返回列表 回復 發帖
又睇到馬仔迫於無奈要弒師,感動係有啲,不過這類劇情睇到我好攰......
* t4 Z  K  F1 k3 C5 |8 atvb now,tvbnow,bttvb
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
當然支持啦....
這是tvb既有的劇情套路之一,向來就有一定的收視群,多樣化口味是tvb的優勢,也是我多年追看tvb的原因之一
啱!呢種設定以前曾經成功過無數次,至於“多元化”呢就真係見仁見智啦。公仔箱論壇) ^( _3 r7 n( P3 X7 \
近來,睇無記劇有一種睇到「攰」嘅感覺,唔知點形容,但純屬個人意見。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  f4 Z3 S) t- t
剧情好老套   人物性格也没什么吸引力的
I select (2) as it is just so so!
馬仔做戲唱歌一路都保持水準,穩中求進步,一直都很欣賞他,可惜在tvb際遇麻麻不受重視。不知他什麼時候拍下一部tvb戲劇?
15# leekwoklam / d! P4 H7 a* O, ?" r; g4 ~8 [
馬仔有攞過最受歡迎男角色,不過攞唔到視帝,d劇集又成日俾人塞去炮灰檔,又無大製作參與,咁先同tvb講byebye。
7 f8 w) L: [) V3 S( y# B& nspacesand 發表於 2014-2-24 11:54 AM
os.tvboxnow.com1 U; n5 y  T4 I  r$ y
都好戥佢唔抵,幾乎套套劇都安排喺炮灰檔播出,但好彩佢夠爭氣,收視一直都好好。今次就唔多樂觀,希望遲啲可以升番,保持佢收視福將嘅金漆招牌。os.tvboxnow.com) V+ E/ _( U% u3 z, R

N. N: D  `5 R# i: K9 h1 A& K. LTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。講到無得參與大製作,印象好深刻係兩年幾前嘅《回到三國》,馬仔拍巡禮嗰陣關二哥造型型到爆,同吳RON都有火花,搞得我鬼死咁期待,可惜最後因為高層因素冇得拍。
" a! M+ n% D5 m2 M$ X2 u9 qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb' k3 D$ |" m- _
細佬,馬仔初出道時仲好興四大天王架,無線當時仲將佢塑造為黎明接班人喎。公仔箱論壇( p$ P8 y( |+ i$ k! K- k
leekwoklam 發表於 2014-2-28 11:27 AM
, s- [' g: y+ B" T  d2 j6 X
講到呢樣就要怪無線,唔知邊個NC唸出“他不是學友,他不是黎明,他不是克勤,他是馬浚偉”嘅宣傳口號,無啦啦得罪天王班fans,點會有運行?
我覺得呢套篇得幾好,
/ i* f8 z* X+ Ptvb now,tvbnow,bttvb好有以前d "故鄉" 味% u7 Q" K3 R! J* ^1 S# N! d
公仔箱論壇* {7 U1 C+ a4 e% `
算係呢段時間入面有d 劇情嘅戲囖...
6 `. F8 q* J7 I' o( @) Z+ G公仔箱論壇, \8 }" o, N2 ?9 m$ x
支持馬浚偉.   以前都好 like 佢.
2 [" {' T. p( xtvb now,tvbnow,bttvbshibala 發表於 2014-3-4 03:35 AM
0 j- v2 Q0 K" Y2 l' e* WTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。套劇一開始真係麻麻,如果唔係馬仔我可能完全唔會睇。但慢慢睇落就覺得唔錯,所以我一定會繼續支持佢
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-3-10 02:11 PM 編輯 0 S; @2 @! [0 e  W$ j2 Y

