返回列表 回復 發帖
中意食同顶得住果D人就觉得劲正咯
條骨都無佐lu
我一坐低就飞走D前菜了
lhy92725 發表於 2010-10-18 12:10 PM
飛走都要收錢架
外星貓E生
酒樓個d唔係蒜頭,係橋頭,抄橋菜好好味,食過未!
我估橋頭同青瓜同子姜一樣掛,白醋落白糖煮下再落兩粒鹽,放涼,掉你想食個d野落去浸過夜!
聞其聲 不忍見其死
見其生 豈忍食其肉也
我一坐低就飞走D前菜了
lhy92725 發表於 2010-10-18 12:10 PM
我都係!不過見到有拍青瓜就留底!
聞其聲 不忍見其死
見其生 豈忍食其肉也
婆婆話蒜頭連醋,一湯匙吞落肚!不過......勁臭!
婉霜 發表於 2010-10-18 12:27 PM
幫人問, 我都剩係食蒜子瑤柱
外星貓E生
酒樓個d唔係蒜頭,係橋頭,抄橋菜好好味,食過未!
我估橋頭同青瓜同子姜一樣掛,白醋落白糖煮下再落兩粒鹽,放涼,掉你想食個d野落去浸過夜! ...
婉霜 發表於 2010-10-18 12:34 PM
得唔得架, 你試過未, 橋頭係乜東東, 又係一粒粒架, 又乜唔同
外星貓E生
香港無剩係買橋菜頭!通常只會連橋菜買!等於菠菜一樣,無剩頭買!
不過大陸街市有,<愛死你>會買黎加剁椒造一瓶俾我!好好味!
生都食得!
聞其聲 不忍見其死
見其生 豈忍食其肉也
我就悟啱啦
條骨都無佐lu
去惠康買啦!醃好晒個d啦!通常放菜檔邊!有菜檔d人幫你秤!
秤好叫她加d醋落去,用黎點野食!
聞其聲 不忍見其死
見其生 豈忍食其肉也
飛走都要收錢架
CC517 發表於 2010-10-18 12:34 PM
内地立佐例,飞走悟准收人钱,包括纸巾,不过要一开茶位果阵讲
條骨都無佐lu
幫人問, 我都剩係食蒜子瑤柱
CC517 發表於 2010-10-18 12:35 PM
這個我都鍾意!
聞其聲 不忍見其死
見其生 豈忍食其肉也
内地立佐例,飞走悟准收人钱,包括纸巾,不过要一开茶位果阵讲
lhy92725 發表於 2010-10-18 12:51 PM
有次深圳飲茶一黎就六小碟($3X6),加乾($2)濕($10)紙巾!茶($10)一壺!
我退小食,她問點解,我話我黎食點心,唔係食花生小食!
紙巾無要!茶就無得講,收一壺!不過唔記得再有無收每位茶錢!
聞其聲 不忍見其死
見其生 豈忍食其肉也
深圳虾香港人,广州应该无呢个问题
條骨都無佐lu
都幾難蝦我!
聞其聲 不忍見其死
見其生 豈忍食其肉也
下次要注意啦,悟要前菜就讲清楚
條骨都無佐lu