返回列表 回復 發帖
+ q% m# A) Q: [7 B6 y: O" ^os.tvboxnow.com公仔箱論壇2 t  f3 J1 ~, R4 S; O" p$ L
金田Sam, 你寫啲回覆好詳細, 不過對我嚟講好以太長.. 我响forum好少會用咁多時間去睇... 不過我好少上forum架.. 得一千零一個a/c仲要只係响公仔箱呢度... 你好有專長.. 有無考慮响網上寫下小說呢? 好似紅van呢種..  ...os.tvboxnow.com; G4 x) S/ U: u
大文細佬 發表於 2014-8-29 01:50 AM
" m+ }" @$ h: gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! W$ w; O/ S6 d* P  |' @+ A
喔? 是太長了嗎? 那我以後打短一些。4 o* t$ V: s9 g( D) w( L0 g

. K4 D% @2 _2 W/ X, w! k3 ?% }tvb now,tvbnow,bttvb網上寫小說,這個早在15年前我有寫過,當時是在台灣那邊的網站寫的,
# M3 p  j, p  c: e7 T) ^因為當時會咁寫的人好多,我讀書唔多,中二就輟學,出嚟打工,os.tvboxnow.com" k( P4 \- o. O, S5 @
所以幻想寫過類似己被拍成電影的[那些年我們一起追過的女孩]這種題材。os.tvboxnow.com( }. }- q7 ^& V) v% o5 t% [
這區的a/c我也只得一個,每次想好才回覆,所以我回覆字數多,但次數不多。
* z2 H9 H3 u6 E  J7 `- F+ o% Y
) R& E8 o2 m# o/ |係呀.. 我睇到網上資料講咗三個UC分別係佘詩曼, 林峰&沈震軒.. 但仲有兩個係邊個呢??? 黑警無交代過! 你知喇...tvb好興好似出人意表咁架嘛.. 所以都好有可能黑警係三哥架.. 但劉江又成日做奸角喎.. 真係 ...
# h: Q( ?% G' _: X大文細佬 發表於 2014-8-29 01:44 AM
) v0 Z2 ~& t9 p3 j# |' ~7 `% X# T; k公仔箱論壇第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
3 o4 o& ^2 U$ t* F0 {* x公仔箱論壇
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。公仔箱論壇% Z+ k7 v: B! l' C
你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?