5 v% [; D  {& S8 u9 |公仔箱論壇
! d& \) m) C7 Y7 l3 k
講到呢樣就要怪無線,唔知邊個NC唸出“他不是學友,他不是黎明,他不是克勤,他是馬浚偉”嘅宣傳口號,無啦啦得罪天王班fans,點會有運行?公仔箱論壇# O% e# a  P, W8 n& Q
luckyfish 發表於 2014-3-10 12:07 AM
) W4 t+ p' Y! r! O- b3 ~( s/ h啱!好心做壞事,簡直越幫越忙就真。tvb now,tvbnow,bttvb+ ^3 L  C! R( X4 W" ~- @
luckyfish大哥或大姐, 你都好熟嗰期啲新聞喎,真係好勒,多個老友參與討論。
os.tvboxnow.com6 ~: ~/ V) |) Y- @* D& k6 }
啱!好心做壞事,簡直越幫越忙就真。tvb now,tvbnow,bttvb) \4 J9 U6 H$ A% D1 v
luckyfish大哥或大姐, 你都好熟嗰期啲新聞喎,真係好勒,多個老友參與討論。7 b7 r, k4 O1 C6 m( f
leekwoklam 發表於 2014-3-10 02:09 PM
! n1 p& \/ u! b我係大姐,講太多就曝露年齡喇,哈哈。。。但其實我係之後先留意到單新聞,主要都係想了解馬仔多啲
) H/ m3 }/ n9 j' |tvb now,tvbnow,bttvb
1 f  W. g* R2 B3 O/ c, S. Y" y公仔箱論壇
" E$ [) P  q' [- Bos.tvboxnow.com我係大姐,講太多就曝露年齡喇,哈哈。。。但其實我係之後先留意到單新聞,主要都係想了解馬仔多啲TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  O, P2 ]. }/ P+ ~2 r0 B" j# X
luckyfish 發表於 2014-3-10 04:30 PM
6 _3 }( r; K$ y3 h係呀?總之多謝你報料,請繼續支持本論壇。os.tvboxnow.com8 Y! a" X& _$ m* l% W

, n  s4 F. l  k8 Z) E報載___________________________________________________________________________________________________4 Z$ t# T( `8 `+ H
出席本劇宣傳活動時,馬仔說:「最意外是觀眾喜歡我唱的主題曲,現在公司還邀請我上《勁歌金曲》,又說要拍MV,搞到我好驚,上次上勁歌已是《蒲松齡》那時候,不知年底會否獲獎呢?」記者笑馬仔想當亞太區最受歡迎男歌手時,他笑道:「我拿旺角區就可以,因為我住該區。」os.tvboxnow.com; p1 T1 P$ H6 k5 b6 I) s2 ?' T

' E9 Y5 W% o9 x
_____________________________________________________________________________________________________________公仔箱論壇* V# E) ]/ B4 u
馬仔好謙虛,其實佢都係唱家班出身,声底唱功自有一定份量嘅。
本帖最後由 luckyfish 於 2014-3-11 07:49 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 F2 c( e# H6 {3 ~

+ X* r$ X' c% H0 q8 q1 g# W公仔箱論壇
8 v1 Q- g# U& x7 Y* e6 qtvb now,tvbnow,bttvb係呀?總之多謝你報料,請繼續支持本論壇。1 ^: T: g" J6 N6 V# b

& Q5 Q, i; Z5 N6 s. |/ i/ T% t公仔箱論壇報載___________________________________________________________________________________________________os.tvboxnow.com! O" c  \1 L# M" x% W) x7 I% t
出席本劇宣傳活動時,馬仔說:「最意外是觀眾喜歡我唱的 ...& K5 e3 F! A% `
leekwoklam 發表於 2014-3-11 11:08 AM
公仔箱論壇7 @3 L" f6 a8 ]4 \2 d& q: B
有時間都會多啲上來。話到要拍mv兩三個禮拜都冇乜動靜,希望真係會有,首歌越聽越好聽,好中意馬仔把聲
0 w, B0 ]3 B1 a0 L. G1 M公仔箱論壇另外馬仔好似緊係同tvb簽一部部頭約,下次再拍唔知係幾時。。。
3 _+ ], @1 l( s* S6 l公仔箱論壇有時間都會多啲上來。話到要拍mv兩三個禮拜都冇乜動靜,希望真係會有,首歌越聽越好聽,好中意馬仔把聲os.tvboxnow.com; s) c6 H+ y, t
另外馬仔好似緊係同tvb簽一部部頭約,下次再拍唔知係幾時。。。 ...
. `) u; M. E+ Y0 _! K. {# uTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。luckyfish 發表於 2014-3-11 07:46 PM
: y  l4 e: l  W' ?) `- i" }公仔箱論壇& e# A! F, U% g4 Q. k( L# z: }
係囉!TVB成日揾人笨架,印象中以前馬浚偉拍《紫禁驚雷》MV時又係比無記“過咗一棟”,攪到佢事後非常之唔happy囉。
; ?. J1 _7 n, M$ H' T; M