返回列表 回復 發帖
! f6 R# v( P- R: \
% B' G6 l/ K3 G6 _3 e: r; @os.tvboxnow.com
% U# U% A% m' `! {: o
; [- _4 G, a3 Q( A1 ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。嘩! 是懷念帶學生去黃金地庫找書? 呵呵,我的回顧只是以前自己去買電腦零件砌機而已,睇書我好容易眼訓,可以的話都係搵識呢方面的朋友示範會好一點,從人地做法學習會比我看書容易,除漫畫外任何書籍我不能保持睇 ...
7 L, m" i7 T1 `; T: fos.tvboxnow.com金田Sam 發表於 2014-9-18 11:51 PM
, O" X% F8 \$ ?
哈哈,當年黃金嘅歲月其實仲有「參觀」老番軟件及VCD檔。公仔箱論壇& t) s  z9 _4 ~$ ]/ z$ z6 b
話唔定可以見到釘姐睇檔........$ p) {8 \5 E# o7 k' a, h( w. R0 f
「釘姐的背影」好似書名。公仔箱論壇2 h3 ]! |* j- y4 l9 h/ U) B
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
  P" B8 `& J2 T8 B" t哈哈,幾幽默幾好笑吖........請收獎公仔箱論壇& o  [) ~* ?. }7 S7 y& j
leekwoklam 發表於 2014-9-18 01:05 PM
tvb now,tvbnow,bttvb) P! ]1 {" f. K# o+ g# Q
多謝樓主Lee sir and Vandas 姐。以為紅底褲辟邪,原來紅肚兜都係辟邪 又學到嘢啦
- V7 T1 M( h: F+ P' B& H0 ^3 Q
個畫面幾搞嘢........哈哈,等收獎0 B4 [6 Z$ }4 H) ]
2940553tvb now,tvbnow,bttvb, Z+ z: Z& s% m# N, @
leekwoklam 發表於 2014-9-18 01:09 PM
, e; O: y' `3 n& @+ n7 n
/ `% w( g. H, G9 e" @公仔箱論壇多謝lam lam & Vandas 姐
補充茅山聖物紅肚兜& p2 \. o+ f, s
; V* z# |7 H, e0 B3 N29405572940558
, D6 U' i0 T" B/ ^  R8 V1 p公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-9-18 01:16 PM
5 {9 U' M" d) n( @. P7 i, h

# m% A! m# w$ ~' jtvb now,tvbnow,bttvb等我都買件紅肚兜著下先
os.tvboxnow.com: V6 F* E/ e- Z( N
多謝樓主Lee sir and Vandas 姐。以為紅底褲辟邪,原來紅肚兜都係辟邪 又學到嘢啦tvb now,tvbnow,bttvb) T0 w/ f7 R! Z: `4 q/ D  k0 g1 \
mnb1123 發表於 2014-9-19 12:29 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ R8 I4 X  r& l: r3 C
係呀,因為小弟睇得《怪談》多,入晒腦囉。
! m3 R7 X8 w+ s& B7 T6 Xos.tvboxnow.com公仔箱論壇3 m8 i1 ~& Z3 \  X
等我都買件紅肚兜著下先
% B! Q$ P. e& h9 I, T- d大文細佬 發表於 2014-9-20 01:48 AM
6 e, G# p# s3 g- T$ g: I5 Z可唔可以著埋上身(著喺外衣之上),影埋相分享吓呢?
3 L) d8 l& ^( F! Q3 c& \tvb now,tvbnow,bttvb哈哈,講笑啫 唔好嬲
* C& k7 h) u1 f& d& [

4 b2 e3 ]! V) i* mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。聽講係18集釘姐食得鬼咁開心嘅牛歡喜嘅冇咁核凸版,佢嘅「真身」非常嘔心,唔想出街。
其實唔係咁明乜野叫借庫..
本帖最後由 Pedestrian_A 於 2014-9-23 04:02 AM 編輯 os.tvboxnow.com3 n( E  Z7 y3 x; X* ?  O

