返回列表 回復 發帖

各位今日有沒有發現你的 Whatsapp 被 Ban 24 小時 ? 事源是因為你安裝了第三方的 Whatsapp Clinet 軟件如 : WhatsAppMD 或 Whatsapp PLUS。

自官方開始出招 Ban 人後,很多受害者在 Facebook 表示十分憤怒,並揚言立即轉用 Line 或 FB Messenger 同類軟件。官方解釋,因為這類第三方的軟件不是由他們所寫,所以不獲支援。提醒用家這類軟件用戶私隱有可能轉交到到第三者手中。

被 Ban 的朋友們當然憤怒,其實事情就好像高登 + 第三方 App 大戰一樣,「高登仔」投訴官方 App 不好用又太多廣告,所以才用第三方 App 。不過 Whatsapp 其實已很不錯用,又沒有官方廣告,為安全計真的不太建議冒險使用第三方軟件。

為何官方突然要封殺第三方軟件呢 ? Facebook 已經收購了 Whatsapp ,大公司下各位都應該猜到將來會有廣告的出現,也許這原因要開始打擊第三方軟件,叫 Whatsapp 用家「回巢」加大用戶數,讓廣告成績表更好看。

局部區域潛水中...
公仔箱論壇. ]% m' t3 S: Y" a& g
金公子 早早晨!!!終於有人發現我地啦!!!
% a. Q0 u/ L2 ~  ctvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 f% y/ [. u4 U& E) m9 l0 D; B  y
其他兩位財多多 A B 早早晨!!!http://www.qoobee.com/wp-con ...
6 n: q2 v- a" S6 ^' R. a( o6 Yos.tvboxnow.comgracechanstuart 發表於 2015-1-20 04:56 AM
第一次入嚟都知啦,D公仔咁搶...
$ k! j, {( p& ^os.tvboxnow.com晚安grace姐
局部區域潛水中...
os.tvboxnow.com! z% `8 x% C/ P
靚仔 早早晨!!!os.tvboxnow.com6 D% v' T8 t! Q" x* @
gracechanstuart 發表於 2015-1-20 04:58 AM
有眼光之人,唔似貓姐
局部區域潛水中...
! v+ W/ `$ {/ H5 a- V, f; Ftvb now,tvbnow,bttvb
4 i1 [$ _2 H" }* X- G4 a: A- N; a& V( S據說,這尊「卡謬佬公仔」除了會報明牌之外,還可供人瞻仰膜拜、收取香火錢,並可充當門神、消災解厄、驅魔避邪.....等等多元用途,非常管用哦!!言爺好
: H" |  ?' s. ~& ?; N+ `。。。
* c3 g  H: a" V# w5 A公仔箱論壇http://os.tvboxnow.com/attachments/day_ ...$ Z3 H5 h1 E6 Y& k$ P( z
SweetLemon 發表於 2015-1-20 05:12 PM
檸姐即係檸姐,果然好嘢,我都覺得係咁
$ X) L$ s3 y; N0 ]大家也都唔使做,淨係添D香油錢俾我得喇
局部區域潛水中...
2015新年祝贺帖就快推出敬请大家留意
0 |" R0 v; o% i0 V$ q4 gtvb now,tvbnow,bttvb
5 H+ N3 P( C% L今年羊奶年财神爷照旧由言仔扮演% U' ]; f7 y4 [0 ]2 \
9 B8 Y7 R+ e3 N7 K7 e
大家快D大大大大大声叫言仔加码派财啦TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( D  T7 o" @1 z4 I( y. ^7 K6 E& Q
civicboy1969 發表於 2015-1-20 06:36 PM
C兄你呢排就肥仔啦 5 c# A2 L; U4 @1 P: n; ^: n# b0 d
我都通知咗下隻月留意出面大廳啦,咁心急驚你D錢派唔晒呀
  S* O8 r$ h# O& P# [& h9 H# l公仔箱論壇加碼嘅嘢,搵財大啦,佢老人家睇到實會...
5 F" b: e  Q; [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。仲有,我唔要做羊奶財神
局部區域潛水中...
C兄 午安
型 英 帥 靚 正
有眼光之人,唔似貓姐
8 Q) p3 K/ t* R0 etvb now,tvbnow,bttvb金石良 發表於 2015-1-21 01:23 PM
公仔箱論壇* L# s0 j+ S3 `2 q
你做咩又講貓啊
條骨都無佐lu
C兄你呢排就肥仔啦
3 s- D, N1 i+ O" _! [+ {3 gtvb now,tvbnow,bttvb我都通知咗下隻月留意出面大廳啦,咁心急驚你D錢派唔晒呀
! [# ^6 I. M) o6 u加碼嘅嘢,搵財大啦,佢老人家睇到實會... 8 t  S5 K- g9 R1 E6 P
仲有,我唔要做羊奶財神 ...公仔箱論壇# f8 M0 o; c3 c5 o& l
金石良 發表於 2015-1-21 01:45 PM
# k, j% T& C0 @甘你做到只積甘嘅財神啦
條骨都無佐lu
C兄,財大,言爺傍晚好!
https://s2.yimg.com/bt/api/res/1.2/SrQ8IWwp4kWm41YDtp7vSQ--/YXBwaWQ9eW5ld3M7cT04NTt3PTYzMA--/http://media.zenfs.com/zh-Hant-HK/News/Unwire.hk/WhatsApp_ban_what_you_should_know-694x390.jpg各位今日有沒 ...
! g; H% y* I! w  g0 xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。金石良 發表於 2015-1-21 01:18 PM
這個不會在Whatsapp的自動更新吧?如是者那就不用怕了!
C兄,言大哥,我又返黎喇。。。
2015新年祝贺帖就快推出敬请大家留意
, _! J0 L, H7 [! DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
! e& a' T7 R' R0 R, |) U公仔箱論壇今年羊奶年财神爷照旧由言仔扮演公仔箱論壇' r8 b7 G! {" ~) {
tvb now,tvbnow,bttvb( Z$ D5 q: c, D) d2 U' J
大家快D大大大大大声叫言仔加码派财啦
, l6 _$ E: L; W" N, ]! i9 hcivicboy1969 發表於 2015-1-20 06:36 PM
C兄又講衰野。。。
" o$ E6 B6 O- Q; @+ m9 Qos.tvboxnow.comC兄加碼,財多多大哥加碼,言大哥加碼。。。 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* ?& R9 ^$ x# Y5 s
幾時呀???
C兄,言大哥,我又返黎喇。。。$ x' B, e; C2 C! \6 T
eqwai 發表於 2015-1-21 07:12 PM
eq妹妹
型 英 帥 靚 正
又有機
局部區域潛水中...
有EQ妹妹就好快有啦
條骨都無佐lu