返回列表 回復 發帖
勁酷啦叭師傅 晚上好!!!
蒸魚好平常,不過呢度冇生猛魚賣,冰鮮既全部已經開件,一般市場冇整條魚賣,揸兩個幾鐘車嗰間全部係雪藏魚,攞嚟煎炸都要落重薑蔥蒜辣椒鹽糖醋,點 ...
gracechanstuart 發表於 2016-11-18 10:27 PM
maybe you can try river fishing
勁酷啦叭師傅 晚上好!!!
蒸魚好平常,不過呢度冇生猛魚賣,冰鮮既全部已經開件,一般市場冇整條魚賣,揸兩個幾鐘車嗰間全部係雪藏魚,攞嚟煎炸都要落重薑蔥蒜辣椒鹽糖醋,點 ...
gracechanstuart 發表於 2016-11-18 10:27 PM
Grace姐晚上好!
呢边有成条鱼卖。 通常捡1kg 以下 800-900g 左右。
大条鱼都有, 不过切成鱼扒或者软边卖。
鱼扒都可意清蒸咖
你地果邊D魚都好大條,基本上系要切件咯
我覺得魚類海鮮類無得清蒸真系好可惜
lhy92725 發表於 2016-11-18 10:59 PM
有时D鱼要落果皮清蒸至得。落薑有时会蒸出泥味。
maybe you can try river fishing
Pedestrian_A 發表於 2016-11-19 11:43 AM
你地fishing 冇尺寸限制咩?
有时D鱼要落果皮清蒸至得。落薑有时会蒸出泥味。
大啦叭 發表於 2016-11-19 06:55 PM
真系架?真系長知識了,例如有D咩魚呢?
條骨都無佐lu
猫猫。。。。好耐冇见嘞。。。!
入嚟打声招呼。。。。。
民间尽管有真主
民众最终是苦主
西門兄,你好啊,甘耐唔見,去佐邊度發財啊
條骨都無佐lu

各位酷靚勁爆 下午好!!!

Grace 又嚟賣廣告啦!!!

詳情請按以下連結!!!

【感恩節】《骰寶遊戲》詳情按此!!

你地fishing 冇尺寸限制咩?
大啦叭 發表於 2016-11-19 07:05 PM
真系架?真系長知識了,例如有D咩魚呢?
lhy92725 發表於 2016-11-19 09:42 PM
冇鳞鱼都要小心D。其实西餐好钟意落新鲜果皮碎或者柠檬皮碎辟鱼腥
Grace姐晚上好!
呢边有成条鱼卖。 通常捡1kg 以下 800-900g 左右。
大条鱼都有, 不过切成鱼扒或者软边卖。
鱼扒都可意清蒸咖
大啦叭 發表於 2016-11-19 06:53 PM
魚扒好似都系煎好食D吧
條骨都無佐lu
魚扒好似都系煎好食D吧
lhy92725 發表於 2016-11-20 09:35 PM
要看是什麼魚
冇鳞鱼都要小心D。其实西餐好钟意落新鲜果皮碎或者柠檬皮碎辟鱼腥
大啦叭 發表於 2016-11-20 07:23 PM
甘讲我记得了,果D鱼的确本身系有阵泥味
條骨都無佐lu
魚扒好似都系煎好食D吧
lhy92725 發表於 2016-11-20 09:35 PM
煎鱼扒果阵要火候掌握得好。无论用唔用镬盖,都要先煎熟一边,再反转煎另一边。
最后加过豉油糖酒,着色加味就OK 嘞
甘讲我记得了,果D鱼的确本身系有阵泥味
lhy92725 發表於 2016-11-21 02:46 PM
猫姐果然钟意食鱼