+ K% E8 w+ ?2 ^" W( e# S- h公仔箱論壇
其實唔係咁明乜野叫借庫..
. C% Z+ l, Q, c, }: {9 r大文細佬 發表於 2014-9-23 03:13 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- Y4 z, U( Y. W
维基百科
) |, A, @1 K8 \" _8 J, [( U1 ?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。觀音借庫,是中國民間信仰,又名觀音開庫。起源有說,觀音大士修道期間,500護法羅漢化身和尚,下凡為考驗觀音之修行,到觀音廟化緣討飯,觀音於是日農曆正月廿六大開倉庫,給和尚們享用齋菜,其餘食物留給到訪參拜的善信。此民間傳說成為約定俗成,化為善信按是日到觀音廟酬神、借庫,年底還神等之宗教活動。os.tvboxnow.com7 d) ~% W7 j0 z5 X( y

6 q( S/ m9 F: s4 ]% F% Oos.tvboxnow.com簡單來說,D人希望觀音能夠幫助有飯吃有錢用

評分次數

• timmaxsing

+ g+ ^8 ?- P4 }0 L$ d/ [6 s. i1 r2943427
( _+ ^7 t; `2 x- N6 l. v  T: S聽講係18集釘姐食得鬼咁開心嘅牛歡喜嘅冇咁核凸版,佢嘅「真身」非常嘔心,唔想出街。
* [5 h3 o$ K: P* q$ Gleekwoklam 發表於 2014-9-22 02:46 PM
! L+ O9 z! r, L+ Cos.tvboxnow.com我覺得是TxB找不到那麼多牛歡喜. 求其找一些肉代替.
歡喜哥借庫??
- v% r5 Q$ Z& d/ j, Zos.tvboxnow.com啊...啊真係佩服你啦lam兄...勁到贊一聲,這個題目都想得出來
5 m0 l" l8 H, G. n0 g  ?, d: bos.tvboxnow.com我覺得是TxB找不到那麼多牛歡喜. 求其找一些肉代替.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! d3 k" L% W% B6 |6 T- D' X
Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 04:06 AM
os.tvboxnow.com# I' I7 j9 D0 e: L: S
應該都係求其揾D嘢代替,真正牛歡喜唔止咁細,特別係大水牛 又或者係牛BB可能會咁細
歡喜哥借庫??公仔箱論壇  @) f- o3 |  R" X1 _
啊...啊真係佩服你啦lam兄...勁到贊一聲,這個題目都想得出來& \9 H2 O1 v" V! U! c
timmaxsing 發表於 2014-9-23 04:15 AM
公仔箱論壇/ t) a! {/ {, t+ A& Q, u, T
皆因我無聊吖嘛J神版主
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 ?0 L1 q5 @: L, y* n( M; j
我覺得是TxB找不到那麼多牛歡喜. 求其找一些肉代替.
. r8 u6 s1 n( b3 t) ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 04:06 AM
4 G. C1 h) A! {" qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。這個當然囉,我誌求其攞條豬大腸代替就算。
4 y( |$ N6 u# X2 ^公仔箱論壇
3 n  q) {5 s. o8 y+ Stvb now,tvbnow,bttvb
其實唔係咁明乜野叫借庫..os.tvboxnow.com6 w+ f7 ^' a8 j9 G
大文細佬 發表於 2014-9-23 03:13 AM
0 D( n" l' ^! O/ uTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。細佬,聽Pedestrian_A講解完,明嗎?; B3 Q- P1 H7 e% x) y: n( N7 [
tvb now,tvbnow,bttvb3 q9 J4 |. [% Y" Z. t# v1 C
- T* A, {' G4 M7 ~) d
我再補充少少吖。
+ w' L+ F. _# R" U  ~( H8 _" Mtvb now,tvbnow,bttvb香港興借庫時每名善信會好似抽簽咁抽一個利是封,利是封內會有紅紙一張,並一早寫有一個銀碼,由幾十萬至幾億都有可能,例如抽中港幣1000000,就寓意菩薩會在來年賜與你有机會揾到1000000,如果真係事成嘅話就要喺嗰年多作功德善事,並於年尾還神還願,答謝神恩。

2 s9 a" I0 M( Z; A( uTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
' U$ N6 E4 m! F公仔箱論壇每年正月二十六為
借庫日。tvb now,tvbnow,bttvb' E# X* p7 M7 z) m: Y# X+ w
唔明再出聲啦。