返回列表 回復 發帖
無辦法改善啦,大批老人家的出糧都是在銀行,造成日日都甘擠擁
# T" E- E1 N' yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。lhy92725 發表於 2015-9-18 05:06 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ @; ~4 |9 X/ m+ P" H3 o. n1 O
我地呢度都係 自動轉帳!!
無辦法改善啦,大批老人家的出糧都是在銀行,造成日日都甘擠擁
; @6 t: h- f" S, ]- T* E9 p7 N, Jlhy92725 發表於 2015-9-18 05:06 PM
/ ^8 U6 V  m& F/ O5 f5 M' y
其實點解特別話 "老人家"??!!
因為系D老人家去銀行櫃檯排隊羅錢tvb now,tvbnow,bttvb6 ^$ L; `% N- @" z) d# u
大部分後生嘅都會用櫃員機啦
條骨都無佐lu
兩個主力去左邊??!!
, E+ ~; ~2 l( B! @我地呢度都係 自動轉帳!!
4 v8 b% Q/ j8 d$ ^9 v: f公仔箱論壇gracechanstuart 發表於 2015-9-18 05:11 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 E7 y& U! S2 f) n  ?. l* a) T
政府系自動轉賬出糧比佢地呀,但佢地要去銀行羅出來用啊嘛
條骨都無佐lu
6 N; x4 M/ h& _/ n( o' V
政府系自動轉賬出糧比佢地呀,但佢地要去銀行羅出來用啊嘛公仔箱論壇6 Z7 q; V' M* s! L* d
lhy92725 發表於 2015-9-18 05:14 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 h8 q' o$ g) r9 X2 a
冇得ATM????!!
兩個主力去左邊??!!公仔箱論壇' t1 [$ K# J  W4 i8 Y5 q8 s1 B8 m
gracechanstuart 發表於 2015-9-18 05:14 PM
; r% U- P  }0 f! _" K公仔箱論壇penny閃佐,水晶可能訓底佐
條骨都無佐lu
tvb now,tvbnow,bttvb3 f  V0 d7 `* R: s
政府系自動轉賬出糧比佢地呀,但佢地要去銀行羅出來用啊嘛
' [8 C& P+ Y" _2 m3 ]. S" ~2 ~tvb now,tvbnow,bttvblhy92725 發表於 2015-9-18 05:14 PM
公仔箱論壇5 }% e+ C2 q$ E
況且去好多店鋪、超市都可以 攞錢啦??!!
os.tvboxnow.com/ u& v3 D/ c* \
冇得ATM????!!
2 h( B, }7 z9 c" E0 j0 Y: A% xos.tvboxnow.comgracechanstuart 發表於 2015-9-18 05:16 PM
1 T) O4 W1 ?( [os.tvboxnow.com所以我強調老人家,因為佢地大多吾識用卡在櫃員機取款,而且大多數連卡都無
條骨都無佐lu
因為系D老人家去銀行櫃檯排隊羅錢: a" W# L- }2 P) p9 m2 B% v* ^0 x
大部分後生嘅都會用櫃員機啦公仔箱論壇' ^. g% v4 u9 k0 h  \& H
lhy92725 發表於 2015-9-18 05:13 PM
os.tvboxnow.com5 w0 q4 X9 Y, I" S+ y: ^/ B: q
原來係咁!!
4 Y; a4 [4 a7 r4 J$ c
所以我強調老人家,因為佢地大多吾識用卡在櫃員機取款,而且大多數連卡都無
5 z, W2 {& O% ztvb now,tvbnow,bttvblhy92725 發表於 2015-9-18 05:19 PM
1 y" @6 j) k7 g% @os.tvboxnow.com唔知香港係唔係有咁既情形呢??!!
% ^8 G8 b, j% q4 j( I2 `/ g) _tvb now,tvbnow,bttvb況且去好多店鋪、超市都可以 攞錢啦??!!
& P5 L: K8 J) \gracechanstuart 發表於 2015-9-18 05:17 PM
tvb now,tvbnow,bttvb$ U( ?2 b3 [, \, j% C2 k9 }
我呢邊吾得架
條骨都無佐lu
! j& h* Y8 Y0 `8 ^  L' J) a# D5 |唔知香港係唔係有咁既情形呢??!!
3 j3 ], p1 [5 ~7 C$ @gracechanstuart 發表於 2015-9-18 05:22 PM
( w8 }' L$ n9 B: ?# Ttvb now,tvbnow,bttvb聽聞香港銀行都好多人,不過我就未見識過
) {2 V; M9 w4 ^+ ?3 R0 k1 Q  H你在香港還有親人嗎?
條骨都無佐lu
* a2 x  z  f. L$ x
所以我強調老人家,因為佢地大多吾識用卡在櫃員機取款,而且大多數連卡都無
" Z5 z, ^3 W* k/ {, ^3 Dlhy92725 發表於 2015-9-18 05:19 PM
+ H* C/ _2 M; v6 z- x公仔箱論壇我地呢度都有類似情形,不過唔係去銀行攞錢,係老一輩買野比錢唔習慣用卡,佢地帶本支票簿出街,排隊比錢最怕撞到呢類人喺前邊,寫支票仲要做埋紀錄!!
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 m" U; f' k, [' k. h) P
我呢邊吾得架
  n, p& Q, h. L2 q4 \lhy92725 發表於 2015-9-18 05:25 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& n# Q# o+ [$ a) Z% g$ }
我地就算去銀行,都可以揸車坐係車裡邊 喺 Drive-through或Drive-thru(得來速)攞錢或存錢!!