返回列表 回復 發帖
KK早晨.
pknoface 發表於 2016-2-27 10:54 AM
Ken兄晚上好
不是所有穆斯林是恐怖分子,但是所有恐怖分子是穆斯林
大馬係一個好奇怪嘅國度。係其他國家,清潔洗完依d工,因為冇人肯做所以工錢相對會更高。
但係大馬唔同,往往依d工,工錢都唔會高。所以點解清潔洗碗,大馬一定要靠外勞?一個月馬幣900,除咗外勞覺得大之外,我諗唔 ...
tvbkk123 發表於 2016-2-27 10:44 AM
我呢邊都曾經系架
比如講保姆啦,本地人無人肯做,搞到全部是外地人啦
但呢架呢?越來越多外地人被發現其實做得唔系幾好
於是,如果本地人肯做,又做得有返甘上下,系相當之值錢嘅
條骨都無佐lu
簽名被屏蔽
我都話過,現在中國人以往最引以為傲的勤勞美德,已經蕩然無存了
個個都唔會腳踏實地做工,一味諗住點鉆空子,點可以唔使做有錢使
你講一分耕耘一分收穫,佢會O嘴問你,系咩黎嘅
條骨都無佐lu
各位 早晨
型 英 帥 靚 正
KK
冇人氣,唔想玩攞黎升元老仲好
tvbkk123 發表於 2016-2-26 08:26 PM
咁好人氣 都話冇 成日冇黎 又 多咁多頁
得你提我,我都忘記要出量好彩你度有10億
tvbkk123 發表於 2016-2-26 08:27 PM
KK 出糧啦
人氣嘅野,要慢慢黎嘅
又要搵食,又要蛇王黎吹水
要D技巧嘅
條骨都無佐lu
我呢邊都曾經系架
比如講保姆啦,本地人無人肯做,搞到全部是外地人啦
但呢架呢?越來越多外地人被發現其實做得唔系幾好
於是,如果本地人肯做,又做得有返甘上下,系相當之值錢嘅 ...
lhy92725 發表於 2016-2-27 12:18 PM
咁前提都要工錢高先得架。
你可能無過接觸啲廢青,真係激到你嘔血㗎

就講剛剛有個行家介紹咗嗰唔知咩親戚嚟做學師,其實都無咩所謂,咪試用下囉,有經驗嘅雜工$500一工,毫無經驗我俾400佢,算係咁啦
佢同我講:啲人話過千蚊日㗎喎
我同佢 ...
perfectman 發表於 2016-2-27 12:19 PM
咁佢又冇錯嘅你冇工開,佢唔返工,對你都冇損失
各位 早晨
chan200308 發表於 2016-2-27 01:01 PM
老陳下午好
KK
satoshi23 發表於 2016-2-27 01:12 PM
晶晶
咁好人氣 都話冇 成日冇黎 又 多咁多頁
satoshi23 發表於 2016-2-27 01:14 PM
平均每日兩頁都計多
KK 出糧啦
satoshi23 發表於 2016-2-27 01:18 PM
未到3月