返回列表 回復 發帖
貓e

評分次數

• goldmonk

貓e

?_nc_ht=scontent-lht6-1.cdninstagram.com&se=7&oh=7522e1f7f4d80a53527bc71b84 ...
BeiDouChef 發表於 2019-8-4 04:02 PM
哇。。
用報紙墊住
衛唔衛生啲啊?
有時真係唔明。。。呢啲嘢我幾時做過?
唔通我腦退化咗?
其实我都觉得香港人有时好奇怪
平时屋企唔系存佐好多野食嘅咩
打风果几个钟头,就话要去抢食物
系咪有D傻呢,人可以唔食野一日半日真系无事架
平时饮多D水好过啦 ...
lhy92725 發表於 2019-8-4 01:09 PM
屋企細mah。。
放唔到咁多嘢。。
唔通我腦退化咗?
貓e肯定是在家開著冷氣罷工
BeiDouChef 發表於 2019-8-4 04:01 PM
天天在罷工沒有開冷氣,電費很貴的。
外星貓E生
貓e

?_nc_ht=scontent-lht6-1.cdninstagram.com&se=7&oh=7522e1f7f4d80a53527bc71b84 ...
BeiDouChef 發表於 2019-8-4 04:02 PM
不可給貓吃炸物會死架
外星貓E生
屋企細mah。。
放唔到咁多嘢。。
sjr86 發表於 2019-8-4 04:41 PM
雪柜好大啊
而且真系要放甘多咩
你估真系三日戒严无野食咩
條骨都無佐lu
雪柜好大啊
而且真系要放甘多咩
你估真系三日戒严无野食咩
lhy92725 發表於 2019-8-4 05:16 PM
雪柜唔大,唔放得幾多嘢,辛辣麵就有幾包
外星貓E生

黃大仙都有份食

質疑無必要施放催淚彈
黃大仙警署外有市民手持標語,質疑警方對警察宿舍有人高空擲物不予行動。該名市民李女士表示,昨日原在家中看電視,「就算隔呢到(黃大仙警署)兩條街,都係聞到啲催淚煙!」表示想向警察質詢,為何市民「掟嘢掟雜物,要拉要鎖要告」,而警察宿舍內有人高空擲物,甚至擲爆炸物品,警方則不予行動,「係咪佢哋或者佢哋啲家屬有特權?」
此外,她表示附近均為住宅區,又有多間老人院,質疑警方使用過量催淚彈,又指自己本身有鼻敏感,催淚彈令其喉嚨及氣管非常不適,「點解要放咁多催淚彈,係咪香港政府有好多過期催淚彈,所以要用?」李女士續指,認為施放催淚彈行動並無必要,昨日看電視眼見非常多街坊落樓,如警方不是多次施放催淚彈,待街坊撤退,事情早已可解決。
現場大部份為街坊 「好多人無口罩,乜都冇!」
街坊陳同學則表示,黃大仙區居民密集,認為警方多次施放催淚彈行為「好離譜」,指昨日經過時「聽到好多催淚煙」、「係咁放」,而當時只有少部份帶上豬鼻口罩,大部份均為街坊,「我見到好多人冇口罩,乜都冇,短褲拖鞋好似我(依家)咁!」;及後她便協助呼籲街坊離開,又指離開時大家均非常有秩序。陳同學續指,反修例事件已延續逾一個多月,原本示威均為和平集會,然而政府一直不願回應訴求,「只係用片面之詞、好婉轉既詞彙去轉移我地視線」,又表示如政府長時間不回應,相關行動只會持續下去。

附近報販陳小姐則表示,認為示威者應顧及自身安全,不要讓家人擔心,又認為警察受薪工作,角色亦很無奈,但「佢地最蠢就係用暴力行先!」。她續指,民怨是自97回歸後累積,「官逼民反」、「話就話特首幫香港人發聲,但係大家有眼睇到!」

消息來至香港01
[color=rgba(0, 0, 0, 0.78)]
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

評分次數

• goldmonk

外星貓E生
听日系咪全港大罢工啊
條骨都無佐lu
我真係唔明...乜叫「官逼民反」?
歷史上上演嘅「官逼民反」,都係因為發生咗大飢荒、民不聊生。
呢架有人餓死咗?有人根本生活唔到?

亂咁用成語⋯⋯真係要打屎忽!
唔通我腦退化咗?
當一部分人先富起來的時候,就無咗團結啦
lhy92725 發表於 2019-8-3 11:14 PM
居住国外唐人系少数群体,唔团结都无计
澳洲自私d
goldmonk 發表於 2019-8-4 02:50 AM
西人人的基本单位系个人,华人的基本单位系家庭。西人系自私D 噶
中國人打中國人; 叫人地點會睇得起中國人呀...
manyiu 發表於 2019-8-4 11:46 AM
同乡会随便数得出十个以上啦
国服
4461 發表於 2019-8-4 11:46 AM
地方特色