返回列表 回復 發帖

恭祝貓E、各位水友 新年快樂!!!

身體健康!! 事事如意!! 永遠快樂!!!

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
有D茶用玻璃杯比較好,例如太平猴魁
lhy92725 發表於 2018-12-31 09:49 PM
茶唔好渗在茶渣到,茶叶骨D酸性物质会渗出来。 一般用茶盅冲好即饮或倒入另一只杯迟D饮。
咁麻煩唔好搞貓新年快樂
CC517 發表於 2019-1-1 12:17 AM
都系饮水方便,不过要煲水 新年快乐!
太貴啦 ! 我寧願去實體店購買 .... Boxing Day 和黑色星期五都係網購 !
manyiu 發表於 2019-1-1 09:28 AM
去实体店要花时间。 日常用品就去超市同唐人铺头
   恭祝貓E、各位水友 新年快樂!!!
身體健康!! 事事如意!! 永遠快樂!!!http://s9.tinypic.com/anbf4k ...
gracechanstuart 發表於 2019-1-1 03:02 PM
Grace 姐晚安!新年快乐!
香港多數家庭無暖氣系統裝置, 最多放嗰暖爐仔, 真係行到那裡都凍凍㗎 !
manyiu 發表於 2019-1-1 02:23 PM
YouTube见到有人介绍 dyson hot/cool fan, 应该可以顶得下挂

新年快乐!
10度到又未至於屋企開暖氣嘅
條骨都無佐lu
貓抵得冷
外星貓E生
茶唔好渗在茶渣到,茶叶骨D酸性物质会渗出来。 一般用茶盅冲好即饮或倒入另一只杯迟D饮。
大啦叭 發表於 2019-1-1 06:54 PM
我都係用玻璃有茶隔的樽沖茶,然後倒出來飲的,唔浸住D茶葉
條骨都無佐lu
去了家庭聚會新年快樂
CC517 發表於 2019-1-1 12:16 AM
今年生多幾個豬寶寶
YouTube见到有人介绍 dyson hot/cool fan, 应该可以顶得下挂

新年快乐!
大啦叭 發表於 2019-1-1 07:07 PM
Dyson 係加拿大; 非常出名的名牌, 超貴~一部吸塵機, =普通的品牌4部 ! 上年買左; $799未計12%稅 !不過; 超輕+超好用 !
貓抵得冷
CC517 發表於 2019-1-1 09:57 PM
冷到企係度唔識郁.....
冷到企係度唔識郁.....
manyiu 發表於 2019-1-2 09:58 AM
华仔竟然取消了剩下的全部演唱会
病佐开唔到声都无办法
條骨都無佐lu