返回列表 回復 發帖
5 ~/ @" y' X" ztvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ ]5 s$ X& r5 ]: D7 o. B3 ^* H
大文細佬對陳勉良有印象嗎?, n- N  p- Z  x) b; {' J
我打中文字極其咁慢,回帖口語化啲啦,我唔喜歡長期咬文X字...嗱,即時示範,唔記得個字點寫喇。
咬文X字的X唔係粗口,咬文嚼字啊。
大文細佬對陳勉良有印象嗎?tvb now,tvbnow,bttvb- U2 b5 p  a) y0 r& ?0 e1 m7 a3 B
我打中文字極其咁慢,回帖口語化啲啦,我唔喜歡長期咬文X字...嗱,即時示範,唔記得個字點寫喇。公仔箱論壇( D) j3 {& l& u  s& B" C
leekwoklam 發表於 2013-3-5 11:51 AM
* Q) ?0 T% h9 T8 I( }8 w8 j
7 `& x  `8 `4 D
食飽飽...
- T$ e( Z/ N) C  O0 `7 qhahahahaha  你唔講佢個名, 我都唔知佢叫陳勉良... 其實好多綠葉演員都唔知佢地個名.. .. 响套劇真係估唔到原來佢係大師級呀: t9 U( q! ]& t1 ?( Y9 [# Z1 M
嚴格黎講我覺得秋之章係分咗三種表達方式, 三種可能性.. 如果比我係秋生, 我會like嫁比修文呢個老公囉.. 仲要學識珍惜.. 咁好喎呢個老公.. 响邊樹揾呀.. 香港難揾啲喇.. 有既都娶晒老婆.. wakakakakaka
咁喺美國揾鬼佬囉。我有幾位中學女同學都係本來去美國讀書,讀讀吓結埋婚生埋仔呢。
咁喺美國揾鬼佬囉。我有幾位中學女同學都係本來去美國讀書,讀讀吓結埋婚生埋仔呢。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 e# \- c9 E8 s6 w7 B
leekwoklam 發表於 2013-3-5 01:15 PM
- c8 J( I5 E( X$ s; d6 N: q" m6 r7 S; r  l- b6 c+ t
唔得..我要學秋生.. 係都嫁修文喇 ... wakakakaka
唔系阿妈,佢嫁修文?我没睇架。 T-T
+ r) @5 m+ }" u$ X大文細佬我仲以为你系Aussie添!原来系美国人。 XD
唔系阿妈,佢嫁修文?我没睇架。 T-T
) s0 q) e( K% _; d) Utvb now,tvbnow,bttvb大文細佬我仲以为你系Aussie添!原来系美国人。 XD
6 J9 w" e/ n" t7 R5 t% \tvb now,tvbnow,bttvb电视狂 發表於 2013-3-5 05:18 PM
& d' R5 ?7 y# E3 Q6 |1 p; i% ^! S' A- r. K- ^1 o5 b
因為koala呢!.. misleading囉.. hohohohoho
先前我以為秋之章在第十四集已經完結!但原來是我攪錯了,秋生還有第三個結局,亦是我最喜歡的結果!故事十分正面,她處處為他人設想、開朗及樂於助人的性格,為她最後也能得到真愛至大團圓結局!我個人覺得在合家歡時段播放的劇集,應該是多些注入正面及歡樂的元素,而盡量減少悲情的場面。

評分次數

• leekwoklam

冷眼旁觀天下事  笑談細看風雲變
先前我以為秋之章在第十四集已經完結!但原來是我攪錯了,秋生還有第三個結局,亦是我最喜歡的結果!故事十分正面,她處處為他人設想、開朗及樂於助人的性格,為她最後也能得到真愛至大團圓結局!我個人覺得在合家歡 ...tvb now,tvbnow,bttvb  U6 X: G' q, K1 p: l% y
serrurier 發表於 2013-3-6 01:28 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# `! w) l+ h1 H% J- s  H( w
公仔箱論壇* P+ B; I% G+ Y% z4 P
第三段故事.. 秋生實在太愛家偉喇
serrurier , 大文細佬 ,所以我楝秋之章為最愛一章,你地投咗票未?
serrurier , 大文細佬 ,所以我楝秋之章為最愛一章,你地投咗票未?
os.tvboxnow.com4 h; D; b/ _; S% |9 N

X  Z3 h* b$ }$ x; |9 o1 N當然未投啦!我覺得睇多兩三集喇,應該就可以知道那一章會較為吸引!
冷眼旁觀天下事  笑談細看風雲變
5 |+ s6 A2 s. y: w! D. W0 vos.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2013-3-6 10:33 AM
0 K( m* d1 J. dtvb now,tvbnow,bttvb4 G$ z" G/ Q- Y4 D# l1 e* W
投咗喇!.. 如無意外應該冬之章win出.. 不過我都只係睇劇情.. 咁神秘我like呀.. 我like推理..
3 {4 ]7 c  ?4 p( u: Dos.tvboxnow.com公仔箱論壇3 j; r# }! @' @( b- P8 z8 J
仲有呢... 想講好耐... serrurier 個 signature 好正--> 冷眼旁觀天下事,笑談細看風雲變! 好有旁觀者清個feel喎!
: o* N  c# A0 i+ Y公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& y8 Q6 _, `2 B# v* o3 R
因為koala呢!.. misleading囉.. hohohohoho
8 X+ G% O0 I" Q' Q公仔箱論壇大文細佬 發表於 2013-3-6 12:42 AM
# {6 @" ~. _$ D# w: }- Z公仔箱論壇  M* r$ x4 [1 [5 E, V
系囉!我中以为我们两个都系澳洲人。 哈哈哈, 搞错晒。
" L- I! w1 u, a+ ]  C) ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
7 j; b' U5 Y+ J4 K冬天之章好好睇,投马明同杏儿一票!
公仔箱論壇2 q5 M; e& _2 ]. R

: R  k# ?- G; ]  F公仔箱論壇系囉!我中以为我们两个都系澳洲人。 哈哈哈, 搞错晒。
6 T3 ]0 G! ~3 b, m8 D! P1 hos.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb# j& E, w& e0 D. k( ^
冬天之章好好睇,投马明同杏儿一票!
' [- s' z6 E& g3 l公仔箱論壇电视狂 發表於 2013-3-6 09:35 PM
% Z- Y& o$ i% a6 j6 N公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb( F0 S6 z( [3 ]& t9 T( m  ^
hahahaha  住响外國都係同一類人呀! 冬之章YEAH!
電視狂, 個投票帖你仲未投冬之章喎.. 仲唔投既?? 得我一票only呀.. 幾陰公呀