返回列表 回復 發帖
估计初八就会开返晒啦
條骨都無佐lu
未到新十五仲有利是逗
lhy92725 發表於 2014-2-4 09:52 AM
開工咗我都冇乜機會可以逗利是啦
不是所有穆斯林是恐怖分子,但是所有恐怖分子是穆斯林
對我來講未over,好多檔口都仲未開,好唔方便啊。。。
SweetLemon 發表於 2014-2-4 09:53 AM
你台灣果邊放比較長,大馬依邊今日都開咗好多
估计初八就会开返晒啦
lhy92725 發表於 2014-2-4 09:56 AM
睇情況囉,通常技工會放比較耐,快嘅話今日開工,慢嘅到初十
你台灣果邊放比較長,到嗎依邊今日都開咗好多
tvbkk123 發表於 2014-2-4 09:59 AM
今日好多都開,到初九又會休息兩三日,15又休息。。。要到年17之正常。
基本上商业同大型餐饮就无停
但小面馆果D就起码去到初八啦
专业D嘅行业就差不多是要去到新十五
條骨都無佐lu
簽名被屏蔽
今日好多都開,到初九又會休息兩三日,15又休息。。。要到年17之正常。
SweetLemon 發表於 2014-2-4 10:02 AM
台灣人真係幸福
基本上商业同大型餐饮就无停
但小面馆果D就起码去到初八啦
专业D嘅行业就差不多是要去到新十五
lhy92725 發表於 2014-2-4 10:09 AM
我地依邊都係咁上下
香港Office工普遍係底薪+雙糧

超時無補水,因為老細心目中,你要OT係因為你做得慢,計落其實時薪唔高

以我為例,我之前做船務文員,入行得$6000,之後轉過幾間公司,最後嗰間有$19000。

之後有朋友想要攪裝修 ...
perfectman 發表於 2014-2-4 10:25 AM
我依邊office工,每年至少加100-200之間,所以越長越高,最重要係睇老細。
掛住
chan200308 發表於 2014-2-4 12:58 AM
12222金樓恭喜老陳
chan2003082 秒前TVB 10000000 元
積分轉出
簽名被屏蔽
我用佐三年三星S2,自觉良好,吾识用苹果
條骨都無佐lu
呢度有無人係果粉?

做下調查, 睇完有咩感覺?

1) 三星只能靠跑分軟體自high爾以
    押到性的勝利
    htc其實沒有在討論範圍(因為連當對手的資格都沒有)

2) 我5s 拿這麼久了  都沒有出現過三星會出現的問提  
  ...
perfectman 發表於 2014-2-4 12:30 PM
我只係用過蘋果,其他乜都唔識,唔敢亂下評論
但係當想換samsung果陣,問身邊所有用samsung嘅朋友,全部有60%勸我唔好用,因為硬件好差,搞到我依架唔上唔落。我真係唔係好想再用蘋果
用开无问题米继续用咯,都是罗黎打电话嘅嗻
條骨都無佐lu