbnow,bttvb
/ V6 o7 U. S  G. [: ~, h. ?9 etvb now,tvbnow,bttvb
秋 後 算 帳 ≠ 算 秋 帳!
# N+ a% ]$ e" A3 L- F) {6 Z+ ^
tvb now,tvbnow,bttvb6 |8 o5 L( V2 Y
os.tvboxnow.com5 I. T0 x: u  N/ [; s

6 n1 V* g" j) B9 Q3 V7 j  a7 hos.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb7 U: v2 d" b, o4 @( `- F3 g
我當然知道邊幾位朋友,一年到晚都有入嚟支持新聞區啦,但為免今年曾經入過嚟嘅朋友失咗呢個機會,所以麻煩大家打返幾粒字,等我唔使爬餐死咁,大家話好冇?
( d$ [8 r. `) s. @" T: B/ W. K
- @$ |# c+ R2 V7 b% J2 O0 u3 f( Atvb now,tvbnow,bttvb就打『我要算秋帳』啦!一於咁話! tvb now,tvbnow,bttvb& `$ {, D- U9 z0 }! E' W

& X' v' Z0 S: E- otvb now,tvbnow,bttvb
- c( A/ A: I3 H) W7 dos.tvboxnow.com公仔箱論壇5 w1 @8 z# E- P# d7 |
ps.呢帖之前好耐冇入嚟,同埋呢帖之後第一次入嚟嘅朋友,不作此列!
: A: h% o( I8 h- l0 C1 ~3 @金石良 發表於 2014-12-16 09:04 PM
局部區域潛水中...
. h: c% V& x! [2 \) m) \; JTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。os.tvboxnow.com3 z! Y; q9 o) c2 W2 P) o' i, t

新  酒
, P  r- Y1 J# Yos.tvboxnow.com==============

os.tvboxnow.com+ z& Q4 b7 Y3 h. ^7 h

/ B0 L- `4 |* \* U0 a7 l$ Uos.tvboxnow.com時移勢易,自貿發局成立至今,呢度多返好多朋友入嚟,與新開帖之時不遑多讓,呢D全賴我有一個好幫手grace姐,同埋大家一直以來嘅支持,先有咁嘅成果,感謝grace姐,感謝各位,講完!公仔箱論壇7 ^2 e5 Y4 C. Y: {4 ]
os.tvboxnow.com' p: h8 V, w8 g8 K1 x
正因今時唔同往日,一粒酸梅兩粒核,所以...公仔箱論壇8 s5 g$ Q2 I! \' L
以下有兩個年結計算方法俾大家選擇,最後會採用最多人揀嗰個!
tvb now,tvbnow,bttvb. N$ R/ r! l: j

) u1 k* C$ d; V$ e7 x公仔箱論壇
沿用我之往年計算法,請打:公仔箱論壇8 n* O/ x' f7 H! B* B
『我要算秋帳』
8 K0 H' X) E, t9 g% n& A  ^* S

- Z/ {" W. P3 {' ]公仔箱論壇
品嚐grace姐舊瓶新酒,請打:
/ k" q0 M1 y$ [) J, P) `tvb now,tvbnow,bttvb『我要算秋賬』
1 t; ]# e+ y4 L2 }! ~' K

/ I8 ^0 e9 w4 ~* o- k0 M' @
歡迎大家跟我算算帳,打咗未必有,唔打一定冇,月尾截止,講晒!
局部區域潛水中...