8 C  I* w, R# }/ h1 _% @7 Pos.tvboxnow.com
. y' S1 Z9 _" E# MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。今日睇報紙葉念琛導演都有讚佢入哂形格啊。tvb now,tvbnow,bttvb5 C  Y  `; U2 Z9 E( T
看了楼主的介绍对这剧更了解了,看了前3集还行,希望越到后面越精彩,不要烂尾啊
7 m  F  t( q; S& A* k3 los.tvboxnow.comxxxfei 發表於 2014-8-28 03:46 PM
8 U* z3 H5 G9 V+ y0 h
哈哈 ,不過"虎頭蛇尾"係好多無記劇集嘅共通點。當然,我都唔希望佢爛尾。
都幾好睇ar!!!
/ e) A: a) b5 f4 d* h# j$ xos.tvboxnow.com第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
( B. d, r7 @) K& l 0 O( I$ o9 u2 w7 m/ O
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
$ K' U, c. y* \用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,
/ m3 C$ x+ z" S4 k; H7 ]  ytvb now,tvbnow,bttvb[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,
: P% g. v) ^$ n% l+ }tvb now,tvbnow,bttvb唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,4 P! \' ]2 L7 S+ ?' e  q
戲中如果林峯都係臥底就相當敗筆,收外圍積極落力同臥底要低調查案,' U0 H+ J: e$ I. p
手法上都有好大出入,一個乜嘢職級的警務人員可以管理五個臥底?
5 `9 t! z/ b8 {" [: D$ c  X5 N沈震軒幾日間賺到六百萬,仲使乜做臥底? 犧牲咁大?
. Q' D# C* {- k% x* L6 I4 n5 {1 Ktvb now,tvbnow,bttvb
) D# D& r' Q- t1 r, o! ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。警務人員管理臥底,如果立心不良仲有邊個管到佢地?5 e8 i+ _; A7 ?- F5 I6 z) ]8 ?
由戲中只係[釘姐]角色的臥底每月究竟要警隊支付幾多薪金同銀紙?
2 {1 S+ q& k6 `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。呢種充大頭用咁多臥底查案,真實如果係咁的話,真係浪費資源,
: H% i4 q& Q( m6 D& DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。犯法的大部份事情亦係由臥底爭上位時所造成,關人地咩事?
$ ?- Q) V- [0 u: @os.tvboxnow.com
1 F- o  P' x) @tvb now,tvbnow,bttvb明白睇故唔好駁古,但焦點全在這幾個臥底身上,每天犯案累累,
2 Z0 Z1 }8 R# B7 H仲借到警方力量干擾無事,現實如果係咁都幾恐怖,難怪會變節。
sounds very complicated, no like la
樣chou 冇得頂
+ {6 {6 M% o7 t8 Los.tvboxnow.com
/ T# Y/ u. l, i7 Oos.tvboxnow.com佘詩曼os.tvboxnow.com7 h) c  a) P; a$ ^- [( C5 a
出生: 1975 年 5 月 28 日(39 歲)6 E5 J% Q( h" y- G) ]/ o! L, [
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, e7 `6 b! r1 N* B. `
真係邊度似呀?....
4 y& s- Z! J: v# H# K# o* gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。原來唔經唔覺佘詩曼都去到呢個年紀,tvb now,tvbnow,bttvb! X, m+ p& ^/ h  T' m* o* k. w
拍攝時期如果係上年,都已經38歲了。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ m: v# e$ ~& K: I, s; |
歲月催人,廿多歲已是以主角身份拍戲,os.tvboxnow.com8 \1 J. B4 Y/ t/ p& v! M8 Q* m
是有雞仔聲的缺點,但誰會介意?
$ M% ^" ?: @& o7 Y2 G0 l+ L多集後觀眾也一齊代入了她的角色,釘姐...
% h# |. }2 [% W4 Q* RTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, L% v/ ~" t; s! B8 a
好!
公仔箱論壇( R, F: e' W  ^+ \" y& F
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
9 m3 Q; Z$ B( @2927296TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, v8 K* I5 c% w, V1 b
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
公仔箱論壇# m9 \) I* ~' b& ]$ T
tvb now,tvbnow,bttvb3 G+ O# O5 W7 k, f/ r* Z
話時話吖, 呢個阿棟幾靚仔咁喎.. 新人?? 唔知佢有無幾會呢?
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。tvb now,tvbnow,bttvb- P  d6 g. |2 T, |+ M
你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?* H) r# O" O- o+ c
4 N( R* |' y  [6 W$ W& aos.tvboxnow.com今日睇 ...
5 Q( W7 @: B( }8 q  N6 v8 btvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
' D4 g3 ~* f5 R" t7 Z* ^
" t, @' I3 [# H$ W, w即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。0 r/ N" U1 \0 w1 v
你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?% x! c: J% l7 {/ U* S0 D( m$ d( G
2927306TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ v0 X- C; `9 S( s+ T5 h! J% V
今日睇 ...公仔箱論壇  K2 s: O: f* ]8 S
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
& |( K: j" S7 o% i1 o唱歌唔支持啫,做戲絕對支持。況且有魚蛋粉吃,唔該可唔可以加碟油菜 .我都十几年冇吃香港魚蛋粉啦
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-8-30 12:28 PM 編輯 公仔箱論壇% I8 H0 C8 _* g5 Q3 T2 V! F

5 n8 x, ~  ?' l: K' U  etvb now,tvbnow,bttvb
tvb now,tvbnow,bttvb) \) G. k/ G: m. f/ k/ B  e
tvb now,tvbnow,bttvb5 F, L# K1 A3 [) O0 f
即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇os.tvboxnow.com! z0 ]8 E: _0 V0 X
大文細佬 發表於 2014-8-30 02:34 AM
0 c  [* |' }( J8 N! Hos.tvboxnow.com 哈哈,爆seed哥會憐香惜玉,爆我樽都唔會爆你樽啦。
. U5 f) e9 E# Y2 i/ U  Q# itvb now,tvbnow,bttvb
* w( z! W* s. S9 c用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,$ k) C+ `0 a+ J3 M
[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,os.tvboxnow.com+ r3 r+ s$ J, ?" @  z
唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,
/ u/ e8 u* B% ^1 J戲中如果林峯都 ...
8 D/ q: T, i5 b) {- n金田Sam 發表於 2014-8-29 03:49 PM
# u$ K! C6 j& v  ?* F
阿棟可以做林峰細佬,輪廓有啲似。
thankyou, i support you

評分次數

• timmaxsing